recepty

Recept je série instrukcí s listem ingrediencí, které jsou potřeba na přípravu něčeho, obzvláště jídla. Recept ale můžeme dostat také u doktora.

eRecept je lékařský předpis vystavený v elektronické podobě. Lékařem vystavený eRecept je uložen do tzv. Centrálního úložiště elektronických receptů (CÚER).

Recepty ale mohou existovat i na hubnutí nebo na štěstí. Ty ale údajně nefungují

Přečtěte si další články věnující se receptům

Mnohým strávníkům se při slovu luštěnina zkroutí obličej hrůzou. Fazole, čočku i hrách mají zafixované jako levné a především ne moc chutné pokrmy...

Špagety se dají připravit na tisíce způsobů, nejvíce v oblibě je ale určitě rajčatová klasika. Pesto ze sušených rajčat můžeme mít doma v zásobě, a...

Ať už jste alergičtí na laktózu či živočišné mléko nepijete z jiných důvodů, vždy je vám k dispozici rostlinná alternativa. A že jsou tato mléka...

Přestože patří brokolice k jednomu z nejzdravějších druhů zeleniny, bývá poměrně často, zejména dětmi, nemilosrdně vytlačována na okraj jídelních...

Prášek z plodů baobabu má příjemnou nakyslou chuť. Má antioxidační vlastnosti a obsahuje hodně vlákniny. V ovocném salátu umí udělat opravdové divy....

Chřestová sezóna právě odstartovala a bez přestávky poběží až do července. Nenechte si ujít tuto výjimečnou vitaminovou sklizeň a obohaťte jí svůj...

Bylinky jarní kuchyni hodně sluší a je užitečné na ně myslet i při pečení. Máme tip, kam se skvěle hodí i takové kopřivy.

V posledních letech se obliba topinamburu hlíznatého stále více šíří mezi lidmi, kteří se zajímají o zdravou stravu. Stejně tak, jako se samotná...

V současné době jsou v kurzu raw dezerty a datlové kuličky s kakaovými boby a brusinkami patří mezi ně. Jsou sladké, zároveň ale příjemně nakyslé a...

Slané koláče jsou francouzskou specialitou, ale určitě jimi nepohrdne nikdo ani v našich končinách. Je to vděčné jídlo, které je dobré za tepla i za...

Hrstkovou polévku připravuje doma asi každý z nás. Zkuste klasické ovesné vločky vyměnit za vločky z ječmene a hrách s čočkou za léčivé fazolky...

Melasa je koktejl všemožných minerálních látek, a to především železa, přitom jde v podstatě o „odpad“, který vzniká při výrobě cukru z cukrové...

Blíží se jarní období detoxů, a proto naplňte svou ledničku ovocem a zeleninou. Zkusit můžete ku příkladu kadeřavou kapustu, která si dnes již...

Večeře by měla být lehká, ale přesto výživná. I když se snažíte vyhýbat bílému pečivu, tohle jídlo je tak návykové, že se prostě chuti na něj občas...

Tradiční beránek se peče z piškotového těsta. Nevýhodou je, že základní ingredience obsahují hned dva bílé jedy - mouku a cukr. Pokud se o beránka...

Záviny z tvarohového těsta jsou vláčné a přitom mají krásně křupavou kůrku. Naplnit se dají různě – od strouhaných jablek po špenát. Kombinace mrkve...

Žampiony, bílé víno a římský kmín – to je kombinace, která snad nikdy nezklame. Dobrá je do rýže, ale nejvíc stejně chutná zapečená v lasagních. A...

Mrkvová polévka patří u nás už dnes spíše k těm známějším, zato fenykl mnoho kuchařů sice zná, ale využívá spíše jen jako bylinku než přísadu do...

Říká se, že pokud tuto zeleninu vložíte hadovi do úst, zahyne. Když ale černý kořen pozřete vy, rozhodně tak neukončíte svůj život, ba naopak....

Bulgur je určitě dobré mít doma v pohotovosti. Snadno se připravuje a má zajímavou chuť. Dá se připravit naslano i nasladko v kombinaci s ovocem a...