fbpx

Zveřejněno: 27. 4. 2017

Hrstkovou polévku připravuje doma asi každý z nás. Zkuste klasické ovesné vločky vyměnit za vločky z ječmene a hrách s čočkou za léčivé fazolky adzuki. Vznikne tak hotový elixír pro pleť a zažívání.

Tahle polévka nejenže výborně chutná, ale díky všem ingrediencím do sebe dostaneme velkou dávku vitaminů a tělu prospěšných látek. Dalším bonusem je její poměrně rychlá příprava.

adzuki polevka shutterstock 124913705

Jeden šálek adzuki fazolí denně dokáže snížit hladinu LDL cholesterolu o 20%, stabilizovat inzulín a krevní cukr, snížit krevní tlak, riziko infarktu a mozkové mrtvice.

Na polévku budeme potřebovat:

1 cibuli
2 mrkve
4 stvoly řapíkatého celeru
2 hrsti uvařených fazolek adzuki
4 lžíce ječných vloček
1 bramboru
kurkumu
papriku
sůl
olej

Postup:

Na oleji osmažíme cibuli, na kolečka pokrájenou mrkev, najemno pokrájený řapíkatý celer a česnek. Když je zelenina zasmažená, přidáme ječné vločky, pokrájenou bramboru, lžičku papriky a kurkumy, sůl a opražíme. Nakonec přidáme vařené fazolky, podlijeme vodou a necháme provařit, než vločky a brambory změknou. Podáváme s žitným kváskovým chlebem.

 

Čtěte také: 

Kadeřávkový salátek se sezamem zasytí i detoxikuje

Zavařujte bez chemie, jde to celý rok

Náhražky masa, které si zamilují i masožravci!

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Je to ještě klimatická nouze, nebo už panika? 10 úvah o přehřívání Země

Je to ještě klimatická nouze, nebo už panika? 10 úvah o přehřívání Země

Praha 7 vyhlásila v květnu stav klimatické nouze , jak ji (a nejen ji, ale celou...

Provoz elektromobilů ekologický je. Ovšem jejich výroba kvůli bateriím nikoli

Provoz elektromobilů ekologický je. Ovšem jejich výroba kvůli bateriím nikoli

Na konci devatenáctého století představovaly elektromobily špičku tehdejší...