fbpx

Zveřejněno: 13. 5. 2017

Mnohým strávníkům se při slovu luštěnina zkroutí obličej hrůzou. Fazole, čočku i hrách mají zafixované jako levné a především ne moc chutné pokrmy ze školních jídelen. Ovšem s bezmasými karbanátky vytřete zrak i těm nejzapřísáhlejším odpůrcům zeleniny. 

Luštěninové karbanátky nezůstávají těm masovým totiž vůbec nic dlužny. Mají podobnou konzistenci, barvu a často i podobnou chuť. Konzumovat je můžete samotné s chlebem a hořčicí nebo s přílohou v podobě hedvábné bramborové kaše.

karbanatky shutterstock 531963412

Luštěninové karbanátky jsou skvělým tipem na víkendový oběd.

 

Na karbanátky budete potřebovat:

1 hrnek uvařených fazolek adzuki
2 červené cibule
1 mrkev
5 stroužků česneku
1 lžíce rajčatového protlaku
majoránka
sojová omáčka tamari
sůl
kukuřičná strouhanka
sezamové semínko
olej

Postup:

Na oleji zpěníme cibuli, přidáme postrouhanou mrkev, rajčatový protlak a česnek. Osolíme, zakápneme trochou sojové omáčky a podusíme. Uvařené fazole pomeleme na masovém strojku a smícháme s vychladlou osmaženou zeleninou, případně dohustíme kukuřičnou strouhankou. Ochutíme majoránkou a ze vzniklého těsta tvarujeme karbanátky, které obalíme v sezamovém semínku. Pečeme v dobře vyhřáté troubě nebo osmažíme na oleji. Podáváme s oblíbenou přílohou a čerstvou zeleninou.

Čtěte také: 

Vegetariánské jídlo, které okouzlí i masožrouty? Uzené tofu na pórku

Klíčky jsou továrnou na zdraví. Jak si je vypěstovat doma a použít v kuchyni?

Hledáte elixír pro pleť? Zapomeňte na krémy a dejte si fazolovou polévku s ječnými vločkami

 

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...