fbpx
Zveřejněno: 14. 5. 2017
Reklama

Není divu, že je panna cotta tak oblíbený dezert. Je osvěžující, tak akorát sladká a krásně jemná – jako šitá na míru nadcházejícím teplým dnům. Zkuste ji připravit s tropickým ovocem, které tomuto pamlsku dodá nádech exotiky.

Ani dezert nemusí být vždy nezdravý. Stačí použít ty správné suroviny a nemusíte si ani vyčítat zbytečné kalorie. 

panna cotta shutterstock 496596394

Tento dezert si zamilují ti, co mají rádi exotické chutě.

Na kokosovou panna cottu budete potřebovat:

300 ml kokosového mléka
250 ml smetany
45 g třtinového cukru
4 plátky želatiny
kůru z limetky
mango
maracuju
prášek z vanilky

Postup:
Smetanu a kokosové mléko lehce zahřejeme, přidáme špetku limetkové kůry a necháme v této směsi rozpustit cukr. Podle návodu na obale připravíme želatinu. Do ještě teplého mléka vmícháme želatinu, špetku vanilkového prášku, nalijeme do skleniček a necháme na studeném místě vychladnout. Zdobíme mangem a maracujou.

 

Čtěte také:

Extra zdravá snídaně? Ovocný salát s baobabem a šlehaným tvarohem

Je libo dezert? Zkuste datlové kuličky s kakaovými boby

Není cukr jako cukr. Vyřaďte ten nebezpečný

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Alkoholismus se dá léčit i mírněji než abstinencí, říká psycholožka Marie Funke

Alkoholismus se dá léčit i mírněji než abstinencí, říká psycholožka Marie Funke

Možná jste si po propité silvestrovské noci dali jako spousta lidí následující...

Fotíte rádi? 99 procent fotek, které pořídíte, nikoho nezajímá. Vlastně ani vás

Fotíte rádi? 99 procent fotek, které pořídíte, nikoho nezajímá. Vlastně ani vás

Novinář Chris Taylor na serveru Mashable pregnantně vyjádřil stav , ve kterém se...

Vyrobí palivo budoucnosti slunce? Mohlo by, a to na bázi fotosyntézy

Vyrobí palivo budoucnosti slunce? Mohlo by, a to na bázi fotosyntézy

Alternativní zdroje energie jsou oblíbeným zaklínadlem současnosti. Problém je...

Pokračováním v prohlížení těchto stránek souhlasíte s Podmínkami užití a Pravidly využití Cookies.