fbpx
Zveřejněno: 14. 5. 2017

Není divu, že je panna cotta tak oblíbený dezert. Je osvěžující, tak akorát sladká a krásně jemná – jako šitá na míru nadcházejícím teplým dnům. Zkuste ji připravit s tropickým ovocem, které tomuto pamlsku dodá nádech exotiky.

Ani dezert nemusí být vždy nezdravý. Stačí použít ty správné suroviny a nemusíte si ani vyčítat zbytečné kalorie. 

panna cotta shutterstock 496596394

Tento dezert si zamilují ti, co mají rádi exotické chutě.

Na kokosovou panna cottu budete potřebovat:

300 ml kokosového mléka
250 ml smetany
45 g třtinového cukru
4 plátky želatiny
kůru z limetky
mango
maracuju
prášek z vanilky

Postup:
Smetanu a kokosové mléko lehce zahřejeme, přidáme špetku limetkové kůry a necháme v této směsi rozpustit cukr. Podle návodu na obale připravíme želatinu. Do ještě teplého mléka vmícháme želatinu, špetku vanilkového prášku, nalijeme do skleniček a necháme na studeném místě vychladnout. Zdobíme mangem a maracujou.

 

Čtěte také:

Extra zdravá snídaně? Ovocný salát s baobabem a šlehaným tvarohem

Je libo dezert? Zkuste datlové kuličky s kakaovými boby

Není cukr jako cukr. Vyřaďte ten nebezpečný

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Teorie spiknutí vítězí: Třetina mileniálů v USA pochybuje, zda je Země kulatá

Teorie spiknutí vítězí: Třetina mileniálů v USA pochybuje, zda je Země kulatá

Tajná spiknutí okolo celebrit nejsou až tak nová. To první se objevilo na sklonku...

Mohli by chameleoni změnit Einsteinovu teorii relativity? Zatím se žádný nechytil

Mohli by chameleoni změnit Einsteinovu teorii relativity? Zatím se žádný nechytil

Vesmír se rozpíná a zároveň zrychluje. O tom mezi vědci panuje v zásadě shoda....

Pokračováním v prohlížení těchto stránek souhlasíte s Podmínkami užití a Pravidly využití Cookies.