fbpx

Zveřejněno: 14. 5. 2017

Není divu, že je panna cotta tak oblíbený dezert. Je osvěžující, tak akorát sladká a krásně jemná – jako šitá na míru nadcházejícím teplým dnům. Zkuste ji připravit s tropickým ovocem, které tomuto pamlsku dodá nádech exotiky.

Ani dezert nemusí být vždy nezdravý. Stačí použít ty správné suroviny a nemusíte si ani vyčítat zbytečné kalorie. 

panna cotta shutterstock 496596394

Tento dezert si zamilují ti, co mají rádi exotické chutě.

Na kokosovou panna cottu budete potřebovat:

300 ml kokosového mléka
250 ml smetany
45 g třtinového cukru
4 plátky želatiny
kůru z limetky
mango
maracuju
prášek z vanilky

Postup:
Smetanu a kokosové mléko lehce zahřejeme, přidáme špetku limetkové kůry a necháme v této směsi rozpustit cukr. Podle návodu na obale připravíme želatinu. Do ještě teplého mléka vmícháme želatinu, špetku vanilkového prášku, nalijeme do skleniček a necháme na studeném místě vychladnout. Zdobíme mangem a maracujou.

 

Čtěte také:

Extra zdravá snídaně? Ovocný salát s baobabem a šlehaným tvarohem

Je libo dezert? Zkuste datlové kuličky s kakaovými boby

Není cukr jako cukr. Vyřaďte ten nebezpečný

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Provoz elektromobilů ekologický je. Ovšem jejich výroba kvůli bateriím nikoli

Provoz elektromobilů ekologický je. Ovšem jejich výroba kvůli bateriím nikoli

Na konci devatenáctého století představovaly elektromobily špičku tehdejší...

Je to ještě klimatická nouze, nebo už panika? 10 úvah o přehřívání Země

Je to ještě klimatická nouze, nebo už panika? 10 úvah o přehřívání Země

Praha 7 vyhlásila v květnu stav klimatické nouze , jak ji (a nejen ji, ale celou...