fbpx

Zveřejněno: 14. 5. 2017

Není divu, že je panna cotta tak oblíbený dezert. Je osvěžující, tak akorát sladká a krásně jemná – jako šitá na míru nadcházejícím teplým dnům. Zkuste ji připravit s tropickým ovocem, které tomuto pamlsku dodá nádech exotiky.

Ani dezert nemusí být vždy nezdravý. Stačí použít ty správné suroviny a nemusíte si ani vyčítat zbytečné kalorie. 

panna cotta shutterstock 496596394

Tento dezert si zamilují ti, co mají rádi exotické chutě.

Na kokosovou panna cottu budete potřebovat:

300 ml kokosového mléka
250 ml smetany
45 g třtinového cukru
4 plátky želatiny
kůru z limetky
mango
maracuju
prášek z vanilky

Postup:
Smetanu a kokosové mléko lehce zahřejeme, přidáme špetku limetkové kůry a necháme v této směsi rozpustit cukr. Podle návodu na obale připravíme želatinu. Do ještě teplého mléka vmícháme želatinu, špetku vanilkového prášku, nalijeme do skleniček a necháme na studeném místě vychladnout. Zdobíme mangem a maracujou.

 

Čtěte také:

Extra zdravá snídaně? Ovocný salát s baobabem a šlehaným tvarohem

Je libo dezert? Zkuste datlové kuličky s kakaovými boby

Není cukr jako cukr. Vyřaďte ten nebezpečný

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Profesor Jan Rak: Ráj na zemi nastane, až přijmeme, že si realitu tvoříme sami

Profesor Jan Rak: Ráj na zemi nastane, až přijmeme, že si realitu tvoříme sami

Je realita to, co vidíme? Nebo si ji každý z nás vytváří po svém? Co nám vlastně o...

V Praze vyžebráte třeba dva tisíce za půl hodiny, říká bývalý bezdomovec

V Praze vyžebráte třeba dva tisíce za půl hodiny, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...