fbpx
Zveřejněno: 27. 4. 2017
Reklama

Melasa je koktejl všemožných minerálních látek, a to především železa, přitom jde v podstatě o „odpad“, který vzniká při výrobě cukru z cukrové třtiny. A ani tady neplatí, že zdravé není chutné. Už cítíte tu vůni z trouby?

Pečivu dodává příjemnou karamelovou barvu, a nejen proto si tento černý zázrak zamilujete. Melasové sušenky s máslem jsou vláčné, voňavé a v chladu dlouho vydrží.

melasky shutterstock 379809601

Lahodné koláčky získají tmavší barvu podle toho, kolik melasy přimícháte do těsta.

Na melasky budeme potřebovat:

250 g celozrnné pšeničné mouky
125 g másla
3 lžíce melasového cukru
2 lžíce melasy
2 lžíce tekutého rýžového mléka

Postup:

Vyšleháme máslo s cukrem a dvěma lžícemi rýžového mléka. Do této hmoty vmícháme melasu a postupně i mouku. Vzniklé těsto by mělo být hebké a nelepivé. Tvoříme z něj placky, které pečeme na 180 stupňů asi 10 -15 minut. Z plechu je sundáme, až když vychladnou. Skladujeme v uzavřené nádobě. Pak už je jen hlídáme, protože je  všichni budou tajně mlsat skoro pořád.

 

Čtěte také: 

Mýty a fakta o čokoládě, které jste zaručeně nevěděli

Recept na báječné ovesné flameri. To musíte zkusit!

Krém z obyčejné mrkve, který vás neobyčejně překvapí

 

 

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Vyrobí palivo budoucnosti slunce? Mohlo by, a to na bázi fotosyntézy

Vyrobí palivo budoucnosti slunce? Mohlo by, a to na bázi fotosyntézy

Alternativní zdroje energie jsou oblíbeným zaklínadlem současnosti. Problém je...

Alkoholismus se dá léčit i mírněji než abstinencí, říká psycholožka Marie Funke

Alkoholismus se dá léčit i mírněji než abstinencí, říká psycholožka Marie Funke

Možná jste si po propité silvestrovské noci dali jako spousta lidí následující...

Fotíte rádi? 99 procent fotek, které pořídíte, nikoho nezajímá. Vlastně ani vás

Fotíte rádi? 99 procent fotek, které pořídíte, nikoho nezajímá. Vlastně ani vás

Novinář Chris Taylor na serveru Mashable pregnantně vyjádřil stav , ve kterém se...

Pokračováním v prohlížení těchto stránek souhlasíte s Podmínkami užití a Pravidly využití Cookies.