x
Odebírejte páteční newsletter Flowee e-mailem. Víkendové čtení do vaší poštovní schránky
Zkuste znovu
Flowee
Civilizace
Jak řídit tým
Energetika
Práce
Umělá inteligence
Technologie
Kultura
Ekonomika
Móda
Rozhovory
Zdraví
Psychologie
Planeta
Cestování
Horoskopy
Ekologie
Životní prostředí
Příroda
Věda
Rozhovory
Rozhovory
film
Filtrovat
Flowee
Filtrovat
Civilizace
Zdraví
Psychologie a vztahy
Planeta
Rozhovory
film
jídlo
Cvrčci k snídani, červi k večeři. S hmyzem v jídelníčku bych byla opatrná, říká odbornice na výživu
Evropská unie v únoru rozhodla, že larvy moučných červů a cvrčků domácích (ve formě částečně odtučněného prášku) se mohou používat při výrobě...
Na večerní žravost jděte zostra: Tohle vás zachrání od kynutí a pomůže k lepšímu spánku
Co se jídla týče, nevíme přesně, jestli jíst jednou denně, třikrát nebo pětkrát (případně vůbec). Obecně přijímaným přístupem ale je, že pár hodin...
Začneme kvůli klimatu jíst lidské maso? Když se hloupý nápad ještě hloupěji interpretuje
Ustálené rčení, že bychom láskou někoho snědli, by se mohlo změnit. Třeba se bude říkat, že tě samou láskou ke světovému klimatu raději sežeru....
Vánoce, svátky přejídání a alkoholu. Zkuste to letos jinak!
Hektický rok máme za s sebou, a tak je potřeba se pořádně odměnit. Začíná to vánočními večírky, pokračuje návštěvami rodiny a blízkých a končí...
Abyste to na konci ledna zase nevzdali... Dělat stejné věci a očekávat jiné výsledky je prostě šílenství
Jídlo není jen zdrojem obživy, hraje zásadní roli v tom, jak se cítíme a žijeme. Je to náš každodenní společník, který, ač si to ne vždy...
Výzkum, který nepotěší vegetariány. Mrtvice jim hrozí spíš než masožroutům
Srovnávací studie, jež se týká rizik v podobě ischemické choroby srdeční a mrtvice mezi těmi, kdo jedí maso, ryby, a vegetariány , přinesla zajímavé...
Lékaři mi řekli, že se tinnitu nikdy nezbavím. Já si ho ale vyléčil, říká Peter Studeník
„Můj tinnitus začal na konci roku 2009 po hlasitém koncertu v pražské Lucerně. Nicméně dnes už vím, že více než samotný koncert byl spouštěčem život...
Když se ze zdravé stravy stane posedlost. Ortorexie překonává další poruchy příjmu potravy
O vyváženém stravování se hodně mluví a píše, podle praxe dietologů a výživových poradců se ale radami mnoho lidí neřídí. Potíží s poruchami příjmu...
Stoly plné masa a pochutin: Takhle si listopadové zvyky a pokrmy užívali naši předci
Listopad. Už zvuk toho slova v nás vyvolává touhu schoulit se někde doma u kamen s hrníčkem teplého čaje nebo miskou dobré polévky. Něco podobného...
Chipsy, tukové rohlíky a sladká limča. Jak si Češi zadělávají na tlouštíky
Rodák z Litomyšle pro sebe kulturu těla i ducha objevil už v době, kdy se valná část populace snaží pokoutně z personálu v restauracích vylákat své...
Co nejspíš stojí za vznikem deprese? Vědci říkají, že noční nájezdy na ledničku
Když jsou narušeny naše vnitřní hodiny například tím, že jsme vzhůru v době typické pro spánek, může to mít negativní dopad na náladu a emocionální...
V letošním roce u nás skončí v koši potraviny v hodnotě 3 519 Kč na obyvatele. Nejvíce jich vyhodí mladí lidé.
Zúčastnilo se ho na 40 tvůrců ve věku od 15 do 40 let. Výsledkem akce, jejímž cílem bylo motivovat k udržitelnějšímu životnímu stylu v oblasti...
Jak může špatná strava ovlivnit váš spánek
Naši schopnost dosáhnout kvalitního spánku může ovlivnit mnoho faktorů, například množství pohybu během dne, způsob relaxace a také strava. To, co...
Proč máme vždycky místo na dezert? Může za to evoluce
Právě jste si v restauraci pochutnali na talíři plném vydatných noků se smetanovou omáčkou a slaninou. Nenápadně si pod stolem povolujete pásek a z...
Na kontaminaci mikroplasty si jídlo ani nemusíte ohřívat v plastových krabičkách v mikrovlnce. Stačí ho v nich skladovat
Podle nové studie , publikované v časopise Environmental Science & Technology, se při ohřevu potravin v mikrovlnné troubě mohou z plastových nádob...
Jak předejít cestovatelskému průjmu? Tři otázky a odpovědi přímo na střevo
Když cestujeme, obvykle si zpět vezeme nějaké suvenýry. No a někdy si přivezeme i ty ve formě mikroskopických nájemníků, kteří si v našich střevech...
Nezdravé potraviny neexistují, říká Zdeněk Pohlreich
Je známý hlavně jako drsný šéfkuchař, který si nebere servítky při vyjadřování svých názorů. „Když je toho v hrnci moc, musí se to vylít a k tomu mi...
Dietou proti vedru: Která jídla vás zaručeně zchladí?
Co děláte pro to, abyste se v extrémních vedrech zchladili? Strčíte oblečení do mrazáku? Dáte si horkou koupel před spaním ? I když existuje spousta...
Máte alergii na ořechy? Dbejte na pravidelné čištění zubů
Ona zázračná zubní pasta nepomůže zatím všem, ale už nyní především těm, kteří trpí hypersenzitivní imunitní reakcí organismu po požití i stopového...
Připravme se na nové alternativy masa: Houbová slanina nebo hmyzí hamburgery
Představte si to menu: hamburger z moučných červů. Slaninka z fermentovaných houbiček. Mléčná bílkovina, kterou vyrobili mikrobi. Zní vám to děsivě?...
Strana 1 z 8
1
2
3
4
...
6
7
8
Reklama