fbpx

Zveřejněno: 4. 5. 2017

Bylinky jarní kuchyni hodně sluší a je užitečné na ně myslet i při pečení. Máme tip, kam se skvěle hodí i takové kopřivy.

Ve slaných muffinech udělají skvělou službu čerstvé mladé kopřivy, které směle konkurují i špenátu. Nezaspěte jejich sezónu a vypravte se na ně dřív, než pořádně vyrostou.

kopriva muffiny shutterstock 400484257

Tohle jídlo si zamiluje úplně každý, protože i když je zdravé, tváří se vlastně velice nezdravě.

Na muffiny s kopřivami budeme potřebovat:

150 g celozrnné hladké pšeničné mouky
60 g bílé špaldové hladké mouky
2 lžičky kypřícího prášku
sůl
5 stonků jarní cibulky
1 hrnek čerstvých mladých kopřiv
100 g sýra řeckého typu
100 g zralého čedaru
150 ml tučného mléka
100 ml slunečnicového oleje
1 vejce
slunečnicová semínka
máslo na vymazání

Postup:

V míse promísíme suché ingredience, přidáme na kolečka pokrájenou cibulku, spařené kopřivy, rozdrobený slaný sýr čedar a dobře promícháme. Mléko s olejem a vejci našleháme a opět dobře promícháme se suchou směsí. Muffinové formičky vyložíme pečicím papírem nebo papírovými košíčky a vymažeme rozpuštěným máslem. Těsto rozlijeme do formiček, posypeme slunečnicovými semínky a pečeme 25 minut.

 

Čtěte také: 

 Deset plevelů, které nejdřív ochutnejte, než je vyhodíte

Špenátový koláč s kozím sýrem si vychutnáte teplý i zastudena

Hledáte elixír pro pleť? Zapomeňte na krémy a dejte si fazolovou polévku s ječnými vločkami

 

 

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Je to ještě klimatická nouze, nebo už panika? 10 úvah o přehřívání Země

Je to ještě klimatická nouze, nebo už panika? 10 úvah o přehřívání Země

Praha 7 vyhlásila v květnu stav klimatické nouze , jak ji (a nejen ji, ale celou...

Provoz elektromobilů ekologický je. Ovšem jejich výroba kvůli bateriím nikoli

Provoz elektromobilů ekologický je. Ovšem jejich výroba kvůli bateriím nikoli

Na konci devatenáctého století představovaly elektromobily špičku tehdejší...