dezert

Kamarád mi poslal z dovolené recept a fotku dortu a tak jsem si řekl, že bychom ho mohli vyzkoušet. Naše šéfcukrářka Šárka sice trošku odolávala, brblala, že neví co má dělat dřív, ale nakonec povolila. Pavlova je dort z pečeného krému ze šlehaných bílků, zdobený šlehačkou a ovocem populární...

Špikanard je lidový název pro levanduli. Tato oblíbená aromatická rostlina kvete téměř na každé zahrádce a její opojné vůni se nedá odolat. Zkuste její kvítky použít i do pečení. Zdánlivě obyčejné máslové sušenky díky nim hned získají několik bodů navíc!

Ať už zvolíte pečenou nebo nepečenou variantu, cheesecake je vždy sázka na jistotu. Pořádná dávka jemného tvarohu a mascarpone zajistí, že vás dortík i skvěle zasytí.

Jáhlové kuličky, nápadně připomínající oblíbená Rafaela, jsou zkrátka ideálním dezertem do ruky. Chutnají přímo božsky a při jejich přípravě snadno zapojíte i děti, které bude tvarování cukrovinek ze sladkého těsta určitě moc bavit.

Čokoládovou pomazánku zbožňují lidé napříč všemi věkovými kategoriemi i světovými kontinenty. Jenže ty kupované jsou kolikrát ochuzené o kvalitní suroviny a naproti tomu obohacené o škodlivé konzervanty a nejrůznější éčka. Úspěšní a oblíbení foodbloggeři Petr a Gábina z blogu Petr & Gabi Foodies...

Tvarohové dezerty děti milují, proto nesmí chybět v žádné ledničce. Domácí příprava této oblíbené pochoutky je bleskově rychlá a výsledek nesmírně dobrý. A navíc je tento krém mnohem levnější než kupované tvarohové dezerty. Toto je ideální dobrota na léto!

Podobně jako chia semínka můžeme ve veganské kuchyni využít i semínka lněná. Jen je před vlastní přípravou musíme umlít. V takové podobě mají totiž vlastnosti téměř shodné s jejich drobnými černými kolegy. Otestovat je můžete třeba právě v brownie .

Ovesné vločky s máslem krásně voní a zapečené ovoce má vždycky nepřekonatelnou chuť. Crumble se dá obměnit na sto způsobů, a tak s ním nikdy nebude nuda!

Mléčná rýže potěší svojí jemnou konzistencí i ty nejnáročnější jazýčky. Základ kaše můžete vylepšovat podle nálady i sezóny. Právě teď začíná dozrávat spousta druhů ovoce, tak si ho nenechte ujít!

Milujete sladké a chcete si na něm pochutnávat bez výčitek? Vyzkoušejte tyto nepečené řezy bez přidaného cukru a lepku, které zvládnete levou zadní. Jsou na přípravu nenáročné, i když to tak na první pohled nemusí vypadat, lehké a především chutné.

Není divu, že je panna cotta tak oblíbený dezert. Je osvěžující, tak akorát sladká a krásně jemná – jako šitá na míru nadcházejícím teplým dnům. Zkuste ji připravit s tropickým ovocem, které tomuto pamlsku dodá nádech exotiky.

V současné době jsou v kurzu raw dezerty a datlové kuličky s kakaovými boby a brusinkami patří mezi ně. Jsou sladké, zároveň ale příjemně nakyslé a kakaové boby v nich triumfálně křupou. Ideální poobědový sladký hřích. Dáte si s námi?

Melasa je koktejl všemožných minerálních látek, a to především železa, přitom jde v podstatě o „odpad“, který vzniká při výrobě cukru z cukrové třtiny. A ani tady neplatí, že zdravé není chutné. Už cítíte tu vůni z trouby?

Kiwi patří mezi ovoce, které si určitě zaslouží více pozornosti. Nejen že je výborné jen tak za syrova, ale lze z něj připravit i příjemně nakyslý rozvar. Ten dobře funguje jako základ pro poháry a šlehané pěny.