fbpx
Zveřejněno: 31. 3. 2017
Reklama

Kiwi patří mezi ovoce, které si určitě zaslouží více pozornosti. Nejen že je výborné jen tak za syrova, ale lze z něj připravit i příjemně nakyslý rozvar. Ten dobře funguje jako základ pro poháry a šlehané pěny.

Znáte ten pocit, když se podíváte na nějaké ovoce a už se vám v puse sbíhají sliny? Kiwi má opravdu výraznou chuť, a tak si s ním často v kuchyni nevíme rady. Přitom pokud ho upravíte do podoby sladké tečky, budou se vám v puse sbíhat celé potoky.

Na dva vynikající dezerty budete potřebovat:

kiwi shutter 1
4 kiwi
300 ml rýžového mléka
3 lžíce kukuřičného škrobu
cukr podle chuti
borůvkovou marmeládu
kakao

Postup:

Kiwi oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky, vložíme do hrnce, lehce podlijeme vodou a dusíme tak dlouho, dokud se ovoce nerozvaří. V jiném hrnci uděláme z rýžového mléka, cukru a škrobu pudink. Když zhoustne, odstavíme ho z plotýnky a občas promícháme, dokud nevychladne. Když je pudink i rozvar studený, smícháme je dohromady a rozmixujeme najemno – vytvoří se krásně nadýchaná pěna.
Dále v hrnku smícháme 2 lžíce borůvkové marmelády se lžičkou kakaa. Vzniklou ,,čokoládu“ navrstvíme spolu s kiwi-pěnou do sklenic a ozdobíme podle fantazie.

Foto: Shutterstock

Tipy redakce

Alkoholismus se dá léčit i mírněji než abstinencí, říká psycholožka Marie Funke

Alkoholismus se dá léčit i mírněji než abstinencí, říká psycholožka Marie Funke

Možná jste si po propité silvestrovské noci dali jako spousta lidí následující...

Vyrobí palivo budoucnosti slunce? Mohlo by, a to na bázi fotosyntézy

Vyrobí palivo budoucnosti slunce? Mohlo by, a to na bázi fotosyntézy

Alternativní zdroje energie jsou oblíbeným zaklínadlem současnosti. Problém je...

Fotíte rádi? 99 procent fotek, které pořídíte, nikoho nezajímá. Vlastně ani vás

Fotíte rádi? 99 procent fotek, které pořídíte, nikoho nezajímá. Vlastně ani vás

Novinář Chris Taylor na serveru Mashable pregnantně vyjádřil stav , ve kterém se...

Pokračováním v prohlížení těchto stránek souhlasíte s Podmínkami užití a Pravidly využití Cookies.