fbpx

Zveřejněno: 31. 3. 2017

Kiwi patří mezi ovoce, které si určitě zaslouží více pozornosti. Nejen že je výborné jen tak za syrova, ale lze z něj připravit i příjemně nakyslý rozvar. Ten dobře funguje jako základ pro poháry a šlehané pěny.

Znáte ten pocit, když se podíváte na nějaké ovoce a už se vám v puse sbíhají sliny? Kiwi má opravdu výraznou chuť, a tak si s ním často v kuchyni nevíme rady. Přitom pokud ho upravíte do podoby sladké tečky, budou se vám v puse sbíhat celé potoky.

Na dva vynikající dezerty budete potřebovat:

kiwi shutter 1
4 kiwi
300 ml rýžového mléka
3 lžíce kukuřičného škrobu
cukr podle chuti
borůvkovou marmeládu
kakao

Postup:

Kiwi oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky, vložíme do hrnce, lehce podlijeme vodou a dusíme tak dlouho, dokud se ovoce nerozvaří. V jiném hrnci uděláme z rýžového mléka, cukru a škrobu pudink. Když zhoustne, odstavíme ho z plotýnky a občas promícháme, dokud nevychladne. Když je pudink i rozvar studený, smícháme je dohromady a rozmixujeme najemno – vytvoří se krásně nadýchaná pěna.
Dále v hrnku smícháme 2 lžíce borůvkové marmelády se lžičkou kakaa. Vzniklou ,,čokoládu“ navrstvíme spolu s kiwi-pěnou do sklenic a ozdobíme podle fantazie.

Foto: Shutterstock

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...