fbpx


Zveřejněno: 10. 11. 2017

V následujícím roce chci absolvovat celkový restart tak, abych zlepšila svou psychickou i fyzickou kondici a udržela si ji co nejdéle. Půjdete do toho se mnou? Poznejte odborníky, kteří mne budou po celou dobu hlídat, povzbuzovat a nedají pokoj, dokud nedosáhneme stanovených cílů.

O tom, co přesně mám během následujícího roku v plánu, se můžete dočíst v mém prvním článku. Specialisty pro svou proměnu jsem pečlivě vybírala tak, aby to byli nejen odborníci na slovo vzatí, ale také dostupní pro vás, milé dámy, a to jak svou kapacitou přijímat nové pacienty, tak finančně.

1. Lékař pro bio-identickou hormonální léčbu

Přeloženo do „lidštiny“, tento obor se zabývá léčbou přírodními látkami a nepoužívá žádnou chemii. Hormony jsou pro nás velmi důležité, ovlivňují například množství vrásek, změny nálad, schopnost otěhotnět atd., bez nich to prostě nejde. Naše vlastní hormony začínají ubývat od dvaceti let a po čtyřicátém roce věku je celkem nutné se touto oblastí více zabývat. Důležité je, aby hormonální látky byly tělu vlastní a jejich dávkování odpovídalo konkrétním potřebám daného jedince. Vhodných výrobků je na internetu k dispozici docela pestrá škála. Ideální jsou individuální preparáty připravené na míru podle aktuálních výsledků laboratorních vyšetření.

2. Specialisté na výživu

Vybrala jsem dva, abychom převzali to nejlepší ze „západní“ i „východní“ medicíny, aneb jak říká Hippokrates: „Ať strava tvá je i lékem tvým.“

Asi to znáte. Jeden odborník tvrdí, že máte jíst syrovou zeleninu, druhý vám totéž zakáže a nařídí vše tepelně upravovat. V časopise se dočtete, že nejlepší je maso, v televizi vám vysvětlí, že jen vegetariáni přežijí. Ve škole vás učili, že jablko denně je základem zdraví, a pak přijde někdo s tím, že fruktóza (ovocný cukr) je metlou lidstva, kafe s kamarádkou nebo sklenička vína večer v těsném závěsu. Čokoládu, zaručený protistresový lék, nemám odvahu ani zmínit. K tomu všemu máte podezření na intoleranci laktózy nebo lepku, případně obojího. A doma máte manžela a děti, kteří odmítají jíst třikrát týdně pohanku se špenátem k obědu a celerové placičky k večeři. Plíživě přibíráte na váze a kila nejdou dolů jako zamlada.

Z tohoto labyrintu zkusíme společně najít východisko tak, aby bez hladovění nejen kila zmizela, ale i zůstala nenávratně kdesi v matrixu. Také aby si náš organismus uměl z potravy vzít, co potřebuje, a byl plný volně proudící energie, bez které to též nejde.

shutterstock 438744178

„Ať strava tvá je i lékem tvým.“

3. Lektorka jógy

Občas si najdu čas a praktikuji meditaci, aby tělo sloužilo, záda nebolela a hlava se zklidnila. Důležité je tady slovo „občas“, v mém případě spíš „zřídka“. Než se syn narodil, bývalo to lepší, ale nyní chybí síla, vůle, prostor, soukromí, čas atd. Seznam výmluv by mohl být snad nekonečný.

K této bohulibé činnosti bych se chtěla vrátit, protože je opravdu zázračná. Některé studie dokonce prokázaly, že když meditujeme pravidelně, náš mozek nestárne. Navíc mne, tak jako většinu žen, často bolí záda, svaly ochably v důsledku úbytku hormonů a nedostatku fyzické aktivity.

Proto jsem zvolila metodu „3 in 1“, tzv. hormonální jógu. Svaly posílím cvičením, pomohu jim i probuzením endokrinního systému a navíc si vyčistím hlavu.

No není to paráda?

Pokračování již brzy.

Hezký víkend!

PS: Mou proměnu můžete sledovat i na Facebooku.

foto: Alex Tran, Shutterstock

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...