fbpx


Zveřejněno: 6. 11. 2017

Své čtyřicátiny už jste oslavila, nebo se toto výročí kvapem blíží. Tělo i hlava hlásí, že je na čase trochu zvolnit, mění se vám i priority a chcete si víc život užívat. Přemýšlíte, jak si svou dosavadní psychickou i fyzickou kondici co nejdéle udržet nebo ji dokonce zlepšit, ale bojíte se, že to sama nezvládnete? Pak sledujte nový cyklus Flowee s lékařkou Alicí Szabo, která s vámi bude celý restart absolvovat.

Léta po čtyřicítce mohou být pro ženu ta nejlepší. Nevěříte? Přesvědčte se o tom s Alicí Szabo, výjimečnou dámou a zastánkyní celostní medicíny, díky níž sama zvítězila nad zákeřnou nemocí. Spolu s ní máte možnost absolvovat skutečný fyzický a psychický restart. Věnujte sama sobě jeden rok, v němž vylepšíte své tělo, uspořádáte priority tak, aby vás život těšil, a v neposlední řadě vyhodíte vše nepotřebné a zbytečné, co vás omezuje, a to jak na těle, tak na duši.

Svaly i tuk ve správné míře

Připravte se na roční přeměnu, která vás bude bavit.. A jak konkrétně bude restart probíhat? Po prvním úvodním měsíci, kdy Alice podstoupí kompletní revizi svého zdravotního i psychického stavu včetně body analyze, vizáže, stravování apod., budou následovat konkrétní oblasti, kterým se budeme věnovat podrobněji. Začneme úpravou hmotnosti, ale nebojte, žádné drastické diety. Nejdůležitější bude dosáhnout správného poměru svalů a tukové hmoty tak, aby váš organismus nebyl zbytečně zatěžován. S tím samozřejmě souvisí i trvalá úprava jídelníčku.

Dobrá kondička a zpevnění těla

Možná to zní jako klišé, ale pravdou zůstává, že pravidelné cvičení je pro naše zdraví nezbytné, tím spíš v pozdějším věku. Společně s Alicí opět zařadíte pohyb do svého života a zapracujete na své fyzičce, samozřejmě tak, aby vás to bavilo. Těšte se, že zase budete chodit do schodů bez zadýchání a běhat jako laňka. Nebudou chybět ani rady, jak docílit hormonální rovnováhy, posílit svou imunitu, správně detoxikovat a zbavovat tělo volných radikálů, nepřátel mladistvého vzhledu. A v případě, že stále toužíte po dítěti, věřte, že tento sen není nesplnitelný, sama Alice je toho ostatně důkazem.

dsc 0231

MUDr. Alica Anna Szabó

Vyrovnaná žena

Jestliže už jste si prošla přechodem, pak víte, že s sebou nese mnoho psychických změn. Cílem této části restartu bude tyto proměny ukotvit a získat nad nimi větší kontrolu. Dozvíte se také více o depresích, meditaci a o tom, jak je důležité pravidelně dělat radost jen sama sobě. Ty z vás, které cítí, že by měly zapracovat na svém sebepřijetí a sebeúctě, se dozví konkrétní tipy, jak na to.

Během celého roku vás i Alici bude navíc doprovázet a motivovat celá řada odborníků, kteří dohlédnou na co nejlepší postup. Jste připravené? Těšte se na další články ze seriálu Můj (k)Rok nebo ho sledujte na Facebooku.

foto: Alex Tran

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...