fbpx

Uvědomte si své meze a rozhodněte se v tomto čase víc věnovat prevenci. Cvičte pravidelně jógu a zdravě jezte

Zveřejněno: 12. 3. 2019

Začíná období 1-Eb (Bylina, Cesta), ve kterém můžete mnoho záležitostí ve svém životě uzdravit nebo vyléčit. Záleží dost na tom, jak se chováte ke svému fyzickému tělu i ke své vnitřní bytosti. Uvědomte si své meze a rozhodněte se v tomto čase, který potrvá do 24. března, víc věnovat prevenci. Cvičte pravidelně jógu a zdravě jezte. Vyhněte se přehnanému workholismu a zaměřte se i na své vztahy. Člověk je tvor komplexní a funguje na mnoha úrovních. Rovnováha je cesta, jak si udržet dlouhodobě zdraví, a proto se vyhýbejte extrémům, přestože vždy záleží na situaci, ve které se zrovna ocitáte.

Pravidelně relaxujte a naučte se odpočívat. Jinak se můžete dostat do neustálého stresu, který dlouhodobě tělo naprosto likviduje.

Po období Deště, které některé z vás mohlo výrazně ovlivnit, nadchází čas, kdy je dobré si odpočinout a více vnímat potřeby svého fyzického těla. Pokud jste vážně nemocní, tak se vyplatí více zaměřit na své zdraví a hlavně se nevzdávat. Pamatujte, že existuje vždy cesta. Občas je jenom dobře ukrytá. Jelikož se stále ocitáme i v čase vodního znamení Ryb, zkuste se zaměřit především na prevenci. Je důležité si uchovat jak duševní zdraví, tak se neustále s láskou starat o své fyzické tělo. Dovolte si pravidelně odpočívat a během neustálého pracovního shonu si hlídat přestávky, nezbytné pro vaši celkovou regeneraci.

Strava a tělo

Co se týká těla, zaměřte se na své stravování a pravidelný pohyb. Choďte na pravidelné procházky přírodu a cvičte. Občas se zastavte a zkontrolujte svůj vnitřní pocit pohody. Je vám ve vašem těle dobře? Pokud zjistíte, že vás již dlouhodobě něco trápí, nečekejte, až se příznaky ještě zhorší. Zajděte za experty, kteří vám mohou navrhnout řešení, jak se ze svízelné situace dostat. Pravidelně relaxujte a naučte se odpočívat. Jinak se můžete dostat do neustálého stresu, který dlouhodobě tělo naprosto likviduje. Nečekejte, až budete nemocní, a zaměřte se na prevenci. Dovolte si svému tělu projevit lásku, která je nejléčivější silou ve vesmíru.

Zaměřte se především na vzájemnou empatii a buďte s lidmi, kteří vás podporují ve vašich snech, protože vám rozumí.

V rovině mysli se zaměřte na neustále se opakující negativní názory, kterými mnoho lidí trpí. Zaměřte se především na ty, které se ve vaší hlavě vyskytují nejčastěji. Pak najděte pozitivní přesvědčení a snažte se pomalu nahrazovat své myšlenky tak, aby vám v budoucnu více pomáhaly. Když budete trpěliví, tak se jednoho dne stane, že vaše mysl bude neustále podporující, a to i v situacích, kde byste to neočekávali. Naučte se sami sebe víc respektovat a chovejte k sobě úctu. Když bude opravdová, zjistíte, že se tak chováte i ke svým bližním.

Co se týká vztahů, buďte k druhým vnímavější a hledejte v nich krásu, která sídlí v každém živém tvoru. Občas je to hodně skryté, ale každý člověk v sobě nese jiskru dobra. Když ji v daném člověku neuvidíte, raději zaměřte pozornost jinam. Je to skvělé období pro všechny terapeuty a léčitele, protože Bylina je znamení léčitelů. Zaměřte se především na vzájemnou empatii a buďte s lidmi, kteří vás podporují ve vašich snech, protože vám rozumí. Každý má jiný názor, a tak ne každý vás podpoří. Když budete s lidmi, kteří se až moc liší, můžete se na své cestě významně zbrzdit. Nedívejte se jen na to, jak člověk vypadá nebo jak se umí prezentovat. Dívejte se lidem déle do očí a uzříte jejich opravdové záměry. Možná se kolem vás pohybuje člověk, který je velmi kvalitní, ale přehlížíte ho.

Léčení přírodou

V rovině ducha nastal čas si uvědomit své vlastní léčitelské nadání. Každý člověk může druhé léčit, přestože způsobů je nespočet. Najděte svůj vlastní způsob, jak přinést okolí větší harmonii a klid. Někdo léčí slovy nebo psaním. Jiný pragmatickými činy nebo schopností se do druhých vcítit. Zamyslete se sami, jakým způsobem můžete být druhým nápomocní. Vyhýbejte se alkoholu a nezodpovědnému experimentování s různými látkami, které značně mění bdělé vnímání. Na druhou stranu některé byliny mohou léčit a přinést vám vizi, která vás vyléčí. Důležitá je především úcta k přírodě. Pokud bude opravdová, bude vás léčit. Pokud ne, může vás uvést do nerovnováhy.

Související…

Mayský astrolog: Jak nás trápí retrográdní Merkur a zmatení Kojota
Robert Policar

Kombinace znamení Byliny a Ryb je mocná, protože obě dvě znamení přejí léčení, a to především na spirituální úrovni. Retrográdní Merkur vám může otevřít minulost, ze které se máte poučit. Zhodnoťte všechny terapie, kterými jste prošli a věnujte se těm, které opravdu fungují. Pro každého může některý druh léčby znamenat něco naprosto odlišného. Najděte si svou cestu a nebojte se experimentovat. Zkušenosti jsou důležité, ale buďte opatrní, abyste příliš neriskovali. Následujte hlas svého srdce, a to neustále. Každou noc požádejte sny, ať vás léčí, a možná se stane zázrak.

Doporučené otázky pro toto období:

  • Měl jsem někdy léčivý sen?
  • Jak mohu druhým efektivně pomoci?
  • Mám schopnost léčit?
  • Žiji zdravým životem?

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Věnujte se prevenci a více se zaměřte na potřeby svého fyzického těla.
  • Probuďte v sobě schopnost druhé léčit.
  • Nepomáhejte tam, kde vaši pomoc nevítají.
  • Zajděte k doktorovi nebo léčiteli a zeptejte se jich, jak zlepšit své zdraví.

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...