fbpx

V tomto období raději nedělejte impulsivní rozhodnutí a vše důkladně promýšlejte

Zveřejněno: 7. 3. 2019

Máte pocit, že se něco stalo s dopravou? Divíte se, proč vám lidi pořád přesouvají schůzky a proč nic nestíháte? Uvolněte se a dovolte si nespěchat. Neberte si tyto komplikace osobně, protože se dějí mnoha lidem kolem vás. Jen se podívejte a smějte se nejen sobě, ale i různým situacím, kterých jste svědky ve vašem okolí. Času budete mít dost. Retrográdní Merkur nás bude ovlivňovat až do 28. března.

Raději v tomto období nic nekupujte, nikam se nestěhujte a vůbec nedělejte důležitá rozhodnutí. Spíš vyčkávejte a proveďte „velký předjarní úklid“. No a opravujte to, co se zrovna rozbije.

Pokud půjdete do restaurace, dejte si osvědčené jídlo, o kterém víte, že se na něm nedá nic zkazit.

Merkur začal být retrográdní 5. března, ale jeho vliv mohli někteří lidé cítit už pár dní předtím. Kdo to zná, může se pořádně pobavit. Ti, co to ještě neznají, mohou mít pořádnou „depku“. Zvláště ti, kteří pracují s lidmi, nebo s informacemi se mohou divit, proč je najednou tolik zmatků. Pokusím se vám poradit, jak se vystříhat různým zbytečnostem.

Dejte na jistotu

V tomto období raději nedělejte impulsivní rozhodnutí a vše důkladně promýšlejte. Pokud půjdete do restaurace, dejte si osvědčené jídlo, o kterém víte, že se na něm nedá nic zkazit. Nekupujte si věci, o kterých nevíte, jestli je doopravdy potřebujete, protože možná nakonec zjistíte, že už něco podobného doma máte.

Uschovejte si od všeho účtenky pro případné reklamace, ke kterým v tomto čase dochází častěji než obvykle. Choďte na místa a jezte jídla, která dobře znáte. Nové věci vás mohou překvapit svou komplikovaností a určitou nejasností. Když potkáte lidi, kteří vám budou nabízet něco výhodného, zjistěte, o co opravdu jde. Pokud budete muset uzavřít nějaké smlouvy, důkladně si vše přečtěte a ověřte.

Velký úklid

Na druhou stranu je toto období ideální pro „velký domácí úklid“. Darujte druhým vše, co nepotřebujete. Proberte se věcmi, které máte doma, a nelpěte na minulosti. Vytvářejte prostor pro novou inspiraci a činnosti, do kterých se po tomto období můžete s radostí pustit. Přemýšlejte o své minulosti a poučte se ze zkušeností, ke kterým došlo.

Můžete mít obzvlášť velké štěstí na komplikované jedince, naučte se proto druhým pomáhat, aniž byste za to něco chtěli.

Dovolte si lidem z minulosti odpustit, aby k vám mohl později přijít někdo nový. Jelikož je Merkur retrográdní, znamená to, že při pohledu na nebe se planeta Merkur vrací, což je samozřejmě jen optický klam. Symbolicky to znamená, že se máte podívat do své minulosti a vyřešit všechny neduhy, o kterých víte, že jste se jich dopustili. Dávejte věci do pořádku a užijte si tento očistný proces.

Synchronní události

Toto období nazývám schválně obdobím Kojota, protože vyžaduje vekou dávku smyslu pro humor ve zdánlivých kritických situacích. Lidé neustále na něco zapomínají a pořád se někam vracejí nebo spěchají. V tomto bláznivém zmatku občas přijdou i určité výhody, které nelze předem očekávat. Pěstuje bdělost a všímejte si různých zvláštních situací, které pro vás občas tyto výhody mohou přinést.

Udržujte si smysl pro humor a naučte se být přizpůsobiví změnám, ke kterým dochází. Mějte po ruce vždy nějakou oblíbenou knihu, jež vám nahradí ztracený čas, který často vzniká buď dopravní zácpou, nebo právě odloženou schůzkou, na kterou zrovna někdo zapomněl.

Využijte neviditelný účet

Jelikož jsou v tomto období lidé celkově zmatenější a i vy můžete mít obzvlášť velké štěstí na komplikované jedince, naučte se druhým pomáhat, aniž byste za to něco chtěli. Vězte, že právě investujete na svůj „neviditelný účet“, který se následně aktivuje jinou životní zkušeností z naprosto nečekané strany. Vše se počítá, ale nejdůležitější je vaše vnitřní rozpoložení.

Pamatujte, že si život lidi neustále půjčuje, aby vám něco ukázal, a v tomto období může docházet k opravdu bláznivým situacím. Jelikož se Merkur pohybuje duchovním znamení Ryb, zaměřte se nejen na své sny, ale prozkoumejte, jestli váš život opravdu odráží to, čemu věříte. V každém okamžiku, můžete svůj život změnit, a tak rozjímejte nad svou životní cestou a prohlubte to, čemu opravdu věříte.

Doporučené otázky pro toto období:

  • Čemu jsem věřil v minulosti a čemu věřím teď?
  • Pamatuji si své sny?
  • Co mohu druhým darovat?
  • Umím si ze sebe udělat legraci, nebo se beru příliš vážně?

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Rozjímejte o své minulosti, abyste žili lepší přítomnost i budoucnost.
  • Darujte lidem to, co již nepotřebujete, nebo to prodejte.
  • Choďte na schůzky raději o dvacet minut předem a ověřujte si jejich konání.
  • Nikam nespěchejte a buďte v klidu i uprostřed chaosu.

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...