fbpx

V následujících třinácti dnech se pravidelně ubírejte do krajin ticha a počkejte si na myšlenky, které stojí opravdu za vaši pozornost

Zveřejněno: 2. 11. 2018

Právě na Dušičky, tedy 2. listopadu, nastává podle mayského kalendáře období 1-Ik (Vítr). Během následujících třinácti dnů můžete značně prohloubit své komunikační schopnosti. Slovo má velkou moc, která dokáže jak léčit, tak i ublížit. Dávejte pozor na své myšlenky, protože mají tendenci se zhmotňovat. To samé platí o vašich přáních.

Související…

Poslání, nebo povolání? Podle mayského astrologa napoví úplněk v Býku
Robert Policar

Proto se pravidelně ubírejte do krajin ticha a počkejte si na myšlenky, které stojí opravdu za vaši pozornost. Než se k nim dostanete, můžete naslouchat různým hlasům, které k vám možná ani nepatří. Pokud si ještě nevedete deník, zkuste to. Žijete jenom jednou a každý okamžik vašeho života je výjimečný, přestože se vám to momentálně nemusí zdát.

Mluvte o pocitech

Pokud o svých pocitech neumíte mluvit, naučte se to. Dobrá komunikace je základem všech harmonických vztahů. Ale pamatujte, že nemluví jen vaše pusa, ale mnoho se dá vyčíst už jen z vašeho postoje nebo mlčení. Je dobré se naučit jak mluvit, tak i mlčet.

Mnoho lidí se velmi kritizuje za to, jak vypadají, a ani si neuvědomují, jak si ubližují.

Možná máte zkušenost, že ticho jednoho člověka vás může doslova léčit a ticho druhého drtit. Stejně je to se slovy. Naučte se v tomto čase druhým více naslouchat. Nechte je, ať se vypovídají, a posílejte jim v duchu myšlenku podpory. Uvidíte, že za chvilku vám toho řeknou možná víc, než byste si přáli.

Chvalte své tělo

Naučte se mluvit pozitivně i o svém těle. Mnoho lidí se velmi kritizuje za to, jak vypadají, a ani si neuvědomují, jak si ubližují. Slovo má velkou sílu, a pokud se dlouhodobě kritizujete nebo haníte své tělo, uvidíte, že vás brzo upozorní nějakou nemocí nebo bolestí. Promlouvejte ke svému tělu jako ke svému zvířecímu miláčkovi. Poděkujte v duchu svým vnitřním orgánům za jejich vynikající práci, a pokud máte s nějakou částí těla problémy, děkujte za co nejrychleji možné uzdravení. Při intimních záležitostech nahlas oceňujte krásu svého partnera a uvidíte, co se bude dít.

Zaměřte se na různé oblasti vašeho života a možná zjistíte, že jinak myslíte v práci a jinak doma.

V rovině mysli se především zaměřte na své nejčastější myšlenky. Pokud zjistíte, že jste zvyklí spíše myslet převážně pozitivně, můžete si pogratulovat. V opačném případě se budete muset zaměřit na proměnu svých myšlenek pomocí afirmací nebo manter. Kultivujte nejen svou mysl, ale i své niterné pocity. Zaměřte se na různé oblasti vašeho života a možná zjistíte, že jinak myslíte v práci a jinak doma. V pracovních vztazích se nezabývejte pomlouváním vašich kolegů, ale spíš se zaměřte na pozitivní řešení daných záležitostí. Pravidelně se snažte umlčet svůj vnitřní dialog a více naslouchejte. Dávejte si pozor, co říkáte svým kolegům v práci, protože jediná negativní myšlenka může druhé ovlivnit na dost dlouhou dobu.

Otevřete se

Ve vztazích se naučte druhým otevřít své srdce v plné své kráse. Zkuste se také naučit laskavě, ale rozhodně druhého konfrontovat s vašimi vlastními vnitřními pravdami. V listopadu se vědomí zásadně prohlubuje a touží po proměně. To může být jeden z důvodů, proč mohou vystupovat různé strachy, kterých se jen tak nezbavíte. Otevřete se svému partnerovi v tom, co je ve vás pozitivní, ale i ve vaší komplikovanosti. A snažte se mluvit i o věcech, o kterých nevíte, jestli vůbec dokážete správně popsat.

Zaměřujte se však především na to, co slyšíte za myšlenkami. Vnímejte prohlubující se ticho a klid.

Partnerovi naslouchejte s velkou trpělivostí, a pokud jste mu nedávno ublížili, snažte se opravdu slovně omluvit, aniž byste druhého nutili k tomu, aby vám ihned odpustil. Dejte druhým prostor i čas na rozmyšlenou. Pokud vám někdo ublížil, ale druhá strana to nevidí, otevřete své pocity. Vždy máte právo vyjádřit to, co cítíte. Na to nikdy nezapomeňte.

V rovině ducha nastal čas pro pravidelnou meditaci, která by se měla zaměřit na prohlubování vašeho vnitřního ticha. Pokud je to pro vás ze začátku příliš náročné, pomozte si koncentrací na svíčku nebo nějaký předmět, ke kterému máte vztah. Zaměřujte se však především na to, co slyšíte za myšlenkami. Vnímejte prohlubující se ticho a klid. Za chvíli mohou přicházet takové myšlenky, které vám doslova změní život. Zkuste cvičit tichou meditaci aspoň sedm minut denně a postupně, dle svého tempa, se dostaňte na dvacet jedna minut. Možná si všimnete, že ty nejlepší myšlenky přicházejí naprosto samy.

Síla slova

Kombinace znamení Štíra a 1-Ik (Vítr) upozorňuje především na sílu slova, které může být jak požehnáním, tak prokletím. Dávejte si pozor, abyste se druhým nemstili za to, co vám udělali v minulosti. Rozhodněte se mluvit s vašimi nejbližšími o záležitostech, které jsou pro vás důležité, ale bojíte se, že by vás partner nebo druhá osoba odsoudila.

Nikdy nic doopravdy nepoznáte, pokud danou věc neotevřete. Vyhněte se hádkám a tiché manipulaci. Naučte se pracovat s novými přesvědčeními a dodejte jim štíří intenzitu. To může výrazně ovlivnit vaši blízkou budoucnost.

Doporučené otázky pro toto období:

  • Jaký mám vztah ke svému tělu?
  • Jaké jsou mé nejčastější myšlenky?
  • Nezraňuji příliš často druhé tím, co říkám?
  • Umím doopravdy naslouchat?

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Oceňte svou vnitřní i vnější krásu nahlas před zrcadlem.
  • Udělejte si z mysli spojence.
  • Omluvte se těm, kterým jste ublížili.
  • Prohlubujte své vnitřní ticho a naučte se doopravdy naslouchat.

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...