fbpx

Slavná matka, herečka a módní ikona přišla s novým marketingovým tahem. Na svém webu Goop prodává svíčku s výjimečnou vůní. A je o ni (o tu svíčku) prý velký zájem

Zveřejněno: 15. 1. 2020

Proč by nějaká žena chtěla prodávat svíčku, která voní jako její vagína? Gwyneth Paltrowová k tomu podle britského deníku The Guardian své důvody evidentně má. Právě svíčka s originálním názvem This Smells Like My Vagina je jejím aktuálním podnikatelským počinem. A jde docela „na dračku“. Vypadá to, že všichni chtějí zjistit, jak voní intimní partie známé celebrity, která je dnes matkou dvou dětí a manželkou frontmana britské kapely Coldplay Chrise Martina.

Zlomem pro slavnou herečku byla smrt jejího milovaného otce, který podlehl po dlouhém boji rakovině ústní dutiny. Právě tehdy se Gwyneth rozhodla, že je život příliš krátký na to, aby se člověk obklopoval pomíjivými věcmi, a že se tedy bude věnovat práci, která tu po ní něco zanechá.

Škoda, že nevíme, co na to říká její manžel, nebo manželka manžela, který si (či v horším případě manželce) onu svíčku koupí.

Nápad se svíčkou je jedním z pomyslných vrcholů dlouhého období, během něhož se Gwyneth začala intenzivně věnovat józe a zdravému životnímu stylu. Založila dnes již světoznámý web Goop, kde svůj postoj k životu propaguje. A k webu vznikl samozřejmě i úspěšný e-shop.

Cítí se lépe než ve dvaceti

Díky své životní filozofii Gwyneth tvrdí, že se dnes coby čtyřicátnice cítí dokonce lépe než dvacátnice. Podle ní ženy jejího věku již vědí, co jim sedne a co ne – což se netýká pouze oblečení, ale lze to vztáhnout na život celkově. Gwyneth každopádně prohlašuje, že je se sebou velmi spokojená, což přičítá na vrub právě způsobu života, který vede – pravidelně cvičí jógu, zdravě jí, používá kvalitní kosmetiku, zkrátka pečuje o tělo i o duši a cítí se ve svém těle skvěle.

Podle popisu na svíčce je vůně „vtipná, nádherná, sexy a krásně neočekávaná“.

Herečka zkrátka sází na přirozenost, a tak vlastně prodej svíčky, která voní jako její vagína, představuje jen další přirozený krok v její propagaci zdravého života. Jako by tím říkala: Jsem taková, jaká jsem, miluji se taková, jaká jsem, a moje vagína je něčím přirozeným, za co se přece nemusím stydět. Škoda, že nevíme, co na to říká její manžel, nebo manželka manžela, který si (či v horším případě manželce) onu svíčku koupí.

Citrus, cedr, bergamot, pelargonie…

A jak vlastně Gwynethina vagína tedy voní? Podle popisu na svíčce je vůně „vtipná, nádherná, sexy a krásně neočekávaná“ a je tvořená směsí pelargonie, citrusového bergamotu, cedru, damaškové růže a semen ambrette. 

paltrow 0491198814

Herečka Gwyneth Paltrowová na letošních cenách Golden Globe Awards. Svíčky s sebou údajně nevzala


Svíčka ale není prvním počinem, jímž se Gwyneth obrací na dámské intimní partie. Již v minulosti se na jejím webu objevila takzvaná nefritová vejce, která po vložení do vaginy měla vyvažovat hladiny hormonů, regulovat menstruační cyklus, podpořit zdraví dělohy a pomáhat kontrole močového měchýře.

Pozor na syndrom toxického šoku

Podle kalifornských zákonů o občanskoprávních sankcích musela ale Gwyneth v roce 2018 za to, co bylo označeno jako nepodložená marketingová tvrzení, zaplatit pokutu 145 tisíc amerických dolarů. Navzdory tomu se na Goopu ona vejce stále prodávají (jeden kus za 60 amerických dolarů, kdyby měl někdo zájem), a to i přesto, že se odvážná gynekoložka Jenn Gunterová obrátila přímo na Gwyneth s tím, že nefritové vejce může ve vagině dokonce vést ke vzniku nebezpečného syndromu toxického šoku.

Vedle potencionálně škodlivých vaginálních nefritových vajíček vypadá svíčka, která voní jako Gwynethina vagína, poměrně nevinně.

Na svých webových stránkách gynekoložka k celé problematice zveřejnila poměrně dlouhý dopis, který celebritě zaslala. Když se to tedy vezme kolem a kolem, vypadá vedle potencionálně škodlivých vaginálních nefritových vajíček svíčka, která voní jako Gwynethina vagína, poměrně nevinně.

Související…

Konopí vstupuje do světa wellness. I díky Gwyneth Paltrowové
Lukáš Hurt

foto: Profimedia, zdroj: The Guardian

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...