fbpx

Zveřejněno: 8. 5. 2017

Oblast bříška je jednou z nejproblematičtějších partií těla, která trápí každou ženu. Obzvláště po porodu břišní svaly ještě více povolí a je nejvyšší čas začít se věnovat dodržování zdravého jídelníčku a zejména pravidelnému cvičení. Přinášíme vám tři osvědčené cviky na zpevnění bříška.

„Vzhled bříška záleží na dvou věcech – na stavu břišních svalů, jež můžeme zpevnit cvičením – a na množství tuku, které v této problematické oblasti máme. Velkým mýtem je rozšířený názor, že když budu určitou oblast těla posilovat, tak tam zhubnu. Reálné hubnutí tuků je otázkou dlouhodobého sníženého příjmu kalorií nebo zvýšené fyzické aktivity. Pokud se nechceme bavit o krátkodobých dietách, které zpravidla vedou jen k jojo efektu, musíme se smířit s tím, že zákony zachování energie a hmoty stále fungují. Tuk z oblasti břicha dostanete jen tak, že začnete zdravěji jíst a více se hýbat,“ říká Jana Havrdová, prezidentka Českého svazu aerobiku a fitness FISAF, která vybrala tři cviky, jež se jí nejvíce osvědčily.

bikini bricho cviceni shutterstock 359471711

Tyhle cviky se vám postarají o sexy bříško, ale dokonalé opálení si musíte pořídit sama. :)

Cviky na zpevnění bříška:

1. Zanožování a předpažování

Začněte s jednoduchými zpevňovacími cviky vkleče, při kterých střídavě zanožujete jednu a druhou nohu, předpažujete paže, popř. kombinujete pravá paže – levá noha, levá paže – pravá noha. Cvičení je jednoduché, ale nepodceňujte ho. Ideální je následná kombinace s protažením zádových svalů v pozici kočky.

2. Prkna aneb planky

Z pozice kočky můžete plynule přejít na tzv. prkna neboli planky. Klasické prkno začíná na předloktích, těžší varianta je na natažených pažích. Těžší variantou je boční prkno, tzv. side plank. Obtížnost můžete zvýšit upažením horní paže, popř. snížením pánve dolů a vrácením zpět do základní polohy. Ve výdrži zůstanete nejprve několik sekund, pravidelně dýchejte, postupně zkuste dobu ve výdrži prodlužovat.

3. Rotování lokte ke koleni vleže

Cvik z kategorie těch náročnějších jak z hlediska síly, tak i koordinace: v pozici vleže na zádech zvedněte obě nohy kolmo k zemi a střídavě jednu a druhou sklápějte těsně nad zem. K pokrčenému koleni současně rotujte protilehlý loket. Zkuste 10 opakování, uvolněte a zkuste přidat další sérii.

Jednotlivé cviky si můžete prohlédnout v naší galerii.

 

Čtěte také:

Sedm způsobů jak rozpohybovat metabolismus

Čtyři způsoby jak přelstít vaše tělo, aby začalo hubnout

Stačí 4 minuty, abyste se dostali do formy. Objevte Tabatu!

 

foto: Shutterstock, zdroj: Fisaf

Galerie

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...