fbpx

Pokud jíte nezdravě, změňte své stravovací návyky. Jestli trpíte ztrátou životní motivace, zapište se na kurz, ve kterém obnovíte svou radost ze života a najdete osobní vizi. Takto pokračujte ve všech oblastech svého života

Zveřejněno: 27. 11. 2019

Po inspirativním období Deště nastává ve čtvrtek mayské třináctidenní období1-Eb (Bylina, Cesta). Jde o čas léčení nejen vašeho fyzického těla, ale i mysli. Nebojte se v tomto ohledu vyzkoušet něco nového a inspirujte se metodami, které pocházejí ze vzdálených krajů a kultur. Navštěvujte přednášky zahraničních lektorů a učte se novým způsobům léčení.

Probuďte zkrátka svého „vnitřního léčitele“, a pokud je již probuzený, dále ho rozvíjejte. Pokud jíte nezdravě, změňte své stravovací návyky. Jestli trpíte ztrátou životní motivace, zapište se na kurz, ve kterém obnovíte svou radost ze života a najdete osobní vizi. Takto pokračujte ve všech oblastech svého života.

Nepřejte si jen hmotné dárky, ale zaměřte se na ctnosti a charakterové vlastnosti, které by rozzářily vašeho ducha.

Pomalu, ale jistě začíná předvánoční čas, který v sobě může probudit pocit posvátnosti, a do vašeho života může přijít mnoho darů, které jsou spíš vnitřního než vnějšího rázu. Nepřejte si jen hmotné dárky v podobě nových aut, spotřebičů nebo technických vymožeností, ale zaměřte se na ctnosti a charakterové vlastnosti, které by rozzářily vašeho ducha. Požádejte život, ať vám dodá větší schopnost rozumět vašim snům, životu i lidem kolem vás.

Změňte jídelníček

Na úrovni tělesné se zaměřte na všechny neduhy, které trápí vaše fyzické tělo. Nechte si poradit od výživových poradců a sami zkuste změnit svůj jídelníček. Různé názory a tipy vyzkoušejte v praxi, ale především naslouchejte svému tělu, protože ono ví nejlépe, co je pro vás nejvhodnější. Dobrý poradce vám však může rozšířit obzory nebo potvrdit vaši vlastní intuici. Zajděte si na thajskou masáž nebo vyzkoušejte shiatsu. Inspirujte se technikami, které pocházejí ze vzdálených kultur, jež vás nějakým způsobem přitahovaly v minulosti.

Inspirujte se přednáškami zahraničních lektorů, kupujte si knihy o zdravé výživě, cvičení nebo si jen rozšiřujte znalosti ve svém oboru.

V rovině mysli nastal čas se zbavit svých stereotypních a stále se opakujících myšlenek, které vám nic dobrého nepřináší, protože jsou demotivující nebo v sobě obsahují příliš mnoho negativních asociací. Více pozorujte své vlastní myšlenky, slova i způsob vyjadřování. Pokud se příliš často nudíte, je to náznak toho, že byste možná měli dělat něco nového nebo být více v přítomnosti. Dejte své každodennosti hlubší význam. Inspirujte se přednáškami zahraničních lektorů, kupujte si knihy o zdravé výživě, cvičení nebo si jen rozšiřujte znalosti ve svém oboru. Svým kolegům na pracovišti se snažte pomoci a hledejte v nich jejich silné stránky.

Pravda je v očích

Na úrovni vztahů se nenechte zmást lidmi, kteří jen dobře vypadají, ale jejich vnitřní život je celkem omezený. Pokud vás někdo silně přitahuje, protože vypadá jako model nebo modelka, ještě to neznamená, že bude krásný i uvnitř. Dívejte se lidem více do očí a hledejte krásu jejich duše. Lidé, kteří se nedokážou dívat příliš dlouho do očí, často něco skrývají. Na druhou stranu ti, kteří na vás nepřirozeně dlouho zírají, mohou mít mocenské a manipulativní sklony. Dejte vždy na svůj vnitřní pocit a důvěřujte si v tomto ohledu. Ve stávajících vztazích se rozhodněte léčit staré rány a více se druhému otevřete. Dívejte se na svého partnera, jako byste ho nikdy neznali, a možná uvidíte věci, které jste ještě předtím nikdy neviděli.

Vaše největší slabost se může stát hojivou silou, která bude druhým na jejich cestě pomáhat.

Na úrovni ducha nastal čas si opět připomenout svou schopnost druhým pomáhat a posílit svého „vnitřního léčitele“. V čem spočívá vaše osobní léčivá síla? Podporujete druhé svými slovy, činy nebo jen svou přítomností? Každý člověk v sobě nosí jak nějaký druh zranění, tak schopnost je léčit. Uvědomte si, co se vám již v životě povedlo dát do pořádku a v čem jste pořád zranitelní. Vaše největší slabost se může stát hojivou silou, která bude druhým na jejich cestě pomáhat. Navštěvujte zahraniční přednášky o léčení mysli, těla i duše. Nejdřív překonejte svá vlastní zranění a pak se rozhodněte druhým pomáhat. Využijte všech životních zkušeností a pomáhejte těm, kteří o to sami projeví zájem. Nemusíte být terapeutem, léčitelem nebo zdravotní sestrou. Stačí, že jste partnerem, matkou nebo přítelem.

Doporučené otázky pro toto období:

  • Co je třeba vyléčit?
  • Jím zdravě?
  • Trpím nějakou závislostí?
  • Co mi na lidech připadá krásné?

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Navštivte přednášku zahraničního lektora, jež se bude věnovat léčení těla nebo mysli.
  • Pravidelně relaxujte a nechte si poskytnout léčivou masáž.
  • Rozšiřujte své obzory v metodách léčení pomocí bylin.
  • Každý večer žádejte sny o léčení toho, co není ve vašem životě v pořádku.

Související…

Mayský astrolog: V období Deště vnímejte vnitřní život a buďte věrní zásadám
Robert Policar

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...