fbpx

Ještěrka je odjakživa průvodcem šamanů, a tak nastává období, ve kterém můžete silně rozvinout své mimosmyslové vnímání a posílit intuici

Zveřejněno: 3. 5. 2019

Je květen, kdy vše kvete a síla přírody roste. Od 3. května začíná třináctidenní období 1-Kan (Ještěrka). Ještěrka je odjakživa průvodcem šamanů, a tak nastává období, ve kterém můžete silně rozvinout své mimosmyslové vnímání a posílit intuici. Zároveň se můžete více napojit na tichou moudrost přírody a nechat se jí účinným způsobem léčit. Tentokrát nic nestudujte, ale zaměřte se spíš na své fyzické smysly. Vnímejte vůně, dívejte se na východ a západ Slunce a často se procházejte lesem. Pokud se k přírodě budete chovat s úctou, začne vás učit svým vlastním způsobem a možná k tomu použije sny.

V dnešní době lidé příliš přemýšlejí, a tak ztratili kontakt se svým moudrým „pocitovým Já“.

Po období Opice, kdy jste měli prohloubit své analytické schopnosti, nastal čas, kdy se máte více zaměřit na moudrost svých vlastních pocitů. Jak se cítíte v různých situacích nebo ve vztahu k jiným lidem? Vaše pocity vám dávají důležité informace, které mohou být velmi zásadní pro budoucí průběh událostí. Často si lidé říkají, že už něco věděli na začátku, protože cítili určité jemné varování vlastních pocitů. V dnešní době lidé příliš přemýšlejí, a tak ztratili kontakt se svým moudrým „pocitovým Já“. Obnovte kontakt se svou intuicí, ale neustále ji prověřujte a kultivujte.

Prohlubte svůj dech

V rovině těla se zaměřte především na posílení svého fyzického těla. Choďte hodně do přírody a posilujte v její přítomnosti. Když budete mít silné tělo, bude silná i vaše mysl. Nezanedbávejte ani jednu úroveň vědomí, protože jsou všechny vzájemně propojené. Prohlubte svůj dech a naučte se ve svém těle cítit dobře. Co se týká materiálních záležitostí, můžete zaznamenat úspěch, pokud rozpoznáte příležitosti, jež se vám nabízejí. Při svých důležitých rozhodnutích naslouchejte své intuici a okamžitě se jí řiďte.

Vyhněte se zadlužení, spíš se pokuste dosáhnout naprosté finanční svobody.

Na úrovni mysli se více zaměřte na svou intuitivní moudrost. Jestli jste v minulém období měli rozvíjet své analytické myšlení, tentokrát ho zkuste nepoužívat příliš. Vnímejte různé projekty a pracovní úkoly intuitivně a řiďte se svou vnitřní pocitovou moudrostí. Přes den trénujte tvůrčí představivost a zkuste si živě představit výsledky svých vlastních tužeb a pracovních cílů. Urychlíte si tím cestu k úspěchu. Vyhněte se zadlužení, spíš se pokuste dosáhnout naprosté finanční svobody. Udělejte aspoň jeden krok k novým zdravým finančním návykům. Buďte inovativní a nebojte se nových pracovních výzev.

Vyhněte se citovým konfliktům

Co se týká vztahů, zaměřte se spíš na kvalitu než na kvantitu. Lidí je na světě opravdu mnoho, a tak se nenuťte rozumět si s každým, protože byste si tak mohli vzájemně komplikovat cestu. Své bližní se snažte více pochopit, protože pravé pochopení vytváří prostor opravdové lásce a přijetí, po kterém téměř každý člověk touží. Vytvořte si síť lidí, se kterými si opravdu rozumíte a kde panuje výrazná rovnováha mezi dáváním a přijímáním. Občas se stane to, že někdo chce víc, než může dostat, a pak vzniká citový konflikt. Neustále zkoumejte sny druhých, abyste pochopili, kdo má jaké potřeby a zda jste schopni je uspokojit.

Rozviňte schopnost si své sny vybavovat a nechte se vést jejich tajuplnou moudrostí.

V rovině ducha nastává významné období, kdy magie přírody prudce vzroste. Choďte hodně do přírody a snažte se vnímat jinými smysly než svými racionálními myšlenkovými pochody. Vnímejte vše svým fyzickým tělem a více se otevřete svým intuitivním vjemům. Ještěrka přeje schopnosti snít, přičemž zde neexistuje téměř žádné omezení. Rozviňte schopnost si své sny vybavovat a nechte se vést jejich tajuplnou moudrostí. Sny vám mohou poradit i v praktických záležitostech, a tak je neváhejte požádat o radu. Zajímejte se o různé šamanské techniky a ihned je vyzkoušejte v praxi. Teorie je jen příprava na praxi, bez ní je to jen pouhá představa. Teprve praxe uvádí vaši teorii do reality, a tak neváhejte a čiňte vše, po čem toužíte.

Související…

Co dělat a raději nedělat v květnu? Přečtěte si rady astrologa pro každé znamení
Robert Policar

Kombinace znamení Ještěrky a Býka je mocná. Obě dvě znamení milují přírodu, a tak se zaměřte především na dlouhé procházky a rozjímání. Rovněž se mohou probouzet silné sexuální vášně, a tak se zaměřte na prohloubení vzájemné intimity s partnerem či partnerkou. Dovolte si jít na příjemnou masáž a jezte tak, aby bylo posíleno nejen vaše tělo, ale i mysl. Hodně cvičte a posilujte, aby se vaše tělo mohlo ponořit do vnímání magie přírody.

Doporučené otázky pro toto období:

  • Pamatuji si své sny?
  • Co je potřeba posílit?
  • Jsem spokojený v síti mých vztahů?
  • Důvěřuji své intuici?

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Pište si denní záznamy a sny.
  • Meditujte večer i ráno.
  • Navštěvujte silová místa v přírodě.
  • Více se zajímejte o svého partnera.

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...