fbpx

Věnujte svou pozornost svým praktickým úkolům, ale nepřehánějte to. Odpočívejte a pravidelně cvičte

Zveřejněno: 2. 5. 2019

Vše kvete do plné krásy a síla jara vzrůstá. Oslavte život a naučte se oceňovat své fyzické tělo a smysly. Užívejte si pravého pocitu hojnosti, který vychází zevnitř i zvenku. Věnujte svou pozornost svým praktickým úkolům, ale nepřehánějte to. Odpočívejte a pravidelně cvičte. Prohlubte intimitu se svým partnerem, a pokud ho nemáte, chovejte se ke svému tělu s láskou.

Berani: Zpomalte a vnímejte

V prvních dvou třetinách května zkuste hlavně nespěchat. Vychutnávejte si krásu přírody a často se procházejte v přírodě. Zkuste zpomalit a vše vnímat z jiné perspektivy. Ze začátku budete možná trochu nervózní, protože na vás budou tlačit různé povinnosti a termíny, ale chvilku posečkejte. Příroda nespěchá, a přesto všechno stihne. Některé procesy sice nejsou tak viditelné, přesto jsou nutnou součástí tvoření. Spěchejte pomalu a brzy dosáhnete cíle.

Získávejte nové informace a hodně se druhých ptejte. Zkrátíte si tím cestu.

V poslední třetině měsíce se život zase zrychlí a dostane se do velkého pohybu, a tak se bude mnoho z vás cítit zase ve své kůži. Poznávejte nové lidi, místa i nové oblasti zájmu. Získávejte nové informace a hodně se druhých ptejte. Zkrátíte si tím cestu.

Býci: Oslavujte život

V prvních dvou třetinách května se ponořte do bujarých oslav nebo do plnění nových předsevzetí, která jste si během svých narozenin ujasnili. Pobývejte často v přírodě a těšte se z krás a magie přírody, která k vám bude chtít promlouvat. V praktických záležitostech dejte na své pocity a nápovědy z oblasti snů.

V poslední třetině měsíce se život nepříjemně zrychlí a možná bude kolem vás více zmatku, než byste si přáli. Naučte se více komunikovat a otevřete se novým přístupům v práci. Buďte flexibilnější, přestože váš dar je především stabilizace toho, co bylo započato.

Blíženci: Spojte se s tělem a pocity

V prvních dvou třetinách května se zaměřte nejen na své praktické záležitosti, ale i na potřeby svého fyzického těla. Občas příliš mnoho přemýšlíte, a proto vám nezbývá tolik energie k realizaci vašich úžasných nápadů. Ponořte se do svého vnitřního ticha a hledejte takové myšlenky, které změní váš život. Dýchejte pomaleji a naučte se relaxovat.

Poučte se z toho, co bylo, a neopakujte ty stejné chyby.

V poslední třetině měsíce nastává váš čas oslav. Mnoho z vás bude mít narozeniny, další oslavy budou následovat. Zajděte za svým oblíbeným poradcem, astrologem nebo psychologem a zrekapitulujte svůj poslední rok. Poučte se z toho, co bylo, a neopakujte ty stejné chyby.

Raci: Nechte se léčit přírodou

V prvních dvou třetinách května bude příroda nabírat zvláštní sílu, která může ovlivnit i vaše sny. Věnujte snům větší pozornost, protože mohou být kouzelné a léčivé. Nebojte se ptát na praktické záležitosti a spíše dejte na své pocity než na usilovné přemýšlení. Naslouchejte svému srdci a rozvíjejte tiché poznání, kterým disponuje.

Naučte se cítit bezpečněji i ve chvílích, kdy jste mimo vaši komfortní zónu.

V poslední třetině měsíce se život dá do pohybu a vy budete zřejmě nuceni k větší flexibilitě a otevřenosti, což vám nemusí tolik vyhovovat. Máte rádi pocit bezpečí, ale život je holt změna. Naučte se cítit bezpečněji i ve chvílích, kdy jste mimo vaši komfortní zónu.

Lvi: Dejte svým cílům pevný základ

V prvních dvou třetinách května se zbavte pocitu, že vše nejde tak rychle, jak byste si přáli. Možná vám budou vadit různé náležitosti, které musíte splňovat, abyste se mohli opřít do spontánního tvoření. Na chvilku si odpočiňte a naberte sílu v náručí přírody. Nakreslete strom, napište báseň nebo se věnujte všemu, co vás baví. Nespěchejte však, protože cesta je vždy důležitější než cíl.

V poslední třetině měsíce vám život půjde vstříc, protože se kolem vás bude hemžit spousta zajímavých lidí, se kterými bude stát za to se seznámit a možná i spolupracovat. Vnímejte sny druhých a nechte se inspirovat i vy.

Panny: Více si užívejte

V prvních dvou třetinách května se opřete do všech pracovních a organizačních záležitostí, které by vám měly jít od ruky. Nezapomeňte však odpočívat a pořád se nestrachujte, jestli bude vše tak dokonalé, jak by mohlo. Pamatujte na to, že „velká dokonalost“ je už dávno přítomna a my ji můžeme jen mírně poupravovat. Pečujte o své tělo s láskou a naučte se oceňovat sami sebe.

V poslední třetině měsíce na vás bude zřejmě vyvinut tlak prostřednictvím chaosu a různých měnících se okolností. Neberte si věci příliš osobně a zkuste předvídat s klidem to, co může v práci přijít, ať už kvůli různým dovoleným vašich kolegů nebo i kvůli vašemu volnu.

Váhy: Tančete a pobývejte v přírodě

V prvních dvou třetinách května se věnujte větší péči o své fyzické tělo. Kupte si nějaké krásné šaty a navštěvujte různé společenské akce, kde se oslavuje život. Praktické záležitosti řešte spíš intuicí než přemýšlením, u něhož vzniká až příliš mnoho alternativ. Milujete umění, a tak zajděte na nějaký koncert, kde si budete moci dobře zatancovat.

Nesnažte se za každou cenu udržet mír a naučte se víc mluvit o svých opravdových pocitech, bez pocitu viny.

V poslední třetině měsíce se může značně rozšířit počet vašich přátel, protože zřejmě budete potkávat nové lidi a ve svých stávajících vztazích můžete zaznamenat určité změny. Reagujte na tyto změny citlivě a především vnímejte své vlastní potřeby. Nesnažte se za každou cenu udržet mír a naučte se víc mluvit o svých opravdových pocitech, bez pocitu viny.

Štíři: Využijte své intuice

V prvních dvou třetinách května budete zřejmě konfrontováni se svými sny a tužbami. Praktické záležitosti řešte svou vynikající intuicí a naprosto jí důvěřujte. Zbytečně si nedělejte z druhých lidí nepřátele a spíš je vnímejte jako zrcadla, která vás chtějí na něco významného upozornit. Užívejte si svého těla a fyzické intimity s partnerem.

V poslední třetině měsíce se snažte více otevřít druhým lidem a posilte své komunikační schopnosti. Máte dar vycítit, co se v druhých lidech odehrává, a tak se seznamujte s lidmi, se kterými se můžete vzájemně obohatit. Získávejte nové znalosti a uplatňujte je v praxi.

Střelci: Cestujte na místa síly

V prvních dvou třetinách května se snažte být co nejvíc venku a nechte na sebe působit léčivé síly přírody. Celý rok je pro vás vhodný na cestování a jediné, co vás může brzdit, je buď vaše finanční stránka, nebo příliš mnoho zodpovědnosti vůči vašim pracovním záležitostem. Nenechte se ničím odradit a vyhledávejte především krásy přírody.

Nenechte se odradit a ve svých celoročních záměrech vytrvejte.

V poslední třetině měsíce vás čekají výzvy a možné konfrontace s určitými lidmi, kteří vám mohou ukazovat druhou stranu mince. Nenechte se odradit a ve svých celoročních záměrech vytrvejte. Jste moudří, ale neustále se učte. Doba jde stále dopředu, proto buďte flexibilní.

Kozorozi: Radujte se z úspěchů

V prvních dvou třetinách května se dostáváte do svého živlu. Zaměřte se na všechny pracovní výzvy, které vás čekají, a radujte se z dobře odvedené práce. Více se zabývejte svým tělem a užijte si dobrého jídla, milování i cvičení. Pobývejte sami v přírodě a obnovte tak svou psychofyzickou energii.

Naučte se s lidmi více mluvit o svých pocitech, aby si nemysleli, že nemáte žádné city.

V poslední třetině měsíce se atmosféra změní a život po vás bude vyžadovat větší flexibilitu. Naučte se s lidmi více mluvit o svých pocitech, aby si nemysleli, že nemáte žádné city, protože tak můžete zvnějšku působit. Vaše vhledy do lidí jsou hluboké a mohou být pro druhé neocenitelným přínosem.

Vodnáři: Své vize manifestujte

V prvních dvou třetinách května můžete narazit na určité překážky, které mohou brzdit vaše odvážné sny a cíle. Nevzdávejte své úžasné vize jenom proto, že jsou zdánlivě nerealizovatelné. Vrhněte se do všech nezbytností, obejděte všechny úřady a vyplňte všechny papíry, které jsou třeba, a uvolněte prostor pro realizaci vašich cílů.

Zorganizujte nějakou sešlost a ukažte druhým, čím se zrovna zabýváte.

V poslední třetině měsíce se atmosféra pro vás výrazně uvolní a vy se můžete otevřít nejen novým myšlenkám, ale i přátelům. Zorganizujte nějakou sešlost a ukažte druhým, čím se zrovna zabýváte. Bez příkras představte své budoucí vize a hledejte lidi, kteří s nimi souzní.

Ryby: Zaměřte se na potřeby těla

V prvních dvou třetinách května výrazně ožije příroda, která vám může vrátit vaši ztracenou sílu. Regenerujte nejen svou duši, ale i své tělo. Uvědomte si, že vaše tělo je chrám, který denně navštěvujete a večer opouštíte. Opřete se do řešení všech praktických záležitostí, které jsou třeba, a důvěřujte nejen své vynikající intuici, ale i svým snům. Objevte duchovní aspekt sexuality a oslavujte život plnými doušky.

Související…

V období Opice se soustřeďte na finance a fyzickou pohodu, radí astrolog
Robert Policar

V poslední třetině měsíce budete zřejmě nuceni vyjít ze své komfortní zóny. Naučte se se svými nejbližšími více mluvit o tom, jak věci nejen vidíte, ale prožíváte. Ostatní lidé nejsou zdaleka tak empatičtí jako vy, a tak je důležité se snažit druhým svůj vnitřní svět aspoň popsat, přestože postihnout ho zcela není možné.

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...