fbpx

Nalezněte chytrá řešení, jak se vyhnout zbytečným výdajům, ke kterým období Vánoc a oslav nového roku svádí

Zveřejněno: 24. 12. 2018

Nastal Štědrý den a zároveň 24. prosince vstupujeme do mocného období jaguára, ve kterém můžete nejen posílit svou moc, ale máte možnost svůj život uvést do větší harmonie. Naučte se pobývat aspoň chvíli sami a užívejte darů života, kterých se vám dostalo od vašich bližních, a otevřete se i darům vnitřním. V tomto významném období, kdy Slunce opět nabývá na síle a pomalu začíná překonávat temnotu, se mohou odehrávat doslova zázraky. Uvědomte si svou moc ovlivňovat některé vztahy a snažte se je prohloubit a zkvalitnit.

Období 1-Ix (Jaguár), které potrvá do 5. ledna, vám může odkrýt mnoho tajemství o vás samých. Mějte odvahu skočit do neznámých prostor své duše, protože tam vás čekají poklady, o kterých se vám ani nezdálo. Musíte v sobě probudit nejen potřebnou odvahu, ale i víru v neznámo. Abyste mohli objevit své vnitřní dary, musíte vědomě skočit do neznáma a sledovat to, co se objeví, ať je to cokoliv. Pro někoho to může znamenat rozhodnutí studovat něco naprosto jiného nebo riskovat práci v zahraničí. Každý osud je jiný a má své vlastní výzvy. Uvědomte si, co je výzvou právě pro vás, a pak se rozhodněte z pozice své vlastní síly.

Vyhněte se přehnanému přejídání a pití alkoholu, které vám může sebrat potřebnou bdělost.

Na úrovni těla se zaměřte hlavně na posílení svalů. Pokud cvičíte jen protahování nebo jógu, přidejte k tomu nějaké posilovací cvičení. Abyste byli schopni vnímat svými jemnějšími smysly, potřebujete silné a zdravé tělo, které vám při vnímání světa nebude překážet. Rovněž se snaže uspořádat své příjmy a výdaje. Nalezněte chytrá řešení, jak se vyhnout zbytečným výdajům, ke kterým období Vánoc a oslav nového roku svádí. Popřemýšlejte, jak v příštím roce budete vydělávat peníze a jak zvýšíte své příjmy. Vyhněte se přehnanému přejídání a pití alkoholu, které vám může sebrat potřebnou bdělost a sílu měnit ve svém životě určité záležitosti.

Nový pohled na rodinu

Na úrovni mysli rozviňte své vnímání. Dívejte se na své bližní jako na lidi, které vůbec neznáte. Představte si, že jste se ocitli v naprosto cizí rodině a sledujte chování jednotlivých postav. Ze začátku vám to může připadat bláznivé, ale za chvilku to může být více než zábavné.

Snažte se poznat pravé důvody, které se skrývají v pozadí toho, co se navenek děje.

Neposuzujte své nejbližší, ale snažte se nahlédnout do jejich duše. Používejte taková slova, která nezraňují, přestože se občas můžete cítit pod tlakem. Volte slova uváženě, protože už je jen tak nevrátíte. Raději mlčte a více naslouchejte. Snažte se poznat pravé důvody, které se skrývají v pozadí toho, co se navenek děje. Sledujte přírodu a učte se z jejích zákonitostí. Přečtěte si něco o biologii a uvidíte, jak moc příroda překonává naše nejmodernější technologie.

Zkuste být sami

Co se týká vašich vztahů, tak jaguár naznačuje, že můžete významně ovlivnit své bližní. Jelikož jsou svátky, bude se to týkat hlavně rodinných a příbuzenských vztahů. Dávejte rady tam, kde jsou žádány, a respektujte integritu jak svou, tak druhých. Možná zjistíte, že některé vztahy opravdu nejsou funkční, a tak jim vzdejte úctu a raději se věnujte svým záležitostem. Naučte se být také chvilku sami, abyste se ve svých partnerech příliš neztráceli. V dlouhodobých vztazích dochází často k různým nepochopitelným předsudkům, které vznikají vlivem nevědomých projekcí. Naučte se být sami sebou za všech okolností, ať si každý říká, co chce.

Vydržte sami se sebou aspoň 20 minut denně. Pokud to vydržíte celých třináct dní, uvidíte, jak skvělé cvičení to je.

Co se dýchá úrovně ducha, tak vstupujeme do významného období, kdy se může dít mnoho zázraků i milosti, pokud se na tyto úrovně zaměříte. Poproste život nejen o hmotné, ale především o vnitřní dary, jako jsou soucit, moudrost, empatie a radost. Sami budete vědět, co byste potřebovali v tomto ohledu zlepšit, a důvěřujte si v tom, že pokud po něčem opravdu toužíte, také to dostanete. Tedy pokud je vaše touha dostatečně silná, upřímná a ze srdce. Pravidelně se uchylujte do samoty a vydržte sami se sebou aspoň 20 minut denně. Pokud to vydržíte celých třináct dní, uvidíte, jak skvělé cvičení to je.

Cesta a cíl

Kombinace znamení Jaguára a Kozoroha vás nabádá, abyste byli věrní své životní cestě, ať je jakákoliv, pokud nikomu neubližuje. Věnujte se tomu, co vás baví a naplňuje. Snažte se vyvinout stav vědomí, kdy děláte všechno naprosto nejlepším možným způsobem, aniž by vám záleželo na výsledku.

Související…

Mayský astrolog: Jak si povedou jednotlivá znamení v prosinci?
Robert Policar

To může být zpočátku velmi těžké, protože jsme vychováváni k dosahování rozličných cílů. Uvědomte si, že cesta je mnohem důležitější než cíl, protože trvá mnohem déle. Radujte se tedy ze svých postupných kroků a rozhodně nic nevzdávejte, pokud vám na tom opravdu záleží.

Doporučené otázky pro toto období:

  • Jak používám svou moc?
  • Cítím se silný, nebo bezmocný?
  • Co je v mém životě opravdu důležité?
  • Jaké jsou mé pozorovací schopnosti?

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Posilte své fyzické tělo.
  • Učiňte změny, na které se dlouhodobě připravujete.
  • Sleduje své příbuzné a vyhněte se veškerému posuzování.
  • Pravidelně medituje o samotě alespoň 20 minut denně.

foto: Shutterstock, zdroj: Robert Policar

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...