fbpx

První třetina měsíce bude trochu hektická, pomalu se ale čas zpomalí a pro většinu z nás půjde o magické Vánoce

Zveřejněno: 3. 12. 2018

V prosinci se můžeme těšit z atmosféry přicházejících Vánoc. Nákupy dárků navíc můžeme nechat až na dobu po 6. prosinci, kdy Merkur nabere přímý směr, což přeje jasnější mysli a celkově pohodovější náladě.

Související…

Mayský astrolog: Začíná králičí období humoru a radosti. S dárky počkejte
Robert Policar

První třetina prosince přeje radosti, tvůrčím nápadům a novým projektům. V druhé třetině prosince může napětí Vánoc vyvolat u některých lidí velký přetlak, a tak se raději vyhněte zbytečným konfliktům. V poslední třetině měsíce se atmosféra prohloubí a vánoční svátky mohou mít až magickou atmosféru.

Berani: Radost druhým

V prvních dvou třetinách prosince se dostanete do svého živlu. Vše bude v pohybu a můžete se s radostí pustit do nakupování dárků a vymýšlení nových plánů, které se mohou týkat jak vašich nových projektů či nápadů, tak cestování. Rozhodně nesetrvávejte v klidu a hodně cvičte, abyste uvolnili napětí, které v druhé třetině měsíce nastane. Ostatní bavte svou spontánností, vneste druhým do života pohyb a zbavte je podzimního smutku.

Naučte se trpělivosti, která u mnoha z vás není zrovna silnou stránkou.

V poslední třetině měsíce se čas zpomalí a klidu bude možná víc, než byste si sami přáli. Mnoho z vás může cítit, jak se čas zpomaluje, a tak se vám i vaše nadšené sny mohou zdát najednou vzdálené. Naučte se trpělivosti, která u mnoha z vás není zrovna silnou stránkou.

Býci: Přežijte to klidu

V prvních dvou třetinách prosince se atmosféra zrychlí a začne známý předvánoční shon. To pro vaši klidnou povahu nic není, a tak si své nákupy dárků dobře naplánujte, abyste se nenechali vtáhnout do kolektivního šílenství. V klidu rozjímejte, co by asi vaši blízcí potřebovali, a teprve pak vyrazte. Co se týká nových projektů, nastal čas se do něčeho pustit. Sami budete vědět, čeho se to nové týká.

Rozjímejte nad svými novoročními předsevzetími a nabírejte sílu. 

V poslední třetině měsíce se dostanete do svého vytouženého klidu a zřejmě si vánoční svátky krásně užijete. Pomalu rozjímejte nad svými novoročními předsevzetími a nabírejte sílu. Jelikož je většinou o Vánocích jídla hodně, budete se cítit jako v ráji.

Blíženci: Vyhněte se půjčkám

V prvních dvou třetinách prosince začne předvánoční nakupování, a jelikož máte spoustu známých a přátel, můžete se dostat do finanční pasti. Rozhodně si nepůjčujte na dárky, abyste se v budoucnu nedostali do problémů. Někteří z vás žijete až moc přítomným okamžikem a rádi si užíváte. Také máte rádi lidi, a tak svodů může být až příliš. Raději něco druhým vyrobte nebo vytvořte, protože tak výrazně ušetříte a učiníte svým blízkým i větší radost.

Popřemýšlejte, jaké záležitosti je důležité vyřešit, a nelítostně se do nich pusťte.

V poslední třetině měsíce atmosféra ztěžkne a vy se můžete začít nudit. Možná zjistíte, že jste se i přes veškerou snahu něco ušetřit stejně přepočítali, a tak hlavně nesmutněte. Naučte se být sami se sebou a naučte se radovat ze své vlastní přítomnosti. Popřemýšlejte, jaké záležitosti je důležité vyřešit, a nelítostně se do nich pusťte.

Raci: Užívejte si rodiny

V prvních dvou třetinách prosince nastal čas, kdy můžete svým nejbližším koupit to, o čem moc dobře víte, že potřebují. Jste odborníci na lidskou duši, a tak se zajisté trefíte do černého. Jelikož v druhé třetině prosince může být předvánoční atmosféra poněkud napjatá, nakupujte dárky v časech, kdy na ulicích nebude tolik lidí. Rovněž raději vše udělejte s předstihem, abyste si čas, kdy se může sejít širší rodina, náležitě užili.

Vyhněte se přehnané lítosti, kterou můžete druhé ještě více podráždit.

V poslední třetině měsíce to může být pro vás náročnější, protože si často uvědomujete hlubší souvislosti vztahů ve vaší rodině. A ty nejsou často upřímné. Dělejte to, co musíte, a snažte se tyto vztahy harmonizovat tak, jak to umíte jenom vy. Vyhněte se však přehnané lítosti, kterou můžete druhé ještě více podráždit. Raději se soustřeďte na to dobré a to posilujte.

Lvi: Buďte štědří

V prvních dvou třetinách prosince nastal čas, kdy se můžete zeširoka rozmáchnout. Vše září podobně jako vy, a tak se můžete cítit jako doma. Uvědomte si, co by vašim nejbližším udělalo radost, a překvapte je ještě něčím dalším. Buďte kreativní a namalujte třeba obraz nebo něco vytvořte. Choďte hodně na různé trhy a koncerty a užívejte si světelné atmosféry v dobré družné atmosféře svých přátel.

Podpořte ty slabší a dodejte jim něco ze své přirozené síly.

V poslední třetině měsíce se atmosféra poněkud prohloubí a zklidní. Užívejte si jídla, odpočinku i dobré kultury a vneste do svých vztahů svou hřejivost. Přemýšlejte o svém životě a rozhodněte se uvést do rovnováhy všechny záležitosti, které by vám mohly bránit v budoucím úspěchu. Podpořte ty slabší a dodejte jim něco ze své přirozené síly.

Panny: Hlavně se nestresujte

V prvních dvou třetinách prosince nastal čas příprav na vánoční čas a silvestr, což pro vás nemusí být dobrá zpráva. Přes všechny své skvělé organizační schopnosti  máte tendenci hodně záležitostí nechat na poslední chvíli, což může přinést větší míru stresu, a to jak doma, tak v práci. Jelikož jste rození perfekcionisté, může to odnést váš trávicí systém, kde se ukládá stres z vašich přirozených obav, že vše nestihnete tak, aby bylo dokonalé. Proto se věnujte všemu s předstihem a ze svých vlastních nároků slevte.

Neberte na sebe úplně všechny domácí povinnosti a druhé pověřte, aby vám taky pomohli.

V poslední třetině měsíce to příliš nepřehánějte s jídlem, protože stres a nezdravá strava je nebezpečnou kombinací pro vaše zdraví. Na druhou stranu máte velkou možnost si pořádně pochutnat a konečně si aspoň na chvilku odpočinout. Neberte na sebe úplně všechny domácí povinnosti a druhé pověřte, aby vám taky pomohli.

Váhy: Užívejte si společnosti

V prvních dvou třetinách prosince si užijte všech kulturních akcí, které se budou nabízet. Choďte na různé předvánoční koncerty, divadelní hry a trhy. Potkávejte se se svými přáteli a vyměňte si nejen dárky, ale pořádně proberte svůj život a budoucí plány. Možná přijdete na nový nápad či projekt, který společně se svými přáteli rozjedete. Nebojte se rovněž říct „ne“ lidem, kteří budou nějakým způsobem překračovat vaše hranice.

Snažte se posílit vztahy v rodině, ale především pracujte na svém partnerství.

V poslední třetině měsíce se atmosféra zklidní a vy se můžete víc soustředit na vztahy, na kterých vám opravdu záleží. Snažte se posílit vztahy v rodině, ale především pracujte na svém partnerství. Pokud vám něco dlouhodobě nevyhovuje, nastal vhodný čas si o tom promluvit a učinit patřičné kroky, abyste se oba cítili spokojeně.

Štíři: V mysli nejbližších

V prvních dvou třetinách prosince máte velkou možnost své blízké překvapit. Potají zjistěte, co by si vaši nejbližší přáli, nebo je překvapte něčím, o čem ani nevěděli, že sami potřebují či chtějí. Jste výbornými psychology, tak si můžete vyzkoušet své umění. Možná se budete chtít vyhnout davovému šílenství, a tak si vše potřebné zařiďte přes internet nebo v soukromí. Popřemýšlejte o svých touhách a rozhodněte se pro vytvoření něčeho nového.

Máte velkou moc promluvit druhým do duše, a tak se toho nebojte využít.

V poslední třetině měsíce se atmosféra prohloubí, zklidní a vy se budete cítit skvěle. Pozorujte vztahy mezi rodinnými členy a rozhodněte se uvést tyto vztahy do pořádku, pokud si všimnete nějaké nespravedlnosti. Máte velkou moc promluvit druhým do duše, a tak se toho nebojte využít, pokud to bude ve prospěch všech. Své moci však nezneužívejte.

Střelci: Oslavujte život

V prvních dvou třetinách prosince jste v období svého vlastního znamení, a tak mnoho z vás má narozeniny. Rozjímejte nad svým životem a pusťte se do svých nových předsevzetí a odvážných plánů. Zamyslete se nad tím, jakou cizí zemi byste chtěli navštívit, protože po celý následující rok bude Jupiter ve vašem znamení, kterému vládne, což je ta nejideálnější doba odcestovat. Definujte své dlouhodobé cíle a ihned je začněte naplňovat, aby jejich síla nepohasla.

Přemýšlejte nad tím, co je nutné udělat, aby se vám vaše touhy splnily tou nejrychlejší cestou.

V poslední třetině měsíce atmosféra zhoustne a vy budete konečně muset zpomalit a doopravdy si více uvědomit to, co je důležité. Choďte na procházky sami a přemýšlejte nad tím, co je nutné udělat, aby se vám vaše touhy splnily tou nejrychlejší cestou.

Kozorozi: Váš nový cyklus

V prvních dvou třetinách prosince se vám může zdát svět zbytečně přemrštěný a neklidný. Nenechávejte nakupování dárků na poslední chvíli, abyste se vyhnuli zbytečně nezdravému spěchu. Vše si pořádně naplánujte a dělejte si potřebné časové rezervy pro případné nevyzpytatelné situace. Zrekapitulujte poslední rok a připomeňte si cestu, kterou jste nastoupili. Navštivte svého oblíbeného astrologa nebo poradce a připravte se na nově začínající období.

Popřemýšlejte, co je tou nejdůležitější věcí, kterou máte vyřešit, abyste dosáhli totální spokojenosti.

V poslední třetině měsíce se atmosféra zklidní a vy také. Vy, co máte narozeniny, se odpojte na chvilku od veškerého rodinného shonu a popřemýšlejte, co je tou nejdůležitější věcí, kterou máte vyřešit, abyste dosáhli totální spokojenosti. Jakmile to zjistíte, ihned jednejte.

 

Vodnáři: Obdarujte přátele

V prvních dvou třetinách prosince se setkávejte se svými přáteli a věnujte jim nejen dárečky, ale hlavně svou přítomnost, nadhled a nové vize, které se mohou stát skutečností. Možná, že se někteří z vás seznámí s lidmi, kteří se nebudou bát do vašich netradičních projektů zapojit. Proto se vyplatí chodit na různé trhy, koncerty a jiné společenské akce, kde bude větší pravděpodobnost těchto setkání.

Přemýšlejte o tom, co ještě můžete dalšího světu nabídnout.

V poslední třetině měsíce atmosféra ztěžkne. Dávejte si pozor, abyste vlivem svých rodinných příslušníků o svých vizích nepochybovali. Raději o nich příliš nemluvte, abyste jim pak neubírali sílu. Svěřte se jen těm, kterým opravdu věříte, a víte, že vám rozumí. Naučte se pobývat sami a přemýšlejte o tom, co ještě můžete dalšího světu nabídnout.

Ryby: Vstříc duchovním darům

V prvních dvou třetinách prosince se můžete cítit poněkud nejistě, protože všude bude panovat velký ruch a předvánoční pohyb. Jste přirozeně citliví na emoce a myšlenky lidí, kteří se pohybují kolem vás, a tak se snažte vyskytovat především v harmonické společnosti a na klidnějších místech. Poproste život, ať vás vede skrze sny, a přejte si získat takové psychické síly, abyste dokázali pomáhat druhým, aniž byste se v nich zcela ztráceli. Zkuste se vcítit do svých nejbližších a kupte jim dárky, které si nejen přejí, ale jsou zároveň opravdu přínosné.

Naučte se rozmlouvat se životem zcela osobním způsobem.

V poslední třetině měsíce se můžete naladit na hlubokou magii Vánoc a mohou se dít zázraky jak ve vašem okolí, tak ve vašem životě. Naučte se rozmlouvat se životem zcela osobním způsobem, abyste se skrze tento vztah ještě více poznali. Pobývejte pravidelně o samotě a věnujte se vlastní duchovní praxi.

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...