fbpx

Jízda na koloběžce je skvělá věc. Protáhne vám celé tělo, zvedne náladu a uleví od bolesti zad. Je to komplexní a přirozený pohyb. Na rozdíl od běhu v něm netrpí klouby a koloběžky jsou také oproti jízdnímu kolu skladnější a méně náročné na údržbu

Zveřejněno: 11. 9. 2020

Pavlův příběh není úplně neobvyklý. Jako počítačový grafik trávil dlouhé hodiny před obrazovkou počítače. Byl v neustálém pracovním stresu, trpěl nedostatkem spánku a dlouhodobě se mu nedařilo skloubit svou práci, hraní s kapelou a péči o rodinu.

Jako důsledek nevyrovnaného životního stylu se časem dostavily chronické bolesti zad, únava a psychické vyčerpání. Když byl Pavel jen krůček od syndromu vyhoření, zahlédl na internetu koloběžku Yedoo Mezeq. Do té chvíle vůbec netušil, že se dají koupit koloběžky pro dospělé. Každopádně jakmile Mezqa objevil, hned věděl, co udělá.

Shodil 10 kilo a měl pocit, že s každým ujetým kilometrem odpadá další z jeho starostí a vrací se čistá radost z pohybu a života.

Koloběžky měl Pavel rád odmala, a když ve dvanácti letech dostal svoji vytouženou se sedátkem a nafukovacími koly, byl štěstím bez sebe. Sice to nebyl žádný nový model, ale Pavlovi byl vším, zábavou i dopravním prostředkem. Na koloběžce klidně urazil i 23 kilometrů.

S každým kilometrem odpadla jedna starost

Pavel se rozhodl odejít ze zaměstnání a vzít si pár měsíců volno. A začal na koloběžce jezdit. Od jara až do podzimu jezdil skoro každý den. Někdy vyrazil ráno a vracel se až večer unavený, ale spokojený. Shodil 10 kilo a měl pocit, že s každým ujetým kilometrem odpadá další z jeho starostí a vrací se čistá radost z pohybu a života.

03 pavel xl

Po několikaměsíční pauze se Pavel vrátil ke své profesi. Začal působit jako grafik na volné noze a jízda na koloběžce mu stále pomáhá udržet znovu nalezenou životní rovnováhu. Jen koloběžku Yedoo Mezeq nahradil novější model Yedoo Rodstr. Koloběžkám Yedoo zůstává Pavel věrný dodnes a k Rodstrovi se nově přidala koloběžka Yedoo S2620, cestovní koloběžka s velkým předním kolem. Teď už trpělivě čeká vedle pracovního stolu na další společnou vyjížďku.

Láska na první odraz

Jízda na koloběžce je skvělá věc. Protáhne vám celé tělo, zvedne náladu a uleví od bolesti zad. Je to komplexní a přirozený pohyb. Na rozdíl od běhu v něm netrpí klouby a koloběžky jsou také oproti jízdnímu kolu skladnější a méně náročné na údržbu.

Na koloběžce můžete znovu prožít pocit vzrušení a dětské bezstarostnosti. Pavel si svůj život bez koloběžky už neumí představit a není v tom sám. Koloběžka už dávno není hračka pro děti. Cyklostezky i prašné cesty brázdí koloběžkáři, kteří se šťastným výrazem ve tváři odpočítávají kilometry pro lepší kondici, štíhlejší postavu, ale hlavně pro radost.

Vyzkoušejte to taky

Pavlovi pomohla koloběžka překonat životní krizi a nastartovat zdravější životní styl. Své starosti jednoduše vyjezdil. Pokud byste i vy chtěli zažít ten jedinečný pocit z jízdy na koloběžce, zastavte se v Yedoo. Koloběžky tam nejen navrhují, ale také na nich hodně a rádi jezdí. Mají koloběžky pro děti a dospělé, poradí vám s výběrem a vybraný model vám nastaví na vaši velikost.

Koloběžky Yedoo najdete na yedoo.cz nebo se stavte v jejich showroomu a prodejně na Radlické 80, Praha 5.

Související…

Koloběžek bude v ulicích Prahy ještě víc. Nakonec je skoupí jedna firma
Zdeňka Musilová

foto: Yedoo, zdroj: Yedoo

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...