fbpx

Festival Evolution není třeba dlouze představovat. Kdo Flowee sleduje pravidelně, určitě o něm už slyšel a možná už na něm i byl. A pokud ne, tak není lepší příležitost než to třetí zářijový víkend na Výstavišti v Praze Holešovicích napravit

Zveřejněno: 11. 9. 2019

Už teď si tedy můžete do diáře zapsat termín 21. – 22. září. Právě v tyto dny se holešovické Výstaviště promění v Mekku všech příznivců zdravého životního stylu a osobního rozvoje. A abychom vás nalákali, můžete už teď soutěžit o tři vstupenky a tři dárkové balíčky od firmy Linea Toscana.

Na festivalu opět potkáte více než 250 vystavovatelů nabízejících zdravou výživu, přírodní kosmetiku, ekologické produkty, ale i potřeby pro děti. Výhodně zde můžete nakoupit také udržitelnou módu nebo barefoot obuv. A samozřejmě nesmíme zapomenout zmínit food zónu, kterou je Festival Evolution pověstný. Kromě klasiky zde totiž můžete ochutnat dobroty veganské, vegetariánské, ale na své si přijdou i ti, kteří se stravují bezlepkově.

Kromě kvalitních potravin a jejich vlivu na naše zdraví bude velkým tématem také ekologie. Hned první den festivalu, který mimo jiné připadá na celosvětový den úklidu World Cleanup Day, se můžete seznámit s Monikou Trojanovou z Trash Hero Czech Republic. Ta prozradí, že sbírat odpad je cool a že ještě lepší než jej uklízet, je ho nevytvářet. „Nechceme nadávat lidem, co pořád používají plast. Chceme je nadchnout a inspirovat, aby své chování změnili bez úbytku pohodlí. Vždyť malými krůčky jsme se dostali z prvního úklidu ve 20 lidech na 85 tisíc dobrovolníků. Za pouhé dva roky,“ říká.

I to je cílem Festivalu Evolution – ukázat, že kvalita by měla převyšovat nad kvantitou, a nemusí se to týkat pouze jídla, ale veškerých věcí a produktů, kterými se obklopujeme.

Kromě Trash Hero se můžete na festivalu seznámit i s dalšími zajímavými projekty, například Zemito vám poradí, jak se vyvarovat toxických pracích prášků, čím je nahradit a jaké výhody eko praní přináší. Chybět nebude ani přednáška o biodynamické a přírodní kosmetice.

evo 2019 1916

Abyste si mohli v klidu nakoupit, bude na festivalu i dětský koutek se zkušenými vychovatelkami


A věděli jste, že podle iniciativy Zachraň jídlo, která sbírá data týkající se plýtvání jídlem, česká rodina vyhodí ročně okolo 46 kilogramů jídla? To už je dost vysoké číslo na to, abychom se nad ním zamysleli. I to je cílem Festivalu Evolution – ukázat, že kvalita by měla převyšovat nad kvantitou, a nemusí se to týkat pouze jídla, ale veškerých věcí a produktů, kterými se obklopujeme.

Co bude na programu

V rámci programu, který bude probíhat na pěti pódiích a jehož součástí bude okolo 120 vystupujících, je pro návštěvníky připravena celá řada inspirativních přednášek napříč jednotlivými oblastmi, kterých se tento multižánrový festival dotýká. Zavítat tak můžete na přednášky týkající se zdraví, stejně jako na praktické semináře koučů a psychologů nebo ukázkové lekce cvičení.

Každý rok se snažíme nabídnout něco nového, dáváme prostor inovativním pohledům na tradiční přístupy a aktuálním tématům.

Na řadu přijdou témata, nakolik naše strava, emoce, spánek či fyzická aktivita ovlivňují to, jak se cítíme a jakým nemocem otevíráme dveře do svého života, nebo jaký vliv mají hormony na naši postavu. Opět zde nebudou chybět přední čeští koučové, lékaři, či odborníci na výživu.

„Výjimečný formát festivalu umožní propojit tu část života, která se nám může zdát příliš emoční či spirituální, s tou, která naopak působí příliš racionálně. Každý rok se snažíme nabídnout něco nového, dáváme prostor inovativním pohledům na tradiční přístupy a aktuálním tématům,“ říká zakladatel festivalu Ctirad Hemelík.

Jak se léčit

Jeho slova potvrzují i další témata, kterým se festival věnuje, například budoucnosti základního vzdělávání. Máte představu, jak by měla běžná veřejná základní škola vypadat za rok, za pět či deset let? I o tom se bude na festivalu debatovat.

Protáhnout tělo potom můžete při bollywoodském tanci, taiči, józe nebo si vyzkoušet dechové cvičení spojené s meditací.

Z oblasti zabývající se alternativou je možno za všechny účinkující vyzdvihnout účast vyhledávaného lékaře Erica Pearla, který je autorem tzv. rekonektivního léčení. Věra Várady zase prozradí, jaké kameny se hodí pro která znamení a jak se naladit na jejich léčivou energii a harmonii.

Soutěž o balíčky

Mimochodem, zdraví se týká i druhé kolo naší soutěže. Získat můžete jeden z balíčků od firmy Linea Toscana. V prvním balíčku najdete zástupce loňské novinky italského výrobce přírodní a bio kosmetiky Prima Spremitura, výrobky řady Prima Fioritura, s esenciálním olejem z damašské růže, šípkové růže a stolisté růže. Máslo na ruce a peeling na rty. Ve druhém balíčku najdete 100% bio šťávu z černého rybízu estonského výrobce LOOV, a vynikající zázvor v prášku, sušený hlubokým mrazem, australského výrobce SUPER SPROUT a ve třetím balíčku najdete oblíbené produkty italského výrobce přírodní a bio kosmetiky s olivovým olejem Prima Spremitura - sprchový gel 500 ml, tyčinku na rty, a šampon 30 ml. www.eshop.lineatoscana.cz 

 No a k balíčku získáte samozřejmě i vstupenku na festival, kde si budete moci výhru vyzvednout. Soutěžit můžete už teď ZDE.

Linea_Toscana_soutez_3.kolo_Flowee.png

Na festivalu si můžete protáhnout tělo při bollywoodském tanci, taiči, józe nebo si vyzkoušet dechové cvičení spojené s meditací. Pořadatelé myslí také na rodiče, kteří si budou chtít užít festivalovou atmosféru i bez dětí a v klidu si nakoupit. Proto zde nebude chybět hlídací koutek, kde se ti nejmenší zabaví pod dohledem zkušených učitelek. Stejně tak tu najdou útočiště maminky, které si potřebují své děťátko v klidu nakojit nebo přebalit.

Kompletní program včetně seznamu vystavovatelů a podrobného rozpisu programu najdete na stránkách Festivalu Evolution.

Související…

Festival Evolution: O víkendu si projděte exkurzí zdravého těla i ducha
red

foto: Festival Evolution a HERBADENT, zdroj: Festival Evolution

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...