fbpx

Více než dvě stě vystavovatelů a na sto dvacet přednášejících: To je festival, kde se dovíte všechno zásadní o zdravém životním stylu

Zveřejněno: 20. 9. 2018

Podzimní přehlídka toho nejlepšího, co souvisí se zdravým životním stylem, se blíží. Pokud ještě nejste rozhodnuti, zda na Festival Evolution vyrazit, máme pro vás několik tipů, proč se o víkendu 22. a  23. září na Výstaviště v Praze Holešovicích vydat.

Související…

EVOLUTION: Marian Jelínek a teorie o zóně
Ctirad Hemelík

Tím prvním jsou skvělé nákupy. Nikde jinde totiž nenajdete tak velký výběr kvalitních potravin. Pokud si potrpíte na raw potraviny, fair trade výrobky nebo jste si oblíbili konopné speciality, budete na správném místě. Mezi vystavovateli budou i specialisté na veganskou, vegetariánskou nebo bezlepkovou stravu, producenti zdravých potravin, rodinné firmy a farmy. K tomu všemu si navíc přidejte food zónu, ve které můžete ochutnat nabídku z tradiční kuchyně i ze specialit různých stravovacích směrů. Chybět nebudou ani ukázky přípravy jídel a kuchařská show.

Jak na zdravou stravu?

Stravě a jejímu vlivu na náš organismus se bude věnovat také programová nabídka. Na festivalu najdete odpověď na otázky, jak se zorientovat v jednotlivých výživových směrech, dozvíte se, jakých zásad se držet při detoxu, nebo co jíst, když chcete zhubnout, ale přitom nehladovět. Inspiraci najdete třeba na přednášce naší nejznámější specialistky na výživu Margit Slimákové.

Nejlepší výběr bio a přírodní kosmetiky najdete právě na Festivalu Evolution.

Jak poznat a léčit alergie na některé potraviny, vám zase poradí Eva Kocurková. Imal Dilpashan ze Srí Lanky prozradí, jak na stravu podle ayurvédy, a chybět nebudou ani informace o přírodních a bylinných přípravcích, které vám mohou pomoci. Do Prahy zavítá i koučka v oblasti holistického zdraví a expertka detoxikačních metod Petra Eatjuicy Halušková. Jak maximalizovat užitek z každého jídla, prozradí zase průvodkyně vztahem k jídlu a tělu Michaela Pavlíková.

Ekologické vychytávky

Festival Evolution se zaměřuje na zdraví komplexně, a tak zde samozřejmě nemůže chybět ani téma ekologie. Přemýšleli jste někdy nad tím, kolik chemických přísad obsahuje kosmetika, kterou používáte? To číslo by vás nejspíš vyděsilo. Řešením je však výběr vhodné přírodní kosmetiky, která vaši pleť nejen vyčistí, ale také jí dodá potřebné látky bez zbytečného chemického zatížení. Ten nejlepší výběr bio a přírodní kosmetiky najdete právě na Festivalu Evolution.

evolution 2

Festival nabídne na 120 přednášek. Sály bývají tradičně plné


Když už je řeč o chemii, té byste se měli vyhnout také v domácnosti. Že je to snadné a ekologických prostředků existuje celá řada, se můžete přesvědčit přímo ve vystavovatelské části, kde se na stáncích jednotlivých vystavovatelů seznámíte i s nejrůznějšími ekologickými vychytávkami.

Umíte odpočívat?

Moderní život přináší mnoho výhod, ale zároveň na nás klade úplně nové nároky. Stres vás může zdržovat, obtěžovat, dokonce i úplně přemoct. A pak podle toho vypadáme. Jestli chcete po čtyřicítce chytit druhý dech a ne první infarkt, musíte se umět na chvíli zastavit a vytvořit si klidný prostor. Jak na to vám prozradí festivaloví hosté. Mezi nimi najdete lékaře zastupující konvenční či celostní medicínu, ale prostor zde dostanou praktici alternativní léčby a dojde i na osvědčené „babské“ rady.

A na jaké známé osobnosti se můžete těšit? Tomáš Rychnovský a Milan Studnička vám řeknou, proč je ke zdraví nutná harmonie těla i mysli, a navíc vám ještě poradí, jak bojovat se stresem nebo se mu úplně vyhnout. Jan Vojáček vás zase seznámí s funkční medicínou, která kombinuje moderní technologie a individuální přístup.

A co cvičení?

Sport jako takový je elixírem mládí, který nic nenahradí. Nejde jen o fyzickou kondici, ale i o pocit a energii, kterou nám pohyb dává. A nemusí jít o hodinové cvičení v posilovně. Začít můžete třeba jógou, taiči nebo různými dechovými cvičeními, které mohou vykonávat všichni bez rozdílu věku, váhy nebo fyzické kondice.

Cvičební úbor nechte v klidu doma, veškeré lekce jsou uzpůsobeny pro festivalové návštěvníky.

Začít totiž není nikdy pozdě. Přijďte si na festival vyzkoušet i méně známé cvičení falun gong nebo dechová cvičení Osho divine healing a OM chanting. Cvičení a meditace obecně snižuje vysoký tlak, působí jako prevence onemocnění a mají celou řadu dalších přínosů. Cvičební úbor ale v klidu nechte doma, veškeré lekce jsou uzpůsobeny pro festivalové návštěvníky.

Neseďte v koutě

Jak jste na tom se svým sebevědomím? Umíte své schopnosti tzv. prodat? Známý kouč a mentor Jan Mühlfeit například říká, že v každém z nás je obrovský potenciál, jen je potřeba odhalit své silné a slabé stránky. Přijďte se o tom přesvědčit. Víte, co mají úspěšní lidé společného? Mentální nastavení. I vy můžete být jedním z nich. Jak se „naprogramovat“ na úspěch vám prozradí tři top koučové Jan Mühlfeit, Marian Jelínek a Mark Dzirasa. Společně vás přesvědčí, že máte na víc, než si myslíte. 

evolution kosmetika

Na festivalu zjistíte, že biokosmetika může být opravdu bio


Pokud trpíte nízkým sebevědomím nebo se nemáte rádi, na Festivalu Evolution můžete zjistit, proč tomu tak je. Stačí, když navštívíte koučinkovou zónu Aleše Kaliny, který je autorem metody Emočních rovnic – teorie, která může změnit váš život v situacích, jež by se podle vás měly vyvíjet jinak. Otestovat si můžete oblast, která hraje v našem životě tu nejdůležitější roli, a to oblast našeho dětství.   

Pro rodiče s dětmi

Na festivalu bude mít seminář také Martina Suchánková, zakladatelka a nyní předsedkyně spolku ROZALIO – Rodiče za lepší informovanost a svobodnou volbu v očkování. Očkování je široká problematika, ve které se pochopitelně rodiče chtějí orientovat.

Festivalový program je ale určen také dětem. Pro ty jsou zde připraveny celodenní hudební a výtvarné dílničky, tvořivé workshopy nebo hlídací koutek, kde o zábavu nebude nouze. Rodičům jsou určené přednášky na téma, jak rozpoznat potenciál u našich dětí, nebo jak se dá využít homeopatie při léčbě dětské psychiky.

foto: David Bruner a Evolution, zdroj: Festival Evolution

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...