fbpx

Italská restaurace nahradila klasický podnik Cafe de Paris. Menu slibuje čerstvé mořské poklady, které by se vám měly na talíři objevit do jednoho dne od vylovení

Zveřejněno: 4. 6. 2019

V Praze nahradila Paříž Itálie. Oblíbená kavárna Cafe de Paris na Maltézském náměstí prošla důkladnou rekonstrukcí a proměnila se v italskou restauraci. A zatím to vypadá, že i ona se bude u veřejnosti těšit stejné oblibě jako bývalá slavná kavárna.

Nově otevřená restaurace je vzdálenou příbuznou úspěšné italské restaurace Molo73, která leží nedaleko Florencie a jejíž středomořská kuchyně a bohatá nabídka vín včetně šampaňského Maison Perrier-Jouët z ní za osm let existence učinila magnet pro gurmány z celé Itálie.

Z moře na talíř

Milovníci přímořské kuchyně mohou jásat, restaurace Il Molo Prague se totiž specializuje na exkluzivní pokrmy z ryb a mořských plodů, které se na talíř díky vhodnému výběru dodavatelů dostávají tentýž den, kdy byly uloveny v moři. A to není jediná záruka čerstvosti, kterou se tato restaurace může pochlubit, vyrábí si totiž domácí těstoviny a chléb peče ve vlastní pekárně.

Zingoni se učil od mistrů oboru, jako jsou Alain Ducasse v jeho michelinské restauraci Jules Verne v Paříži, a za svou kulinářskou kariéru nasbíral nespočet ocenění.

Restauraci vede Daniele Zingoni, šéfkuchař se zkušenostmi z michelinských podniků, který několik let pracoval ve zmíněné italské restauraci Molo73. Celý koncept je založen na tradiční toskánské kuchyni, kterou Zingoni nabízí hostům v moderním pojetí.

thumbnail

V Il molo Prague si dávají záležet na každém detailu. Otevřená kuchyně pak hostům umožní koukat šéfkuchaři přímo pod ruce


Kuchyně Daniela Zingoniho využívá především čerstvých sezónních produktů upravovaných s respektem k jejich charakteru a původní chuti, jako jsou například krevety Gambero rosso ze Sicílie, mušle, humři, ústřice, krabi královští, chobotnice, langusty, ale i burrata a mozzarella.

Vakuové vaření

Zingoni se učil od mistrů oboru, jako jsou Alain Ducasse v jeho michelinské restauraci Jules Verne v Paříži, a za svou kulinářskou kariéru nasbíral nespočet ocenění a v německém Erfurtu dokonce bronzovou medaili v „kuchařské olympiádě“ IKA v kategorii Kuchařské umění.

K výbornému jídlu vám italská obsluha nabídne i výborné víno. Vybrat si můžete z 80 značek z celého světa.

Hlavní metodou přípravy pokrmů v restauraci Il Molo Prague je sous-vide, jež díky vaření zeleniny, masa či ryb ve vakuovém sáčku ve vodní lázni při řízených teplotách zachovává nutriční vlastnosti potravin.

thumbnail 5

V Il Molo si můžete vychutnat třeba špagety se srdcovkami a limetou. Itálie na talíři uprostřed Prahy


K výbornému jídlu vám italská obsluha nabídne i výborné víno. Vybrat si můžete z 80 značek z celého světa, přičemž není nutné si objednat rovnou celou lahev, z několika z nich si lze totiž vychutnat i jen skleničku.

V Praze jako v Itálii

Elegantně zařízená italská restaurace Il Molo Prague nabízí několik různých prostor, kde si mohou návštěvníci jídlo vychutnat. Nahoře se pyšní otevřenou kuchyní, která nabízí nezapomenutelný zážitek z kuchařské show, další část, propojená s venkovní zahrádkou, navozuje dojem přímořské taverny. Po točitých schodech pak mohou hosté sestoupit do podzemních prostor, které dýchají větší intimitou.

Zdi celého podniku jsou zdobené kolážemi italské výtvarnice Elisabetty Cardelly, která si libuje v surrealistických malbách a kolážích. Stejný důraz jako na design vybavení restaurace je pak kladen i na příjemnou atmosféru a estetiku podávaných pokrmů. Návštěvníci si tak z restaurace odnáší nejen gurmánský, ale i estetický zážitek.

Související…

Restaurace chce ulevit humrům vařeným zaživa. Zkouší to marihuanou
Kristina Lamperová

foto: Il Molo Prague, zdroj: Il Molo Prague

Galerie

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...