kuchyně

Stručně řečeno, vakuum je prostor bez přístupu vzduchu, tedy i kyslíku. A co z toho plyne? Kromě jiného například i to, že uchování potravin ve vakuu značně zpomalí proces jejich stárnutí, tedy jejich napadení různými mikroorganismy, protože ty ke svému přežívání kyslík potřebují. Jídlo tímto...

Povlečení by se mělo převlékat jednou týdně, kávovar by se měl čistit jednou za dva týdny. Jak je to ale s houbičkou na nádobí? Věděli jste, že je to nejspíš jedna z nejšpinavějších věcí ve vašem bytě ? Že je semeništěm různých bakterií? Škodlivých? Jste si jistí, že ji měníte dostatečně často?...

Grubhub jako služba pro objednání jídla podle magazínu The Hustle doslova změnil Ameriku . Jeho uživatelé si mohli vychutnat čerstvě dovezené a poměrně kvalitní jídlo z restaurací. Některé z nich si dokonce teprve na rozvozech vybudovaly své jméno. Pak se ke Grubhubu přidaly ještě další služby...

V domácnostech se bez některých nástrojů jednoduše neobejdete, například v kuchyni si snad žádná hospodyňka nedovede představit fungování bez kvalitního hrnce, dobrého mixéru či nepřilnavé pánve. A na druhou stranu jsou postradatelné doplňky, o nichž jste doposud možná neměli ani ponětí, ale...

Všichni chceme, aby z našeho domova vyzařovala příznivá atmosféra a soulad. Proto jeho zařizování věnujeme čas i energii. Pečlivě plánujeme, vybíráme ty pravé kousky nábytku i dalšího vybavení a snažíme se jednotlivé prvky sladit do harmonického celku. {fotobox} A důležitou součástí každé...

Turisté si v Praze užívají nejen památek, levného alkoholu a strip barů, vyhledávají také kulinářská lákadla. S českou kuchyní ale mají asi tolik společného jako matrjošky nebo levitující mnichové s českou kulturou. Tady je výběr deseti pokrmů, které jsou mezi turisty obzvlášť oblíbené. 1....

V Praze nahradila Paříž Itálie. Oblíbená kavárna Cafe de Paris na Maltézském náměstí prošla důkladnou rekonstrukcí a proměnila se v italskou restauraci. A zatím to vypadá, že i ona se bude u veřejnosti těšit stejné oblibě jako bývalá slavná kavárna. Nově otevřená restaurace je vzdálenou příbuznou...

Když je někomu sto let, nelze se divit, že bilancuje. Co se povedlo a taky co se nepovedlo. S tím druhým se musíme smířit a za to první se pochválit. V Československu a Česku za tu dobu žili (a ještě žijí) lidé, kterým se povedlo udělat něco, na co můžeme být hrdí. A nejde jen o světové vynálezy,...

Tuto metodu přípravy jídel klidně můžeme nazvat revolucí v gastronomii. A je skvělé, že se zabydluje i v našich českých kuchyních. Využívat ji je velmi jednoduché, vždyť vyžaduje pouze čtyři jednoduché kroky. Maso uložíme do vakuovacího sáčku společně s přísadami, jako je koření, byliny nebo...

Lenin hned v začátku revoluce rozhodl, že zbaví ženu otroctví u plotny a starost o jídlo přesune na profesionály. Od té chvíle to se stravováním sovětské populace šlo z kopce.

Kolikrát nemusíte chodit daleko pro účinné čistící prostředky. Většinu z nich najdete běžně ve své kuchyni. Zkuste uklidit tím, na co spoléhaly naše babičky. Budete překvapeni, jak dobře to funguje.

Rekonstruujete kuchyň, nebo si pořizujete zcela novou? Inspiraci můžete čerpat v hlavních trendech letošního roku, kterými jsou autenticita nových materiálů imitujících jejich přírodní verzi, šedivé odstíny, ultramat či ultralesk povrchů.