jídlo

Steak se skládá ze skutečných svalových a tukových buněk, pocházejících ze vzorků tkáně odebraných krávě. Živé hovězí kmenové buňky byly pak...

Britský deník The Guardian informuje o výzkumu , který byl v roce 2019 publikovaný v magazínu Science a je považován za dosud nejkomplexnější...

Možná se řídíte jedním z mnoha výživových doporučení, které tvrdí, že před spaním by se už nemělo jíst. Možná jste se ale také párkrát vzbudili...

Ona zázračná zubní pasta nepomůže zatím všem, ale už nyní především těm, kteří trpí hypersenzitivní imunitní reakcí organismu po požití i stopového...

Není žádným tajemstvím, že pivo a plísňový sýr se k sobě výborně hodí. Nová studie odhaluje, jak hluboko sahají jejich kořeny v Evropě. Už dělníci v...

Ačkoliv vidina obědu, odpoledního zákusku u kávy nebo večeře o samotě může vyznívat trochu smutně, pro naše křivky je to očividně lepší varianta,...

Některá slova dnes mají trochu jiný význam – například dlouhověkost. Neměli bychom uprostřed globální pandemie více přemýšlet o tom, jak zůstat...

Jen pár dní poté, co Evropský parlament schválil drastické omezení emisí oxidu uhličitého u nových automobilů od roku 2030 a OSN oznámila, že máme...

Je to jako s jídlem. Když vám chutná, chcete pořád víc, až najednou zjistíte, že nevíte, kdy máte dost. A nedokážete s tím nic udělat. Protože se to...

Mandle jsou sice jádrem pecky mandlovníku, přesto se řadí svojí nutriční hodnotou mezi zdravé ořechy. Tato jádra se melou a zpracovává se z nich...

Srovnávací studie, jež se týká rizik v podobě ischemické choroby srdeční a mrtvice mezi těmi, kdo jedí maso, ryby, a vegetariány , přinesla zajímavé...

Rande s drahou polovičkou, posezení s kamarády, sraz s rodinou, studijní příprava se spolužáky, to vše lze spolu s piknikem ideálně kombinovat! Tato...

Australská studie popisuje efekt , který je velmi důležitý pro prodejnost čokolády. Možná si myslíme, že je pro nás zásadní chuť, ale výzkumníci...

Srovnávací studie, jež se týká rizik v podobě ischemické choroby srdeční a mrtvice mezi těmi, kdo jedí maso, ryby, a vegetariány , přinesla zajímavé...

Při představě školního bistra si rozhodně nemusíte vybavit stánky s omezenou nabídkou nezdravých jídel. V dnešní době už nic takového na většině...

Na začátku 20. století pediatři moc dobře věděli, co děti potřebují jíst. Kladli matkám na srdce, aby dodržovaly přísnou dietu. Výsledek? Až 90 %...

Nemusíte trpět ortorexií (chorobnou posedlostí zdravou výživou), abyste hledali inspiraci ohledně zdravého stravování. Problémem dneška je to, že...

Proč sáhneme zrovna po zmrzlině, když se cítíme pod psa? A to i za tu cenu, že nám po ní o moc lépe nebude? Když ona je taková krémová, měkká a...

Do počátku 20. století dovedli lidé identifikovat a pojmenovat pouze čtyři základní chutě – sladkou, kyselou, slanou a hořkou. Pak pro svět objevili...

Představte si, že vstoupíte do kuchyně v chytrém domě budoucnosti. Mezi sporákem a toustovačem připojenými na internet je 3D tiskárna schopná...