fbpx

Kolik kalorií spálíte na koloběžce a kolik na paddleboardu? V obou případech víc než při běhu

Zveřejněno: 17. 4. 2019

Léto plné zážitků se blíží a vy byste rozhodně na seznam plánovaných aktivit měli zařadit také sportování. Nikdo vás nenutí potit se v posilovně nebo vypustit duši při běhání půlmaratonu. Sport může být i zábava, obzvlášť když máte správné vybavení.

Podíváme se na dvě sportovní pomůcky, které lze s trochou nadsázky považovat i za dopravní prostředky. Navíc jsou skvělé pro hubnutí a formování postavy.

Koloběžkování klidně i ve městě

Koloběžky dnes potkáte čím dál častěji i ve městech. Jsou totiž skvělým dopravním prostředkem a oproti kolu mají jednu obrovskou výhodu. Zatímco na bicykl si asi nesednete v sukni, na koloběžce se dá drandit v jakémkoliv outfitu. Snadno ji přenesete, v práci postavíte do šatny a odpoledne vám urychlí cestu domů.

Do města si určitě pořiďte koloběžku s většími koly, naopak pro sportovce jezdící freestyle se hodí spíš menší kolečka.

Koloběžka je skvělá také pro formování postavy. Při jízdě na ní zapojíte celé tělo, zpevníte ho, a dokonce můžete shodit přebytečné kilogramy. Kolik kalorií spálíte za hodinu na koloběžce?

Při váze cca 65 kg a rychlosti 18 km/h spálíte 720 kalorií. Při váze cca 75 kg a rychlosti 18 km/h spálíte 820 kalorií. Podle srovnání organizace Kick & Scooter Association tedy při koloběžkování spálíte více kalorií než při pěší chůzi nebo jízdě na kole.

kolobezka 637418623

Do města si určitě pořiďte koloběžku s většími koly, naopak pro sportovce jezdící freestyle se hodí spíš menší kolečka. V poslední době se rozmáhají i elektrické koloběžky.

Paddleboard místo kanoe

Dalším velkým fenoménem jsou paddleboardy. Paddleboarding je sice poměrně mladým sportem, ale jistě jste ho už někde viděli. Odvážlivci se s ním vydávají na Vltavu či sjíždět jiné řeky, ti méně zkušení začínají na jezerech a klidných rybnících.

Na paddleboardu si procvičíte udržování rovnováhy, pomáhá při bolestech krční páteře a zad.

Můžeme ho přirovnat k surfu nebo k longboardu. Dá se na něm nejen pohybovat pomocí pádla, ale třeba i cvičit jóga. A když natrénujete balanc, můžete s sebou klidně vzít pejska. Paddleboarding, který k nám přišel z Havajských ostrovů, je vhodný naprosto pro každého, koho láká vyzkoušet novou aktivitu, zapracovat na své kondičce, vytrvalosti nebo rovnováze.

Na paddleboardu si procvičíte udržování rovnováhy, pomáhá při bolestech krční páteře a zad. Protáhnete celé tělo, protože abyste balanc udrželi, musíte opravdu zapojit veškeré svalstvo. K tomu pádlujete, což je dobrá zátěž na ruce.

A kolik kalorií spálíte za hodinu na paddleboardu? Až 1125 kalorií. Opět je to tedy více než při jízdě na kole, ale dokonce víc než při běhu. Přitom paddleboarding je zábava.

Související…

Proč ženy v extrémních závodech často překonávají muže
Milada Kadeřábková

Při první jízdě na paddleboardu si ho asi nebudete hned pořizovat. Jde o docela drahou záležitost v ceně skoro deseti tisíc korun. Najdete ho rovněž ve spoustě půjčoven jak u Vltavy, tak třeba v různých rekreačních střediscích. I koloběžka se dá půjčit, ovšem tu si pořiďte raději vlastní. Doma se vám určitě neztratí, jak vás navíc přesvědčí sportovní e-shop eFitness.cz, nejde až tak o drahou záležitost.

foto: Shutterstock, zdroj: eFitness.cz

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...