Tip na lehké jídlo: Těstovinový salát s čočkovou majonézou
S blížícím se létem začnou být v kurzu lehká jídla, která dobře nasytí žaludek a uspokojí i naše chuťové potřeby,...
Reklama
Pecka z avokáda: Superpotravina, která běžně končí v koši
Také jste zvyklí z avokáda spotřebovat pouze dužinu a pecku vyhodit? Poslední výzkumy ukazují, že je to velká chyba....
Reklama
Spirulina: Superpotravina z tropických jezer
Zelené potraviny, zejména mladý ječmen, chlorela a spirulina, zažívají v posledních letech obrovský boom. Ve formě...
Reklama
Od klíčků až po řepu: Na kterých superpotravinách si pochutnáte?
Že si pod pojmem „superpotravina“ představíte nevábně vypadající zelený koktejl, který vypijete jen silou vůle a se...
Jak jíst maso a nezabíjet? Genetika má odpověď
Ti, co nekonzumují maso, k tomu mají spoustu různých důvodů, o nichž se na tomto místě nehodláme přít. Přesto se lidé...
Reklama
Grassrooting: Jak kořínky trávy ovlivňují demokracii
Demokracie pochází z řeckého „dēmokratía“, tedy vláda lidu. Přesto s každým rokem narůstá počet lidí, kteří mají...
Na MIT objevili způsob, jak vyrobit energii z teplotních výkyvů
Odborníci z prestižní MIT ( Massachusetts Institute of Technology ) nedávno představili systém, který může změnit či...
Etnosvět: Riskantní sázka na vege restauraci, která vyšla
Otevřít vlastní restauraci byl její sen už na pražské VŠE. Tehdy ale generální manažerka pražské restaurace Etnosvět...
Nizozemsko: Dárcem orgánů teď bude každý, kdo to neodmítne
V Holandsku si odsouhlasili zákon, že dárcem orgánů teď může být každý. Pokud tedy preventivně nepodepíše, že své...
Od technologického zlomu nás dělí jen dvě desetiletí
Za dvacet let bude každodenní život od toho dnešního naprosto odlišný. Virtuální realita a umělá inteligence se...