fbpx

Promyšlený smart koncept pro domácí vakuování Zwilling Fresh & Safe, novinka na českém trhu, umožňuje jídlo v nezměněné kvalitě uchovat až pětkrát déle oproti běžnému skladování

Zveřejněno: 30. 10. 2020

Stručně řečeno, vakuum je prostor bez přístupu vzduchu, tedy i kyslíku. A co z toho plyne? Kromě jiného například i to, že uchování potravin ve vakuu značně zpomalí proces jejich stárnutí, tedy jejich napadení různými mikroorganismy, protože ty ke svému přežívání kyslík potřebují. Jídlo tímto způsobem uskladněné tak zkrátka zůstane déle čerstvé, zachová si i svou původní chuť a vůni.

Konec nepříjemných překvapení

Promyšlený smart koncept pro domácí vakuování Zwilling Fresh & Safe, novinka na českém trhu, umožňuje jídlo v nezměněné kvalitě uchovat až pětkrát déle oproti běžnému skladování, a to pouze uzavřením do vzduchotěsné krabičky, přičemž vytvoření vakua vám zabere díky dobíjecí elektrické vakuovací pumpě jen pár sekund.

Není smutnějšího pohledu než na poloprázdnou lahev vína, které před týdnem bylo skvělé, ale teď je jeho jiskra pryč.

Můžete tak zapomenout na nemilé překvapení, když si v práci otevřete krabičku a v ní najdete "unavený" zeleninový salát, který byl včera přece tak vynikající. Už se vám nestane, že grilovaná kuřecí stehýnka, která se vám tak povedla na víkendové oslavě, jen jich bylo moc, vyndáte po týdnu z mrazáku nechutně vyschlá, zkrátka spálená mrazem. 

zwilling fresh and safe system

Není smutnějšího pohledu než na poloprázdnou lahev vína, které před týdnem bylo skvělé, ale teď je jeho jiskra pryč. Díky Zwilling patentovanému vakuovému uzávěru a vakuovačce se už nebudete muset bát sami si takovou láhev otevřít, i když víte, že ji hned nevypijete.

Chytrý koncept vakuování a skladování potravin

Nadčasový design, prémiové materiály a dokonalá technologie. Žádné dráty, jednoduchá obsluha. Dobíjecí elektrická vakuovací pumpa váží pouze 300 g a ovládá se jediným tlačítkem. Sama pozná, kdy se má vypnout. Skleněné vakuovací boxy jsou ideální do chladničky, opakovaně použitelné vakuovací sáčky perfektní do mrazáku nebo pro vaření sous-vide, plastové boxy pro obědy a svačiny do práce či na výlety.

Zcela nový trend, tentokrát ve skladování jídla, ať už pro další konzumaci doma za pár týdnů či v práci, ve škole nebo na výletě. Koncept Fresh & Safe je jednoduchý, ekologický, zodpovědný, zkrátka prostě geniální.

To jsou základní charakteristické znaky této moderní řady pro vakuování potravin. V čem je však novinka firmy Zwilling tak unikátní oproti ostatním vakuovacím systémům? Především v sobě spojuje výhody domácího vakuování s chytrými technologiemi. Potěší tím jak hospodyňky, tak geeky.

Chytrá aplikace a QR kódy

Díky chytré aplikaci Zwilling Culinary World, dostupné zdarma pro iOsi Android (zatím pouze v angličtině), a QR kódu na každé vakuovací dóze i sáčku na vakuování budete mít ve svém chytrém mobilu perfektní přehled, jaké potraviny máte v ledničce a v mrazáku.

Aplikace vás upozorní také na blížící se datum konce spotřeby, pomůže s plánováním nákupního seznamu či doporučí recept, který z uskladněných potravin můžete připravit.

Úspora času, krabičková domácí strava, rychlé marinování i sous-vide vaření

Nový koncept chytrého domácího vakuování a skladování potravin Zwilling Fresh & Safe počítá nejen s úsporou potravin – už žádné zbytky s láskou připraveného jídla, které nakonec skončí v odpadkovém koši! Chytrý vakuovací systém nabízí také úsporu vašeho času. Díky použití vakuování můžete navařit v kuse na několik dní dopředu a ušetřený čas pak strávit se svými blízkými nebo se věnovat koníčkům.

Marinování masa, třeba na zimní grilování, díky vakuovacím sáčkům zkrátíte na pouhých 30 minut.

A nejen to! Zavakuované jídlo ve skleněných krabičkách můžete po jejich otevření a sundání víčka také rovnou, aniž byste ho někam přendávali, zapékat do 180 °C v klasické troubě. Jídla zavakuovaná v plastových boxech lze skladovat v mrazáku a bez problémů rozmrazovat v mikrovlnné troubě.

zwilling fresh and safe chytre vakuovani a skladovani

Marinování masa, třeba na zimní grilování, díky vakuovacím sáčkům zkrátíte na pouhých 30 minut. Nenajdete také lepší pomocníky než tyto naprosto vodotěsné, opakovatelně použitelné plastové vakuovací sáčky, pokud se chcete ponořit do tajů vaření technikou sous-vide.

Související…

Komerční ředitel Rohlíku: V době karantény jsme suplovali kritickou infrastrukturu
Zdeněk Strnad

foto: Zwilling Fresh & Save, zdroj: Zwilling Fresh & Save

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...