vaření

V domácnostech se bez některých nástrojů jednoduše neobejdete, například v kuchyni si snad žádná hospodyňka nedovede představit fungování bez kvalitního hrnce, dobrého mixéru či nepřilnavé pánve. A na druhou stranu jsou postradatelné doplňky, o nichž jste doposud možná neměli ani ponětí, ale...

„Tak nám v Evropě už zase něco změnili. Máme novej kilogram. Říkali to v televizi. Teď to už váží všecko jinak!“ „Dejte pokoj, dyť já si předevčírem teprve koupila tu novou váhu do kuchyně s číslama místo ručiček… Ježíšmarjá, tak proto se mi ta bábovka zdrcla! Já to měla špatně navážený!“...

Královna superpotravin. I tak bývá quinoa nazývána. A ne neopodstatněně. Obsahuje totiž všech 9 esenciálních aminokyselin, které se v rostlinné říši nenacházejí zase tak často. I proto je vhodná zejména pro vegany, kteří se mohou potýkat s jejich nedostatkem. {související} Kromě toho neobsahuje...

Každý rok se v Česku prodají statisíce kuchařek. Na webu Kuchařky.cz nic jiného než knihy s kvalitními recepty nenajdete. I když vlastně ano. Díky originálnímu spojení e-shopu se sociálními sítěmi a také díky unikátní aplikaci, která propojuje svět tištěných kuchařek se světem digitálních receptů....

Koblihy byly v akci pět plus pět zdarma, tak jsem je koupila, protože jsem šetrná, a řekla synovi, ať pozve svého přítele Petra na čaj. Štefan je vždy šťastný, když sedíme jako rodina u stolu pohromadě. Musím hned na začátku říci, že ač mě v mládí matka naučila perfektně vařit, tak nevařím,...

Na konci minulého tisíciletí se pral požadavek na to, aby žena vařila hodně a skvěle, s tím, aby moderně využívala polotovary a s domácností se nepárala. Kuchyň byla v té době funkční a jediná a nezničitelná kuchyňská sestava Aroma výrazně levnější než nábytek v obýváku. Vrcholem kuchyňských...

Gary Wright je jedním z mála kuchařů u nás, kteří umí vařit podle zásad ájurvédy. Své schopnosti získal až v Indii, přičemž mu velkou inspirací byla i jeho partnerka, jež se tímto oborem rovněž zabývá. Je ájurvéda opravdu tak komplikovaná? A co je při přípravě jídla nejdůležitější? Nejen to nám...

„Tak co, Maru, už vaříš?“ ptám se své spolužačky z Akademie. „Mrkvovou pomazánku, co jsme se naučili na podzimním kurzu. Mixuju si ji teď každý den, je úžasná,“ odpovídá rozzářeně Maruška. Snad mi odpustí, když na ni prásknu, že nerada kuchtí. Umí prý akorát vajíčka. Na první lekci praktického...

Pravidelná a vyvážená strava je sice základem zdravého organismu člověka, ale jen málokdo z nás ji dodržuje. Ráno vyletíme z postele ve spěchu, takže snídáme za pochodu nebo vůbec ne. Oběd zakusujeme v rychlosti mezi pracovními schůzkami nebo v kanceláři u počítače, a abychom se nezdržovali s...

Teplá ovesná kaše je klasika. Neurazí ani většinou nepotěší. Když se ale nechá vychladnout a vyšlehá se s nějakým dobrým ořechovým máslem, vznikne skvělý dezert na lžičku. K tomu navrch kombinace malin a bílé čokolády – no kdo by odolal!