fbpx

Parfém... a masturbace. Netradiční příprava na první rande přinese zaručený úspěch 1 fotografie
Zdroj: Shutterstock

O čem si budeme povídat? Co když se ztrapním? Zapomeňte na to, jak budete na první schůzce působit vnějškem, možná ještě důležitější je zářit uvnitř. Odborníci vysvětlují, jak může jednoduchý trik zahnat trému a pomoci k úspěchu

Zveřejněno: 20. 11. 2023

Před prvním rande můžeme být všichni trochu nervózní. Je toho tolik, co se může pokazit. A taky tolik věcí, které by se mohly povést. Většina z nás má před první schůzkou své rituály – možná si necháte udělat nehty, obléknete si své šťastné tričko, použijete speciální parfém nebo si určitým způsobem upravíte vlasy. Věděli jste ale, že existuje ještě jedna věc, která by vám mohla pomoci? Podle odborníků může být masturbace dokonalým odbourávačem stresu a posilovačem sebevědomí, což je přesně to, co před prvním rande potřebujete. 

„Mnoho lidí si myslí, že masturbace je pouze o potěšení. Když se ale podíváte na nejčastěji uváděné důvody masturbace, ve skutečnosti mají hodně společného s péčí o sebe a pohodou, a to jak fyzickou, tak psychickou. Masturbace je šikovný způsob, jak se zbavit stresu, uvolnit se, lépe usínat a poznávat sám sebe,“ vysvětluje v rozhovoru pro Lifehacker sociální psycholog Justin Lehmiller. Proč bychom tedy měli masturbovat před prvním rande?

Uvolnění

Dvěma nejčastějšími důvody masturbace jsou podle Lehmillera úleva od stresu a relaxace. „Údaje z celostátních reprezentativních průzkumů v USA ukazují, že více než třetina mužů a žen uvádí, že použila masturbaci jako prostředek ke zmírnění stresu, a více než čtvrtina uvádí, že použila masturbaci za účelem relaxace,“ říká. „Vzhledem k tomu, že první rande může být stresující – například se můžete obávat, abyste udělali dobrý první dojem – sebeuspokojování před schůzkou vám může pomoci cítit se uvolněněji, klidněji a být sami sebou,“ dodává.

Masturbace před schůzkou může pomoci naplnit tyto sexuální touhy, takže se můžete více soustředit na navázání kontaktu s partnerem a zjišťovat, zda přitažlivost není jen povrchní.

To, že je masturbace přírodním prostředkem proti stresu, potvrzuje i průzkum společnosti Pure, který zveřejnil Huffpost. Podle něj si 71 procent lidí rádo dopřeje trochu času pro sebe, aby snížili úzkost a zvýšili své sebevědomí předtím, než vyrazí na rande.

Čistá hlava

Masturbace uvolňuje sexuální napětí, což se může hodit, pokud se chystáte na rande s někým, kdo vás znervózňuje. „Masturbace před schůzkou může pomoci naplnit tyto sexuální touhy, takže se můžete více soustředit na navázání kontaktu s partnerem a zjišťovat, zda přitažlivost není jen povrchní,“ podotýká Lehmiller.

Sebevědomí

Z dlouhodobého hlediska může masturbace podle Lehmillera přispět k posílení sexuálního sebevědomí, protože vám umožní lépe pochopit, co vám přináší, nebo naopak nepřináší potěšení. Pokud tedy přijde s novým partnerem řeč na sex, může toto sebepoznání a sebedůvěra usnadnit sdílení vašich přání a hranic. „Dalším poměrně častým důvodem, proč lidé masturbují, je prozkoumávání jejich sexuality. Přibližně jedna z osmi žen a jeden ze třinácti mužů uvádí, že masturbují právě z tohoto důvodu,“ říká sociální psycholog.

To, že masturbace zlepšuje sebevědomí, je vědecký dokázáno. Není proto divu, že 42 procent účastníků průzkumu Pure věří, že masturbace před rande pozitivně ovlivnila jejich výkon na schůzce, píše HuffPost.

Ideální čas?

Pokud jste se tedy rozhodli, že před příštím prvním rande masturbaci vyzkoušíte, možná vás zajímá, jak dlouho před schůzkou byste se do ní měli pustit. Sexuální pedagožka Javay Frye-Nekrasová pro Lifehacker doporučuje masturbovat hodinu nebo dvě předtím, než na schůzku vyrazíte. Pokud jde o orgasmus, Frye-Nekrasová podotýká, že sice je příjemný, ale neměl by být hlavním cílem. „Zaměřte se na potěšení, které vám pomůže zlepšit náladu a zmírnit stres,“ radí.

Související…

Snižuje masturbace hladinu testosteronu? Nemůžete věřit všemu, co vám tvrdila babička
Jan Handl

foto: Shutterstock, zdroj: Autorský článek

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...