fbpx

Zveřejněno: 1. 12. 2017

Vždy jsem měla spíš problematickou pleť se sklony k akné a hyperpigmentacím, byla jsem alergická na kde co a od doby, kdy jsem v přechodu, mi celý obličej jaksi „spadl“. Ráda bych s tím něco udělala, ovšem ne za cenu zruinování rodinného rozpočtu, mnohočetných plastik a enormního počtu hodin, kdy bych se zabývala pouze svým vzhledem.

Nicméně vnímám a uznávám vzhled jako integrální součást osobnosti. Je to první, co ostatní vidí, na základě čeho u nich vzbudíte emoce a podvědomě si vás zařadí mezi sympatické osoby nebo obráceně. Vzhled je forma vyjádření sebe sama.

alica derma 2

S MUDr. Mariou Guzeevou v salonu Marin

Proč korektivní dermatologie? 

Mám pětiletého syna, takže bych chtěla, aby si mne nepletli s jeho babičkou. Ráda bych se líbila sama sobě i manželovi, zkrátka měla šmrnc a ještě dlouho. Ale nechci vypadat jako svoje vlastní karikatura, což se bohužel občas stává ženám, které to s plastikami, botoxem či jinými omlazovacími metodami přehánějí. Místo toho, aby se svému okolí líbily, vzbuzují spíše lítost a ztrácejí důstojnost.

Jelikož se v medicíně a v životě přikláním spíše k přírodním a ekologickým metodám, hledala jsem někoho, kdo mi s tím pomůže a zároveň bude sdílet stejné hodnoty, náhled na věc a bude cenově i časově dostupný. Hledání bylo náročné, protože s pracovišti nabízejícími různé formy rejuvenace (omlazení) se jakoby roztrhl pytel. Na jednu stranu je to pozitivní zpráva, poněvadž se tímto stává potřebná péče dostupnější širší veřejnosti a není omezená jen na Prahu nebo velká města.

alica derma 3

Zapracování séra za pomoci mikrojehliček Dermapen

Dala jsem na doporučení 

Ceny se v případě některých procedur liší i násobně a nebylo v mých silách a časových možnostech vyzkoušet vše. A tak jsem se spolehla na doporučení a intuice opět nezklamala. MUDr. Maria Guzeeva je korektivní dermatoložka, vědecká poradkyně v oblasti anti-ageingu, mezinárodní trenérka injekčních technik a chemického peelingu a majitelka pražského salonu Marin, který je navíc pouhé dvě ulice od místa, kde bydlím. 

Na Marii mne zaujalo hned několik věcí. Vypadá krásně a především přirozeně. Lidé, kteří mi paní doktorku doporučili, jsou na tom stejně a jen stěží byste jim hádali jejich skutečný věk. Myslím, že každý profesionál v tomto oboru je takovou chodící reklamou na svoji práci. Takže první kritérium bylo splněné.

alica derma 4

Po použití Dermapenu je pleť dočasně lehce zarudlá.

Průběh vyšetření

V salonu pracují nejen s přírodní a kvalitní kosmetikou, ale využívají i moderní techniku pro diagnostiku pleti a ošetření obličeje i těla. Tudíž další kritérium úspěšně za námi. Nejdřív mi v salonu dermatoložka diagnostikovala pleť a shodly jsme se, že máme celý rok opravdu co dělat. Jelikož jsme začaly spolupracovat na začátku zimního období, nabízela se nejdřív peelingová procedura, která se nedoporučuje v letních měsících, zejména u pleti se sklony k nadměrné pigmentaci, což je můj případ.

Sezení jsme tedy zahájily peelingem, který má za úkol odstranit odumřelé buňky z povrchu pleti a sjednotit barevnost. Poté zvolila paní doktorka metodu DermaPen, při které se mikrojehličkami vpravuje do pleti sérum, v mém případě s vitamíny proti ochablosti s kyselinou hyaluronovou pro zlepšení hydratace a podporu tvorby kolagenu. K mému překvapení to vůbec nebolelo, jen trochu šimralo, a to jsme ani nepoužily znecitlivující krém. Bezprostředně po zákroku jsem byla trochu červená a flekatá, ale do večera se pleť úplně zklidnila. Paní doktorka tuto proceduru doporučuje všem, kteří chtějí „instantní“ zlepšení, například lépe vypadat před večírkem, focením, plesem, svatbou atd. Samozřejmě 1–2 dny předem.

alica 5

Aplikace masky s obsahem 24-karátového zlata

Maska z pravého zlata

Návštěvu jsem zakončila aplikací jednorázové pleťové masky s obsahem 24-karátového zlata. Tuto vzácnou ingredienci už znali coby zkrášlující ve starém Egyptě nebo v Číně. Má protizánětlivé účinky, zpomaluje úbytek elastinu, stimuluje buněčný růst, bojuje proti poškození volnými radikály a tím i proti předčasnému stárnutí.

Odcházela jsem ani ne za hodinu s pocitem vypnuté, jakoby „napité“ pleti. Začervenání do večera zmizelo a druhý den ráno byla pleť projasněná, zklidněná (i pupínky) a vyhlazená. Už se těším na příští návštěvu za měsíc! 

foto: Alex Tran

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...