fbpx

Zveřejněno: 20. 8. 2017

Proběhlý týden se dá shrnout poměrně jednoduše. Za nabírání na naší váze mohou strusky, struska může i za zvlněnou dálnici D 47. Když už se něco opravdu nedá svést na strusku, tak se vždycky dá říct, že je to kampaň. Anebo nejíst cukr jako sedmdesátiletá Australanka Carolyn, ale o tom později.

V pondělí vás kromě strusky zajímal také rozhovor s herečkou Janou Bernáškovou, která se kromě role pohádkové teď věnuje hlavně roli matky. Takový komfort si samozřejmě pár týdnů před volbami nemohou dovolit politici. 

Ministr pro lidská práva Jan Chvojka například přišel na to, že protikuřácký zákon je v této podobě nelidský, a uvažuje, jak by ho zmírnil. Piráti zase vyrazili do kampaně se speciálním vězeňským autobusem, na němž jsou vyobrazeni například premiér Bohuslav Sobotka, bývalý vicepremiér Andrej Babiš či šéf TOP 09 Miroslav Kalousek. A pak že to všechno není kampaň. Policie mezitím prohlásila, že v kauze Čapí hnízdo nepracuje na politickou objednávku. Takže si to piráti zřejmě neobjednali. 

Zvířátka a Trpišovský

V úterý jsme se dověděli, že kočky a psi jsou chytřejší, než si myslíme, a že si dálniční vybržďovač Aleš Trpišovský konečně došel pro řidičák. Těžko říct, která informace je zde více k zamyšlení. 

shutterstock 209412901

Kdybychom přenechali řízení zvířatům, bylo by na silnicích bezpečněji?

Beachvolejbalistka Martina Sluková pro nás vysmečovala první komentář, jak se to má vlastně s duší a motivací sportovce. Její příspěvky budeme zveřejňovat pravidelně, takže se můžeme těšit o něco víc než na to, až se Aleš zase rozjezdí. V úterý ovšem ani politika nespala. Pokud se stane Michal Horáček prezidentem, tak nechá sundat bezpečnostní rámy pro turisty u Hradu, omluví se Peroutkovi, kterému je to jedno, a jmenuje Andreje Babiše premiérem. Tomu to jedno není. 

Ve středu jste se zajímali o převratnou informaci, že veganství neznamená pouze pojídání neživočišného jídla, ale také jiný přístup ke kondomům či vibrátorům. Ty ale kupodivu nejsou rostlinného původu. V jídelnách a restauracích, kterých je ve sněmovně asi pět, se veganské jídlo nepodává. Přesto se k volbám do sněmovny přihlásilo rekordních jednatřicet stran. Ony jsou ty obědy totiž docela levné. 

Kromě veganských erotických pomůcek vás ve středu bavily oba naše videorozhovory. Ten s režisérem Janem Svěrákem jsme na vás vypustili v den slavnostní premiéry filmu Po strništi bos. Tradiční hledání talentu s Janem Mühlfeitem tentokrát podstoupil moderátor, publicista a cestovatel Petr Horký

Svěží Zeman a vychytávka proti znásilnění

Ve čtvrtek vás podle všeho bavil rozhovor s prezidentkou Unie porodních asistentek Ivanou Königsmarkovou, která se zamýšlí nad tím, proč v Česku nefunguje systém vícegenerační rodiny. A samozřejmě, že v rozhovoru šlo i o porody. To Hrad naopak oznámil, že zdravotní stav prezidenta Zemana je velmi dobrý a že ho trápí jen neuropatie. Hradní protokolář Vladimír Kruliš, který se narval do policejního sportovního BMW (na co to policie má, nikdo nechápe), jež pak i s ním nabouralo, zase oznámil, že děkuje andělům strážným. Není zač.

Přímo s Hradem to asi nesouvisí, ale indická studentka vynalezla inteligentní zařízení, které dokáže detekovat sexuální útok a zabránit znásilnění. V pátek vás hodně zajímal také ruský spisovatel Vladimír Nikolajevič Megre, který se chystá na návštěvu Prahy. 

More life a soutěž

V sobotu u vás vedla úžasná postava sedmdesátileté Carolyn. No, proč ne. Netrpí neuropatií a je na ni přece jenom lepší pohled. Nakažená prasata, která nechal zlínský hejtman Jiří Čunek zajistit ohradníkem, nyní sledují termokamery. Ale co až vystydnou?

V neděli pak vyvstala rovněž téměř filozofická otázka: Neuvaří se nám z elektromagnetických vln, které jsou všude kolem nás, hlava? Vypadá to, že komu se neuvařila v pátečním vedru, může být v pohodě. Pozor ale, volby se nezadržitelně blíží.

Jako každý týden vás zveme do Letního kina Výstaviště, kde ještě dnes večer (tedy pokud je ještě neděle) promítají skvělou francouzskou komedii Srdečně vás vítáme. My se vydáme na štrůdloidní narozeniny, které si nesou romantický název More life less bullshit fest. Tak dáme vědět, jaké "to" bylo. Díky, že jste s námi a nezapomeňte soutěžit. Ono to léto taky nepotrvá věčně.  

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...