fbpx


Zveřejněno: 16. 8. 2017

Vegani nejsou jen lidé, kteří se vyhýbají živočišné stravě. Stejně tak se snaží chránit všechno živé, nepodporují například testování na zvířatech. Věděli jste ale, že existují také veganské kondomy, tampóny nebo vibrátory?

Veganství jako takové funguje docela jednoduše. Pouze rostlinná strava a úcta ke všem živým tvorům. V poslední době se ovšem objevily také například veganské sexuální pomůcky. Člověk tak může mít klidnou hlavu už dokonce i v posteli. A to se vyplatí.

První kondomy se vyráběly z tkaných látek, ale tyto výrobky nebyly příliš efektivní. Ty „skutečně efektivní“ se začaly vyrábět z ovčího střeva. A jsou stále dostupné. V porovnání se syntetickými kondomy sice mají lepší schopnost přenášet tělesné teplo a hmatové vjemy, ale v prevenci těhotenství a infekce nejsou natolik bezpečné, zkrátka se občas trhají.

shutterstock 342740078

Čím dál víc trendy začínají být i "bio" skleněné vibrátory - bez plastů a baterií

Z historie kondomů

První doklady o použití kondomů jsou ze starého Egypta, jejich obraz se nachází i v rytině v jeskyni Combarelles v jižní Francii. Sériová výroba pryžových kondomů poté začala kolem roku 1850 jako výsledek vulkanizace pryže, kterou objevil Charles Goodyear (dodnes známe jeho pneumatiky). První kondomy byly vyráběny jako omyvatelné a opakovaně použitelné, a to až do příchodu latexových v roce 1912.

První lubrikované kondomy začaly být prodávány v roce 1957. V současné době se vyrábějí kondomy nejrůznějších velikostí, barev, potisku i příchutí a dnes už máme i veganské kondomy.

„Veganský“ sex je trendy

V současnosti můžete najít ve světě pestrou nabídku všech různých veganských pomůcek k sexu. V České republice jsme si na tyto „hračky“ museli chvíli počkat, dnes ale už můžeme najít několik obchodů, které vyrábějí sexuální pomůcky v bio kvalitě, bez použití živočišných materiálů nebo bez testování na zvířatech. A prodávají se skvěle!

Oblíbené jsou například veganské kondomy, které jsou pouze rostlinného původu bez použití kravského kaseinu nebo bílkovin. Prodávají se ale i skleněné vibrátory anebo třeba bičíky, které nejsou vyrobeny z kůže, ale z duší od pneumatik. V dnešní době si jednoduše může najít každý to svoje.

Přemýšlíte o veganském způsobu života? Výhody tkví nejen v tom, že můžete zkusit veganské kondomy, ale také v tom, že se vám díky velkému přísunu vitamínů zlepší zdraví. Chcete zjistit, jak postupně na veganství přejít? Mrkněte na kurz Úvod do veganství.

foto: Shutterstock, zdroj: VímVíc

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...