fbpx

Zveřejněno: 14. 8. 2017

Takzvané strusky představují škodlivé usazeniny, které se ukládají především v tukových buňkách. Důsledkem toho pak nemohou být redukovány, ani když se snažíme držet nejrůznější diety. 

Strusky vznikají při narušení acidobazické rovnováhy. Nejvíce k jejich vzniku přispívá nevhodná strava, která je zaměřená na vysoký příjem masa, jednoduchých sacharidů nebo například alkoholu. Druhým faktorem, který jejich vznik podporuje, je pak nerovnováha psychická – duševní napětí, stres, úzkost nebo zlost. Vliv na vznik nánosů současně mají ještě další podněty z vnějšího prostředí – například elektrosmog – a nepřímo na jejich výskytu participuje i užívání léků. U žen je to nejčastěji hormonální antikoncepce. 

To, zda takové nánosy v těle máte či nikoli, lze poznat jednoduše pomocí pH testu z moči. Pokud zaznamenáte hodnoty, které se pohybují pod 6,5, znamená to, že ve vašem těle nastal proces acidózy. Doprovází jej i některé fyzické symptomy, jako jsou slabost, únava, pokles nálady a celková emoční rozladěnost. V tomto případě je vhodné zahájit odkyselovací kúru. „V tomto případě se doporučuje takzvaný Trojskok odkyselení, který je kombinovaný s půstem,“ radí Dr. h. c. Peter Jentschura. 

Tři fáze k lepší siluetě: strava, voda a koupel

shutterstock 491273467

Do jídelníčku zařaďte zásadotvorné potraviny. Ideálně bílé maso, ryby, ovoce a hodně zeleniny.

Z jídelníčku zcela vyřaďte kyselinotvorné potraviny. Vzdejte se cukru, soli a bílé mouky. Nahraďte je alternativami - stévií, bylinkami a celozrnnou moukou. Pozor si dejte také na vše, co se z bílé mouky vyrábí. Například těstoviny! I ty je nutné volit v celozrnné variantě. Největší podíl ve skladbě vaší stravy by mělo tvořit ovoce a zelenina, dále pak bílé maso, ryby a mořské plody. Nepodceňujte ani kvalitní oleje.

Pro zvýšení účinku je dobré začít užívat i některé doplňky stravy, které strusky pomáhají rozbíjet. Do jogurtu nebo ovesných kaší proto můžete přimíchávat granulát WurzelKraft, který slouží k posílení vylučovacích orgánů a neutralizaci kyselin.

Naprosto klíčový je v procesu odkyselení také dostatečný pitný režim. Ideální je popíjet čistou nesycenou vodu například s citronem nebo volit bylinkové čaje (například 7x7KräuterTee, který rozpouští strusky). Zcela se vzdejte alkoholu, kávy a všech energetických nápojů. Naprosto nevhodné jsou i kupované džusy nebo limonády.

shutterstock 127984400

Acidobazickou rovnováhu je nutné podprovat i zvenčí. Doporučují se používat zásadité produkty péče o tělo.

Podpořte účinek i zvěnčí a zaměřte se na zásadité produkty péče o tělo. Dobré zkušenosti máme s koupelovou solí MeineBase, která  vytvoří možnost pro efektivní odkyselování prostřednictvím pokožky a sliznic. Dále aktivuje metabolismus a posiluje orgány. Vedle zásaditých koupelí celého těla a chodidel se skvěle osvědčily zásadité zábaly jater a ledvin, stejně jako zásadité punčochy a návleky. 

Kúru je vhodné provádět do té doby, dokud se vaše pH neustálí na pozitivní hodnotě 6,8 až 7. To opět poznáte z testu moči. Je ale pravděpodobné, že už cca po týdnu začnete pociťovat známky toho, že se vašemu organismu navrací rovnováha. Výsledkem by mělo být odeznění dlouhodobých problémů, jako jsou například bolest hlavy, nespavost a špatné nálady. Celkově by se mělo ulevit i vašemu organismu, který by měl přirozeně pustit zadržovanou vodu, a v konečném důsledku se projeví pozitivní úbytek hmotnosti. 

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...