fbpx

Zveřejněno: 28. 3. 2017

Fenykl je zelenina, která si určitě zaslouží mnohem více pozornosti. Je voňavý a při správné úpravě krásně křehký a lahodný. Výborná je kombinace s kmínem, hodí se jak do salátů, tak do polévek a vynikající je i zapečený.

Odlehčeme s příchodem jara našim žaludkům a připravme si lehký zeleninový pokrm. Tato zajímavá variace rizota je nejen dietní, ale i velmi zdravá

rizoto fenykl mrkev shutterstock 146090753
Na dvě porce budete potřebovat:

2 ks fenyklu
4 mrkve
4 lžíce sterilované kukuřice
kmín
semínka koriandru
pepř
sůl
rýži
červenou cibuli
kešu oříšky
přepuštěné máslo

Postup:

Na přepuštěném másle osmažíme pokrájený fenykl a mrkev, okořeníme asi 10 rozdrcenými kuličkami fenyklu a lžičkou kmínu, osolíme a opepříme. Když je směs hotová, přidáme na prohřátí sterilovanou kukuřici. V jiném kastrůlku si osmažíme červenou cibuli, kterou vmícháme do uvařené rýže. Na závěr posypeme čerstvě opraženými kešu oříšky.

 

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...