fbpx

Zveřejněno: 28. 3. 2017

Fenykl je zelenina, která si určitě zaslouží mnohem více pozornosti. Je voňavý a při správné úpravě krásně křehký a lahodný. Výborná je kombinace s kmínem, hodí se jak do salátů, tak do polévek a vynikající je i zapečený.

Odlehčeme s příchodem jara našim žaludkům a připravme si lehký zeleninový pokrm. Tato zajímavá variace rizota je nejen dietní, ale i velmi zdravá

rizoto fenykl mrkev shutterstock 146090753
Na dvě porce budete potřebovat:

2 ks fenyklu
4 mrkve
4 lžíce sterilované kukuřice
kmín
semínka koriandru
pepř
sůl
rýži
červenou cibuli
kešu oříšky
přepuštěné máslo

Postup:

Na přepuštěném másle osmažíme pokrájený fenykl a mrkev, okořeníme asi 10 rozdrcenými kuličkami fenyklu a lžičkou kmínu, osolíme a opepříme. Když je směs hotová, přidáme na prohřátí sterilovanou kukuřici. V jiném kastrůlku si osmažíme červenou cibuli, kterou vmícháme do uvařené rýže. Na závěr posypeme čerstvě opraženými kešu oříšky.

 

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Co přineslo na Zemi život? Zřejmě vznikl tady. Díky pevninským sopkám

Co přineslo na Zemi život? Zřejmě vznikl tady. Díky pevninským sopkám

Vznik života je pořád ještě pro nás zahalen tajemstvím, tedy pokud nejsme...

Je to ještě klimatická nouze, nebo už panika? 10 úvah o přehřívání Země

Je to ještě klimatická nouze, nebo už panika? 10 úvah o přehřívání Země

Praha 7 vyhlásila v květnu stav klimatické nouze , jak ji (a nejen ji, ale celou...