redaktorka

t. pikartova foto
Jsem:

v pohodě

Miluju:

život, přírodu, cestování, príma lidi

Nemám ráda:

faleš a lež

V životě se řídím:

žijeme jen jednou, tak žijme naplno

Flow je pro mě:

milý "společník"

Pokud chcete být při tréninku či třeba jen v posilovně výkonnější, nemusíte do lékárny ani do sebe lít sladké a drahé "energy drinky". Stačí zajít do kavárny a dát si kávu. Ale pozor: bez cukru a smetany. Pak byste měli být výkonnější a při sportu i pozornější. {související} Několik studií...

Tuto metodu přípravy jídel klidně můžeme nazvat revolucí v gastronomii. A je skvělé, že se zabydluje i v našich českých kuchyních. Využívat ji je velmi jednoduché, vždyť vyžaduje pouze čtyři jednoduché kroky. Maso uložíme do vakuovacího sáčku společně s přísadami, jako je koření, byliny nebo...

Otevřít vlastní restauraci byl její sen už na pražské VŠE. Tehdy ale generální manažerka pražské restaurace Etnosvět Daria Ponomareva netušila, že by mohlo jít o vege restauraci. A svého rozhodnutí nelituje.

V zásadě je jedno, jestli jdete do vinárny na tapas, do hospody na tlačenku nebo do vege restaurace na tofu. Důležité je, abyste si odnesli ten nejlepší zážitek. Někdo alkohol z různých důvodů rád nepije, pro někoho je nezbytnou součástí dobrého jídla, jiní ho berou jako finální doplněk pokrmu....

Určitě by to neměl být cíl, ale existují skutečně vegetariánské restaurace, které si opravdu zakládají na „výhoncích a filtrované vodě“. Etnosvět vlastně původně neměl být vege restaurací. Měl být hlavně přehlídkou mezinárodní kuchyně. Pak ale přišel impulz: Co takhle vege restaurace? Je to přece...

Poznejte svět chutí, který nemá hranic. To je motto, kterým se řídí pražská restaurace Etnosvět. Hosta chtějí překvapit rafinovaností svých jídel a cílem je, aby odcházel s pocitem „wow, tak to jsem nečekal, tady rozhodně nejsem naposledy“. A nejinak tomu bude i na svatého Valentýna.

Kuchaři používají jedlé květy ne jen jako dekoraci, ale třeba i do různých salátů. Nejčastěji se k pokrmům přidávají macešky, fialky nebo cuketové květy. Ty se dají i plnit různými náplněmi a následně péct nebo smažit.

Už desítky let se traduje, že na novoročním stole nemůže chybět čočka. Prý proto, aby byl i v novém roce v domě dostatek peněz. Tvar čočky mince opravdu připomíná, ale naši předkové pravděpodobně mysleli i na to, že čočka po vánočních tučných jídlech prospěje očistě organismu.

TOP manažeři pražsk é restaurace Etnosvět se zamysleli a podle svých chutí vybrali tři vegetariá nsk é odlehčené recepty pro povánoční dny. Své chutě nám představili generální manažerka Daria Ponomareva , sales a event mana žerka Míša Dvořáková, marketing manager David Leiss a kuchaři Amila s...

Jak mohou nevegetariáni vést vegetariánskou restauraci? To je základní otázka pro TOP manažery pražsk é restaurace Etnosvět. Na naše otázky odpovídají Daria Ponomareva, generální manager, Míša Dvořáková, sales a event manager, a David Leiss, marketing manager.