fbpx

Můžete se pustit do velkého úklidu, který bude mít pozitivní vliv i na to, jak se momentálně cítíte. Čím více prostoru vytvoříte, tím lépe se vám do života dostane to, po čem v jádru své bytosti toužíte

Zveřejněno: 15. 4. 2022

Nastává čas 1-Akbal-1(Noc, Dům), ve kterém máte velkou příležitost překonat svůj vlastní stín. Bude to však vyžadovat odvahu i upřímnost. Zaměřte se i na svůj domácí život a postupně se zbavujte všeho, co již ve svém příběhu nebudete potřebovat. Můžete se pustit do velkého úklidu, který bude mít pozitivní vliv i na to, jak se momentálně cítíte. Čím více prostoru vytvoříte, tím lépe se vám do života dostane to, po čem v jádru své bytosti toužíte. Buďte k sobě v těchto dnech "nemilosrdně laskaví" a naučte se přijímat i své stinné stránky, protože teprve pak se mohou proměnit v něco lepšího.

Mnoho lidí projde v následujících dnech zkouškou víry. Je důležité si udržet své ideály i v dobách, kdy zvenčí nenasvědčuje nic tomu, že by šly věci správným směrem.

Pracujte na vytváření jak psychických, tak materiálních rezerv, abyste mohli snadněji čelit různým nečekaným změnám, kterými teď prochází celý svět.

Mějte odvahu důvěřovat neznámu, které se může stát vaším nejlepším spojencem. Vytvořte si domov, který vám dodá sílu i potřebný pocit bezpečí. Zbavte se všech nezdravých psychologických vzorců po vašich předcích a poděkujte jim za dar stínu, který vás může upozornit, jakými cesty se neubírat.

Naslouchejte a chápejte

Co se týká vašeho těla a hmotných záležitostí, snažte se změnit své stravovací návyky k lepšímu a zároveň popřemýšlejte o tom, jak se nejlépe připravit na budoucí časy. Pracujte na vytváření jak psychických, tak materiálních rezerv, abyste mohli snadněji čelit různým nečekaným změnám, kterými teď prochází celý svět. Zbavujte se všech zbytečných věcí, o kterých víte, že je stejně nebudete používat. V jiných rukou tyto věci mohou ožít, a tvořit tak něco hodnotnějšího. Učte se štědrosti, ale zároveň nezapomínejte na sebe.

V rovině mysli rozjímejte o své současné rodinné situaci. Pokud některé vztahy trpí nedostatkem pozornosti, zkuste to sami napravit. Nečekejte, až někdo jiný udělá první krok. Vezměte iniciativu do svých rukou a uspořádejte rodinnou oslavu, kde bude mít každý prostor svobodně vyjádřit své názory. Nikoho neodsuzujte, ale jen naslouchejte a snažte se daného člověka pochopit. Naučte se druhé přijímat zcela bezpodmínečně a to samé zkoušejte dělat i u sebe. V práci se snažte vše systematizovat, abyste ušetřili čas i energii.

Nepotlačujte své pocity

Co se týká vašich vztahů, uvědomte si kvalitu vašeho vnitřního prožívaní u vašich nejbližších. Jak se cítíte, když jste se svými rodiči, dětmi nebo partnery? Umíte se před druhými upřímně a jasně vyjádřit, nebo se často potlačujete, abyste nevyvolali nepříjemný konflikt? Nikdy své pocity nepotlačujte, protože tak z dlouhodobého hlediska ničíte nejen své psychické, ale i fyzické zdraví. Naučte se své pocity zdravě vyjadřovat, ať jsou jakékoliv, a to samé dovolte vašim nejbližším.

V rovině ducha nastává čas, kdy si máte hlouběji uvědomit souvislosti, jež vycházejí z příběhů vašich předků. Zejména se zaměřte na vztah s vaším otcem nebo důležitými muži. Zajděte si na dobré rodinné konstelace a zkuste zapracovat i na vztazích, které dlouhodobě považujete za ztracené. Pokud ještě nemáte doma oltář, u nějž můžete v klidu spočinout, vytvořte si ho. Pravidelně proste o ochranu a štěstí vašeho domova a vězte, že je vše možné, přestože zatím nevidíte cestu. Naučte se důvěřovat neznámu a vytvořte si takový život, jaký chcete.

Doporučené otázky pro toto období:

  • Jím zdravě?
  • Umím šetřit?
  • Dokážu upřímně vyjádřit své nejhlubší pocity před svými nejbližšími?
  • Znám příběhy svých předků?

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Vytvářejte si finanční rezervy.
  • Zbavujte se věcí, které dlouhodobě nepoužíváte.
  • Vytvořte si doma oltář nebo ho zvelebujte.
  • Naučte se přijímat i proměňovat své vlastní stíny.

Související…

V období Psa cestujte a pomáhejte. A nebojte se vést, radí mayský astrolog
Robert Policar

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...