fbpx

Mayský astrolog: V období Vody je čas na detox těla, ducha i našich vztahů 1 fotografie
zdroj: Shutterstock

Voda byla vždy úzce spojena s různými druhy léčení, protože dokáže člověka očistit od všeho starého. Proto v následujících dvou týdnech vyhledávejte její přítomnost a rozjímejte o lidech, kteří vám kdysi ublížili

Zveřejněno: 25. 8. 2021

Začíná období Vody (1-Muluc), ve kterém bychom se měli zbavit všeho přebytečného a pročistit nejen fyzické tělo, ale i mysl a ducha. Voda byla vždy úzce spojena s různými druhy léčení, protože dokáže člověka očistit od všeho starého. Proto v následujících dvou týdnech vyhledávejte její přítomnost a rozjímejte o lidech, kteří vám kdysi ublížili. Můžete dojít k odpuštění, které osvobodí nejen vás, ale i druhé. Experimentujte s různými druhy fyzické detoxikace a zbavte se všeho, co ve svém životě nepoužíváte.

Znamení Muluc patří k těm „východním“, která jsou známá tím, že spolu s nimi začínají nové věci. S východem je spojeno jaro, ale také brzké ráno, kdy Slunce vychází. Lidi, kteří se v tomto znamení narodili, čekají velké výzvy v jejich rodinných a partnerských vztazích. Často jsou pak vedeni k hlubokému odpuštění, což patří k těm nejnáročnějším životním výzvám. Když se dokážou vymanit z pocitu nezdravé oběti, mohou být velmi inspirujícími a mocnými tvůrci svého života. Každý z nás potřebuje někomu nebo něčemu odpustit. Co by to mohlo být?

Zkuste studenou a bylinky

Co se týká hmotných záležitostí, je dobré se zaměřit na celkovou detoxikaci fyzického těla. Buďte více v kontaktu s vodou a vyzkoušejte každodenní studenou sprchu nebo bylinkovou koupel. Experimentujte s různými čaji a bylinami a zaměřte se na způsob svého stravování. Učiňte velký domácí úklid, ve kterém vám může pomoci i zemské znamení Panny, které v tuto dobu rovněž vládne. Zbavujte se postupně všech věcí, které nepoužíváte, a naučte se být štědří. Vyhýbejte se zbytečným výdajům a zredukujte je.

Máte velkou možnost napravit komplikované rodinné nebo kolegiální vztahy, se kterými jste si dosud nevěděli rady.

V rovině mysli se zaměřte na kvalitu svých myšlenek. Pokud máte sklony k negativnímu myšlení, bude to ovlivňovat i to, jak se během dne cítíte. Když změníte své myšlenky, můžete postupně změnit celý svůj život. Výběr je zcela na vás. Ve svém zaměstnání se zaměřte na nejkomplikovanější pracovní vztahy a pokuste se je zlepšit. Promluvte si upřímně s někým, kdo vás v mysli dlouhodobě obtěžuje, a vy nedokážete tento vztah nechat být. Ukliďte si kolem sebe a vytvořte si prostor, kde se budete moci opřít do něčeho nového.

Čas očisty

Co se týká vašich vztahů, nastává čas, kdy máte velkou možnost napravit komplikované rodinné nebo kolegiální vztahy, se kterými jste si dosud nevěděli rady. Pokud jste se všemi v harmonii, tak buďte nejen vděční, ale využijte tuto fázi klidu k pomoci těm, kdo procházejí obtížným obdobím. Nemáte-li kapacitu něco vyřešit se svými nejbližšími, jděte k řece a poproste vodu, ať vám s těmito vztahy pomůže. Mluvte k vodě, jako by to byla vaše nejmilejší babička, která vás vždy vyslechne a podpoří. Může dojít k zázrakům.

V rovině ducha nastává příznivý čas očistit nejen své fyzické tělo, ale hlavně duši. Tělo a duch jsou vzájemně provázány, a tak se zaměřte na řeč těla z pohledu svého vyššího já, které fyzické tělo přesahuje. Pokud máte zdravotní problémy, nesnažte se jen tyto problémy odstranit, ale snažte se pochopit zprávu, kterou v sobě obsahuje každá nemoc. Nastal čas velké očisty, kdy se vám naskýtá možnost zlepšit nejen své fyzické zdraví, ale navrátit i pocit životního štěstí, které si zasloužíte. Buďte svým nejlepším možným „Já“.

Doporučené otázky pro toto období:

  • Kdo mě nejvíc trápí?
  • Odpustil jsem sám sobě i svému fyzickému tělu?
  • Umím uklízet?
  • Co potřebuje v mém životě očistit?

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Naučte se uklízet efektivně.
  • Experimentujte s různými způsoby detoxikace a půstu.
  • Pobývejte častěji u vody a rozjímejte o svých nejnáročnějších vztazích.
  • Vyzkoušejte saunu s obřadem.

Související…

V období Sovy a Supa sledujte změny na těle i ve vztazích, radí mayský astrolog
Robert Policar

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...