fbpx

V období Sovy a Supa sledujte změny na těle i ve vztazích, radí mayský astrolog 1 fotografie
zdroj: Shutterstock

Mayské znamení Cib patří k těm jižním, jež jsou známa svou veselostí a tvořivostí. Na druhou stranu je toto znamení hluboce spojené s konečností života a jeho neustálou proměnou. Proto se v období Sovy a Supa rodí hodně filozofů, mudrců i básníků

Zveřejněno: 12. 8. 2021

Nastává období 1-Cib (Sova, Sup), kdy je dobré se podívat zpátky do minulosti a připomenout si nejdůležitější okamžiky vašeho vývoje. Co vás v posledních dvou letech nejvíce ovlivnilo a změnilo? Do 24. srpna se zaměřte především na sebe a snažte se poučit ze všech zkušeností, kterými jste prošli. Pamatujte, že každá náročná životní zkouška v sobě obsahuje potenciální sílu, která vám může pomáhat až do konce života. Stačí si jen uvědomit, v čem tato síla spočívá. Může to být nový koníček, řemeslo nebo jen nově nabitá životní moudrost.

Mayské znamení Cib patří k těm jižním, jež jsou známa svou veselostí a tvořivostí. Na druhou stranu je toto znamení hluboce spojené s konečností života a jeho neustálou proměnou. Proto se v období Sovy a Supa rodí hodně filozofů, mudrců i básníků.

Vzlétněte jako sup nad své staré myšlenkové vzorce a vezměte si s sebou do dalšího cyklu jenom ty, které vám budou opravdu sloužit.

Je to tedy zároveň výrazně hlubokomyslné znamení, které v sobě skrývá i jistou hravost. Je tu ale přítomna také silná úcta k tradicím a předkům, kteří překonali sílu času. Inspirujte se tedy i vy starobylou moudrostí, která pochází ze starších tradic. Rozjímejte nad svým životem a učiňte se ještě lepšími.

Uvědomte si životnost těla

Co se týká vašeho těla, možná právě nastal čas, kdy byste si měli uvědomit své fyzické stáří. Toku času nelze odolat, ale dá se mu dobře přizpůsobit. Každá část vašeho života má své vlastní kouzlo, a tak ničeho nelitujte. Jste mladí, dospělí nebo staří? Naučte se přijímat věci, tak jak jsou, a snažte se na své fyzické změny zdravě reagovat. Když budete své tělo přetěžovat, určitě se jednoho dne ozve, a to s ještě větší silou. Naučte se řešit své zdravotní problémy hned v zárodku. Inspirujte se jógou, čchi-kungem nebo podobnými směry.

V rovině mysli nastal čas skoncovat s myšlenkami, které vám již nic dobrého nepřinášejí. Možná jste od předků zdědili spoustu strachu a obav, které nyní musíte překonávat ve své stávající mysli. Zrekapitulujte si kvalitu vašeho myšlení ve vašem mládí i to, jak smýšlíte teď. Jste svou povahou moudřejší a veselejší, nebo naopak nešťastnější a neustále nespokojení? Vzlétněte jako sup nad své staré myšlenkové vzorce a vezměte si s sebou do dalšího cyklu jenom ty, které vám budou opravdu sloužit. Ty ostatní nechte, aby se rozplynuly jako prach.

Zlomy ve vztazích

Co se týká vašich vztahů, můžete v těch stávajících zaznamenat zásadní změny. Když někdo prochází dlouholetou krizí, je velmi pravděpodobné, že se vztah buď rozpadne, nebo začne fungovat na zcela jiných základech. Pokud nemáte dlouhodobě žádný vztah, můžete stát před výzvou nějaký nový zkusit. Poučte se ze svých zkušeností, abyste milovali lépe, a buďte ve svých citech nevinní, abyste milovali plně. Čím je člověk starší, tím je také zkušenější a o to větší musí mít odvahu milovat. Přemýšlejte o tom a pak se zařiďte podle svého uvážení.

V rovině ducha nastává příznivý čas pro hlubokou meditaci a kontemplaci. Cib je znamením mudrců, světců a básníků. Ponořte se hluboce do zkoumání života a nezapomínejte se z něj i náležitě radovat. Inspirujte se metodami a nástroji, které tu zanechali různé nauky, jež překonaly čas. Zajímejte se o šamanismus, jógu nebo o cokoliv, k čemu z duše inklinujete. Čtěte různé prameny, rozjímejte o nich a pak se snažte prožít tyto pravdy svým vlastním, jedinečným způsobem. Pobývejte hodně v přírodě, která je v této části roku nádherná.

Doporučené otázky pro toto období:

  • Jsem připravený na nový vztah?
  • Dokážu se poučit z vlastních chyb?
  • Kde a kdy bych mohl meditovat?
  • Jaké změny bych měl učinit, abych byl šťastný?

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Naplánujte si aktivity, které povznášejí mysl a posilují tělo.
  • Zrekapitulujte své dřívější vztahy a neopakujte stále dokola ty samé chyby.
  • Napište si vlastní životopis ve třetí osobě.
  • Najděte si pro sebe nějaké vhodné duchovní cvičení a každý den se mu věnujte aspoň 20 minut.

Související…

Astrolog: V období Noci a Domu se soustřeďte na domácnost i na sny o příbuzných
Robert Policar

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...