fbpx

Vytvářejte si potřebný prostor pro své nové vize, které během tohoto roku chcete zrealizovat. Odevzdejte životu vše, co již patří minulosti, a naučte se být k druhým štědřejší

Zveřejněno: 29. 1. 2021

V pátek 29. ledna začíná nejen třináctidenní mayské období 1-Imix (Krokodýl, Drak), ale také další 260denní cyklus, ve kterém můžete mít chuť se ihned pustit do nových začátků. Buďte však trpěliví, protože se zároveň ocitáme v čase retrográdního Merkura, který může vaše snahy komplikovat. Doporučuji si zapsat všechny nové myšlenky, nápady a projekty, které vás během těchto dní napadnou, ale zatím se do ničeho nového příliš aktivně nepouštějte. Zaměřte se raději na čištění vaší minulosti a věnujte se velkému úklidu ve svém životě, a to na všech úrovních.

Období Draka může v lidech probudit určitý druh netrpělivosti a jistou podrážděnost, která v některých případech vyústí až v agresi. Pokud pocítíte značný příval energie, začněte dělat něco smysluplného, a pokud možno i fyzicky náročného. Vytvářejte si potřebný prostor pro své nové vize, které během tohoto roku chcete zrealizovat. Odevzdejte životu vše, co již patří minulosti, a naučte se být k druhým štědřejší. Nesnažte se všechno zvládnout naráz, ale vše si dobře promyslete a zároveň se vyhýbejte pasivitě, která by teď mohla být velmi frustrující.

Hýčkejte své tělo

Co se týká vašeho těla a hmotných záležitostí, zaměřte se především na posílení své tělesné schránky, a pokud zaznamenáte, že vás něco bolí, snažte se tyto neduhy vyřešit co nejrychleji. Nic v tomto ohledu neodkládejte, protože byste pak museli platit mnohem větší cenu. Objednejte se na lékařskou prohlídku nebo zajděte za někým, kdo dobře rozumí lidskému tělu a s kým už máte z minulosti dobrou zkušenost. Zamyslete se rovněž nad tím, jaký máte vztah k vašim financím. Peníze nejsou dobré ani špatné. Záleží především na tom, co s nimi uděláte.

Komunikace po sítích nebo po telefonu často nevystihne to, co vaše slova doopravdy znamenají.

V rovině mysli mohou někteří z vás prožívat velmi krušné chvíle. Mějte trpělivost jak se svými nejbližšími kolegy, tak i s nadřízenými. Snažte se o co nejjasnější komunikaci a vyhýbejte se impulsivním činům. Mějte odvahu vyjádřit své názory, ale na ničem nelpěte. Doporučuji se všemi jednat osobně, protože v těchto dnech si různí lidé mohou vytvářet všelijaké domněnky. Komunikace po sítích nebo po telefonu často nevystihne to, co vaše slova doopravdy znamenají. Trénujte trpělivost, a to především sami se sebou.

Do čeho se pustit?

Co se týká vašich vztahů, zaměřte se na své nejbližší a přátele. Pokud nabudete dojmu, že s některými lidmi jde těžko komunikovat, seberte odvahu a zkuste vše vynést na světlo. Buďte asertivní a nebojte se konfliktu. Možná vás někdo hodně rozčílí, a tak se vyhýbejte slovům, která ubližují, ale i impulsivním a nepromyšleným činům. Pocítíte-li k někomu hněv, nebojte se ho zdravě vyjádřit, ale vyhýbejte se jakémukoliv obviňování. Zamyslete se nad všemi důležitými vztahy z vaší minulosti a učiňte první krok k jejich oživení nebo nápravě.

Na úrovni ducha se věnujte duchovním praxím, se kterými již máte dlouholeté a dobré zkušenosti. Zatím nezkoušejte nic nového, ale koketujte s těmito myšlenkami a určitě si je zaznamenejte do svého zápisníku. Je-li vám už jasné, do čeho byste se mohli celou svou bytostí pustit, vytvářejte si zatím potřebný prostor tím, že se zbavíte všeho, co vám již nedává takový smysl jako dřív. Vytvoříte si tak dobré výchozí podmínky, které vás mohou v budoucnu silně podporovat v mnoha oblastech vašeho života.

Doporučené otázky pro toto období:

  • Jsem spokojený se svým sexuálním životem?
  • Používám peníze v souladu se svými základními hodnotami?
  • Který z mých návyků mě nejvíc znepokojuje?
  • Chovám se arogantně nebo se lituji?

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Snažte se žít sexuálně otevřeným, zodpovědným a tvůrčím způsobem.
  • Buďte asertivní.
  • Najděte nebo si připomeňte svůj životní úkol.
  • Posilujte nejen svou mysl, ale především vaše fyzické tělo.

Související…

Mayský astrolog: Období Králíka je vhodné pro plození dětí i nových projektů
Robert Policar

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...