fbpx

Nastala doba, kdy se máte hluboce zamyslet nad živlem vody a jeho mystériem. Je to živel, který vládne léčení a je velmi spojen s vašimi niternými pocity

Zveřejněno: 8. 12. 2020

Nastal čas 1-Muluc (Voda), kdy je dobré odpustit nejen sobě, ale i všem, kteří vám v životě, nebo třeba jen letos ublížili. V následujících třinácti dnech se osvoboďte od všech negativních myšlenek, pocitů a strnulých postojů. Schyluje se ke konci jednoho z nejzásadněji transformačních roků pro celý svět. Ocitáme se na přelomu nového věku, který bude pro všechny šancí na nové začátky.

Obklopte se lidmi, které máte rádi, a těm, kteří si vybrali jinou cestu, popřejte na jejich cestě štěstí. Život je rozmanitý a bude ještě rozmanitější. Začněte znovu, jako byste se znovu narodili.

Velký životní úklid

V následujících dvou týdnech se připravte na velký úklid ve svém životě. Blíží se vánoční svátky, a tak se chystejte na oslavy, které zároveň mohou přinést mnohem více darů vnitřních než těch hmotných.

Zhluboka dýchejte, protože hluboké nádechy a výdechy mají příznivý vliv na očistu vašich emocí, které letos mohly projít velkou zkouškou.

Vytvořte si prostor pro zázraky, které mohou přijít především zevnitř. Sledujte své sny, buďte všímaví vůči náhodným setkáním a otevřete se velké spolupráci, která promění v následujících letech tento svět. Dejte šanci svým bližním, ať se mohou změnit tím, že je uvidíte v tom nejlepším světle, a to i přes jejich minulá pochybení. Buďte však upřímní.

Zkuste detox

Co se týká vašeho těla a hmotných záležitostí, přišel čas očistit nejen své fyzické "já", ale zároveň si udělat pořádek ve svých financích. Experimentujte s různými detoxikačními programy. Vyzkoušejte například po dva dny pít jenom vodu a jíst jablka.

Zhluboka dýchejte, protože hluboké nádechy a výdechy mají příznivý vliv na očistu vašich emocí, které letos mohly projít velkou zkouškou. Budete-li mít možnost, pobývejte u jezer, rybníků a říček. Dodržujte ideální pitný režim a často se sprchujte studenou vodou nebo si užívejte večerní léčivé koupele.

Více harmonie

V rovině mysli se zaměřte na očistu svých myšlenek. Místo negativního myšlení se soustřeďte na činnosti, které vás od chmurných myšlenek odvedou. Vaše činnost s kvalitou myšlení úzce souvisí. Nestrachujte se o budoucnost, protože tu v následujících letech budeme všichni utvářet. Zaměřte se tedy na vše budoucí a minulost nechte být. Pracujte na zlepšení svých kolegiálních vztahů a něco pro to udělejte. Uspořádejte předvánoční setkání a snažte se do všech těchto vztahů vnést více harmonie.

Co se týká vašich vztahů, možná vám do mysli vstoupí někdo komplikovaný z minulosti nebo přítomnosti. Udělejte si ve svých partnerských a přátelských vztazích pořádek. Naučte se druhým slovně omluvit i odpustit těm, kteří upřímně litují svých činů. Nakonec zkuste odpustit i těm, kteří toho zatím nejsou schopni, ale udržujte si od nich bezpečnou vzdálenost, abyste si sami neubližovali. V těchto dnech se spíš zaměřte na to, jak někoho obdarovat, než na to, co můžete dostat. Zkuste dávat a milovat bezpodmínečně.

S vodou či ve vodě

Na úrovni ducha nastala doba, kdy se máte hluboce zamyslet nad živlem vody a jeho mystériem. Je to živel, který vládne léčení a je velmi spojen s vašimi niternými pocity. Pobývejte proto často v přítomnosti vody a zamyslete se nad všemi těžkostmi, kterými jste v životě prošli.

Její dar je odpuštění a hluboké sebepřijetí. Očistěte nejen své tělo, ale i duši, abyste opět mohli prožívat štěstí bez příčiny. Pravidelně meditujte a snažte se všechny vaše výzvy a překážky "obtéct". Buďte zkrátka jako voda a nakonec dosáhnete všeho, po čem touží vaše duše.

Doporučené otázky pro toto období:

  • Které vztahy ve svém životě zanedbávám?
  • Cítím se spokojeně, nebo vyprahle?
  • Přemýšlím způsobem, který mě nutí vidět svět negativně?
  • Jak mohu vyléčit své srdce?

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Odpusťte sobě i komplikovaným lidem ve vašem životě.
  • Pobývejte často u vody a rozjímejte nad svou bolestí.
  • Uklízejte.
  • Odevzdejte životu postupně vše, co nepoužíváte.

Související…

Období Sovy a Supa: Sepište svůj život, jako by byl cizí, radí mayský astrolog
Robert Policar

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...