fbpx

Záměrně se vracejte do minulých příběhů, které vás v životě nejvíc zformovaly, a znovu si je připomeňte. Je jedno, jestli jste se cítili šťastní nebo smutní. Vše se počítá

Zveřejněno: 25. 11. 2020

Stále se ocitáme v nejhlubší části roku, v níž svým způsobem všichni procházíme svým vlastním podsvětím. V období  1-Cib (Sova, Sup), které potrvá do 7. prosince, se ponořte hluboko dovnitř svého já a uvědomte si, co končí a co nového začíná. Poděkujte své minulosti, protože díky ní jste se dostali až do své momentální situace, která vám umožňuje nespočet dalších cest, kterými se můžete vydat. Když se ze své minulosti doopravdy poučíte, můžete zažít obrovský příval energie a pocitů svobody. Dejte si novou šanci začít zcela znovu. Nabízí se vám čistý štít. Musíte si to však nejdříve sami dovolit.

V následujících dvou týdnech doporučuji pravidelnou meditaci a procházky přírodou. Záměrně se vracejte do minulých příběhů, které vás v životě nejvíc zformovaly, a znovu si je připomeňte. Je jedno, jestli jste se cítili šťastní nebo smutní. Vše se počítá. Každá zkušenost je ve své podstatě dobrá, protože si ze všeho můžete vzít poučení, které vám pomůže na vaší další pouti. Při rekapitulaci svého života používejte sílu hlubokého nádechu i výdechu. Ona síla vám pomůže očistit tělo i mysl od nánosů uplynulých cyklů.

Řešte své tělo

V tomto období se naučte rozumět řeči vašeho těla. Naslouchejte jeho impulsům a změňte své zdravotní návyky tak, aby bylo v harmonii s vaším věkem. Všichni stárneme a postupně směřujeme ke smrti. Pokud si všimnete, že něco nefunguje tak, jako dřív, řešte to ihned. Později byste zřejmě museli vynaložit mnohem větší úsilí. Ve finančních otázkách se snažte hledat nové přístupy, ale zároveň se důkladně poučte ze svých minulých zkušeností a chyb. Nesnažte se lpět na jistotách, ale zároveň neriskujte příliš. Vaše finanční minulost vám může dobře poradit, jak postupovat dál.

Zkuste si napsat na pár stran svůj životopis ve třetí osobě a zkuste se sami sebe nezaujatě pozorovat.

V rovině mysli se snažte více ponořit do hluboké meditace nebo rozjímání nad svými myšlenkami, které se ve vaší hlavě často objevují a zároveň nejsou příliš pozitivní. Nahraďte je myšlenkami, které skutečně pozitivní jsou. Můžete se inspirovat afirmacemi nebo mantrami, kterými můžete svou mysl zcela přeprogramovat. Doporučuji si vést jak deník snů, tak si každý večer zapsat minimálně sedm věcí, za které jste v životě vděční. Zkuste si napsat na pár stran svůj životopis ve třetí osobě a zkuste se sami sebe nezaujatě pozorovat.

Hledejte nové průvodce

Co se týká vašich vztahů, může dojít k zásadním změnám, ke kterým dospějete na základě svých dlouholetých zkušeností. Vzpomeňte si tentokrát na nejdůležitější průvodce a učitele, kteří ovlivnili váš světonázor. Byli to rodiče, přátelé nebo babička? Poděkujte těmto lidem za všechno, přestože jste se stali odlišným člověkem. Najděte si nové průvodce, kteří odpovídají vaší momentální víře nebo názorům na život. Život jde neúprosně dál, a tak se nebojte vstoupit do dalších zkušeností. Odpusťte sobě, všem kolem sebe i životu.

Na úrovni ducha se rozhodněte prohloubit svou životní moudrost tím, že se necháte inspirovat různými učiteli nebo naukami, které vás dlouhodobě přitahují. Zvláště doporučuji učitele zahraniční, kteří mají za sebou zcela jiné životní zkušenosti než lidé, se kterými jste vyrůstali. Sledujte různé webináře nebo studujte knihy o tématech, která vás zajímají. Nejdůležitější ze všeho je naučit se v tichu rozjímat každý den aspoň dvacet minut. Nechte všechny názory a vědění projít vaším vlastním filtrem osobních zkušeností.

Doporučené otázky pro toto období:

  • Ve kterém stadiu života jsem dnes?
  • Jakou lekci obsahuje sen, který právě skončil?
  • Jsem připraven na nové stadium v mém vztahu k důležitým lidem?
  • Kdy a kde bych mohl meditovat?

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Pozorujte své děti, pohyb mraků nebo stíny.
  • Zrekapitulujte si dřívější vztahy se svými učiteli a průvodci.
  • Napište si život ve třetí osobě.
  • Věnujte se fyzické aktivitě na čerstvém vzduchu.

Související…

Mayský astrolog: V období Noci a Domu opravte vztahy v rodině. Pomůžou vám i sny
Robert Policar

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...