fbpx

Začíná období sebezdokonalování. Zkuste své dobré vlastnosti a kvality ještě vylepšit, nebo se pusťte do toho, co vám v práci či ve vztazích nejde

Zveřejněno: 14. 9. 2020

V následujících dvou týdnech je dobré se zaměřit na sebezdokonalování všeho druhu. Období Pazourku (1-Etz´nab), které potrvá do 20. září, vám dá potřebnou sílu zaměřit se na vše, kde se cítíte nejistí, a zároveň vám pomůže tyto oblasti pozvednout. Mějte odvahu se konfrontovat se vším, co považujete za své slabiny, protože i ty můžete proměnit ve své přednosti. Bez koncentrace, trpělivosti a práce to však tak jednoduché nebude. Povolejte svého vnitřního bojovníka, ať ve svých dobrých záměrech vytrváte, neboť to je cesta k úspěchu. 

Nejdříve si připomeňte své silné stránky a dobré vlastnosti, abyste měli dostatek síly se konfrontovat se svými nedostatky. Pokud o ničem negativním nemáte potuchy, tak se zaměřte na zdokonalování všeho, v čem již vynikáte. Může to být řemeslo, umění nebo vaše pracovní dovednosti. Dělejte jednoduše v každém okamžiku to nejlepší, co dovedete, ale dávejte si pozor, aby to nebylo ani více, ani méně, protože to by z dlouhodobého hlediska nefungovalo. Najděte si svůj vlastní pracovní rytmus a pravidelně ho prokládejte odpočinkem.

Nekritizujte tolik sebe ani ostatní

Co se týká vašeho těla a hmotných záležitostí, zaměřte se nejen na své zdravotní a stravovací návyky, ale i finance. Snažte se snížit zbytečné výdaje a hledejte cesty, jak zvýšit příjmy. Pokud pocítíte nutkání se více věnovat nějakému fyzickém cvičení, ihned tento impuls uposlechněte. Jakékoliv odkládání něčeho, o čem víte, že je pro vás správné, může probudit silnou nespokojenost se sebou samým a to u některých lidí může vést až k depresím. Naučte se více naslouchat svému tělu a ono vás povede správným směrem.

Snažte se méně myslet na to, že se změní vaše okolí, ale nezávisle na všem pracujte na svém nitru.

V rovině mysli nastal čas, abyste začali méně kritizovat sebe i druhé, ale zároveň do všeho vnášeli větší jasnost a průzračnost. Něco nového se naučte, nebo se v tom, co umíte, zdokonalujte. Může to být řemeslo, cizí jazyk, dovednost na počítači nebo cokoliv jiného, v čem vidíte smysl. Pracujte s pozitivními přesvědčeními, ale zároveň si příliš nelžete. Vždy volte myšlenky tak, aby částečně poukazovaly na skutečný stav věcí. Zamyslete se nad svým současným zaměstnáním a hledejte způsoby, jak svou situaci v tomto ohledu zlepšit.

Pracujte na svém nitru

Co se týká vašich vztahů, dejte do nich ze sebe to nejlepší, přestože si myslíte, že vina je na druhé straně. Snažte se méně myslet na to, že se změní vaše okolí, ale nezávisle na všem pracujte na svém nitru. Učiňte se tou nejlepší a nejkrásnější verzí sama sebe, abyste byli druhým příkladem. Pamatujte, že jediné, čím můžete druhé doopravdy obohatit, je vaše vlastní štěstí. Nebojte se s druhými mluvit upřímně, ale zároveň volte svá slova tak, aby zbytečně neubližovala. Dělejte druhým to, co chcete, aby druzí dělali vám. Na nic nečekejte.

Na úrovni ducha může mnoho z vás pocítit větší potřebu spojit se s „vyšším zdrojem“. Každý z nás se však může věnovat odlišným přístupům, jak toho dosáhnout. Někdo může být křesťanem, druhý buddhistou, třetí pohanem a jiný ateistou. Najděte tedy své vlastní způsoby, které vás spojí s něčím, co vás přesahuje a co vám dodá potřebnou sílu překonávat překážky i schopnost se radovat ze života. Pokud se již něčemu podobnému dlouhodobě věnujete, zintenzivněte ještě více svou praxi nebo vyzkoušejte něco nového.

Doporučené otázky pro toto období:

  • Umožňuji svému tělu projevit jeho plný potenciál?
  • Jaké možnosti se mi ve svém současném zaměstnání nabízejí?
  • Který z mých vztahů prochází obtížným obdobím a co bych pro něj mohl udělat?
  • Věnuji se dostatečně svému duchovnímu vývoji?

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Snižte své výdaje a přemýšlejte o cestách, jak zvýšit své příjmy.
  • Nic neodkládejte a ponořte se naplno do všech projektů a cílů.
  • Promluvte si s partnerem a přiznejte své chyby. Společným úsilím se pokuste vztah zlepšit.
  • Meditujte nebo se modlete pravidelně, častěji a déle.

Související…

Mayský astrolog: Jak naložit s novou energií v období Hada
Robert Policar

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...