fbpx

Žijeme v náročné době, kdy dochází k hlubokým celospolečenským změnám. To může vyvolat tendenci v sobě živit strach z budoucnosti, ke kterému inklinuje mnoho lidí. Proto může být občas obtížné v sobě uchovat vnitřní klid

Zveřejněno: 23. 3. 2020

V pondělí 23. března začalo nové mayské třináctidenní období ve znamení Vody (1-Muluc). Je to čas, kdy můžete očistit nejen své tělo, ale i svou mysl. Zaměřte se v těchto dnech především na všechny detoxikační metody, které znáte. Zbavujte se nepořádku a všeho, co ve svém životě nepoužíváte. Vyzkoušejte nějakou formu diety, která vám pomůže pročistit váš trávicí systém. Zároveň si pravidelně uvědomte kvalitu svých myšlenek. V této době je obzvlášť důležité si své myšlenky hlídat. Pobývejte co nejčastěji v přítomnosti vody, což vás může uklidňovat.

Žijeme v náročné době, kdy dochází k hlubokým celospolečenským změnám. To může vyvolat tendenci v sobě živit strach z budoucnosti, ke kterému inklinuje mnoho lidí. Proto může být občas obtížné v sobě uchovat vnitřní klid. Zabývejte se raději tím, co máte právě před sebou. Jediné, co člověk doopravdy má k dispozici, je přítomný okamžik. Z tohoto bodu můžete začít opět budovat svůj budoucí sen. Využijte kolektivních změn k novým začátkům. Věnujte se jen tomu, co vás naplňuje a co je doopravdy nutné.

Na imunitu a čistotu

Co se týká vašeho těla a hmotných záležitostí, dejte větší pozornost svému trávicímu systému. Dýchejte hluboce do oblasti břicha a co nejčastěji prohlubujte frekvenci svého nádechu i výdechu. Každé ráno doporučuji studenou sprchu pro posílení imunity. A rovněž se snažte ve své domácnosti zbavovat všeho, co dlouhodobě nepoužíváte. Vytvářejte si prostor pro to nové, co ještě nepřišlo, ale již se dalo do pohybu. Využijte zdánlivé kolektivní nečinnosti, abyste v dobách změn měli výhodu jasného záměru.

Zkuste urovnat všechny narušené kolegiální vztahy, získáte tím více síly, abyste se mohli věnovat podstatným záležitostem.

V rovině pracovní se zamýšlejte nad tím, zda se opravdu chcete dlouhodobě věnovat tomu, čemu jste se doposavad věnovali. Někteří z vás budou nuceni změnit obor, a tak tuto skutečnost vnímejte spíš jako šanci konečně dělat to, co vám dává smysl. Zkuste urovnat všechny narušené kolegiální vztahy, získáte tím více síly, abyste se mohli věnovat podstatným záležitostem. Pracujte s kvalitou svých myšlenek a často si opakujte pozitivní prohlášení v zrcadle, třeba po čištění zubů. Zkuste si z toho učinit takový denní osobní rituál.

I duši očistí voda

Co se týká vašich vztahů, zaměřte se na léčení starých křivd v partnerských nebo rodinných vazbách. Odpusťte všem, kteří mají na současnou situaci jiný názor, a zbytečně se nevrhejte do prázdných debat či sporů. Chovejte se zodpovědně, zaměřte se především na sebe a následně na pomoc druhým. Vzpomeňte si na všechny lidi ve svém životě, kteří vám doteď bránili v činnostech, které vám přinášejí radost. Odpusťte nejdřív sobě, že jste si nechali ubližovat, i těm, kteří to vědomě či nevědomě využili. Dovolte si být sami sebou.

Zkuste do svého života vnést více soucitu a zaměřte se na bezpodmínečnou službu druhým.

Na úrovni ducha nastal čas hlubokého léčení pro celou společnost. Budete-li mít možnost, často pobývejte u řek, jezer, rybníků a oceánů. Nechte na sebe blahodárně působit tento mocný živel, který má obrovskou schopnost léčit a očišťovat. Modlete se za všechny, kteří trpí, a zároveň žádejte o ochranu a zdraví své i svých nejbližších. Zkuste do svého života vnést více soucitu a zaměřte se na bezpodmínečnou službu druhým. Vnášejte naději tam, kde sídlí beznaděj. Neztrácejte víru v zázraky a energii lidí probudit netušené síly ve chvílích krize.

Doporučené otázky pro toto období:

  • Potřebuje mé tělo detoxikaci?
  • Co je obsahem mého negativního myšlení a kdy jsem začal takto přemýšlet?
  • Na koho se ve svém životě stále zlobím?
  • Co pro mne znamená odpuštění?

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Proveďte detoxikační dietu.
  • Uchovávejte si jasnou mysl a pracujte s pozitivními myšlenkami.
  • Přiznejte své chyby před ostatními.
  • Rozjímejte u jezera, řek nebo u oceánu.

Související…

V období Sovy a Supa se pusťte do nových životních cyklů, radí mayský astrolog
Robert Policar

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...