fbpx

Učiňte hlubokou rekapitulaci svého života a proměňte své bolestné zkušenosti v pomocníky, kteří vás budou provázet na další cestě vašeho jedinečného životního příběhu

Zveřejněno: 10. 3. 2020

Ve středu 10. března začíná mayské období 1-Cib (Sova, Sup), což je čas, kdy je dobré se ponořit do hlubokého rozjímání nad svým vlastním životem. Zkuste si položit otázku: Jaký je rozdíl mezi vzpomínkou na den a vzpomínkou na sen? Zapisujte si jak zkušenosti ze svého „reálného“ života, tak si i veďte záznamy ze svého života snového.

Ráno si zapište své sny nebo pocity po probuzení a večer si veďte deník vděčnosti. Vděčnost vám může přinést do života mnoho malých i velkých zázraků, a tak se vyplatí, když se naučíme být upřímně vděční.

S nádechem přijměte sílu, kterou jste kdysi druhým odevzdali, a s výdechem vraťte druhým vše, co vám nenáleží.

Zamyslete se nad smyslem svého života. Čas plyne, a tak je opakování stejných chyb naprostým plýtváním vzácného času, který je nám dán. Učiňte hlubokou rekapitulaci svého života a proměňte své bolestné zkušenosti v pomocníky, kteří vás budou provázet na další cestě vašeho jedinečného životního příběhu. Používejte přitom svůj dech. S nádechem přijměte sílu, kterou jste kdysi druhým odevzdali, a s výdechem vraťte druhým vše, co vám nenáleží.

Spěte aspoň osm hodin

Co se týká vašeho těla a hmotných záležitostí, zaměřte se na vaše zdraví. Udržujte se ve formě pravidelným cvičením a jezte ty správné potraviny. Nechte se inspirovat svou minulostí. Pokud víte, že vám některé potraviny škodí, tak je přestaňte nadále požívat. Šetřete své fyzické síly a pravidelně odpočívejte. Naučte se spát aspoň osm hodin denně, abyste obnovili nejen své tělo, ale i svou mysl. Změňte své každodenní návyky tak, aby vám postupně přinášely více a více energie. Dodržujte pitný režim i hygienu.

Nesmutněte nad tím, co končí, ale s vděčností v srdci se s tím rozlučte.

V rovině pracovní se poučte z posledního roku a začněte ke své práci přistupovat jinak. Nyní se děje ve světě mnoho velkých změn a dochází k velkému pohybu, který může ovlivnit i vaši práci. Vše je propojené víc, než se zdá, a tak mnoho z nás musí čelit změnám, které bychom sami nevyvolali. Nelpěte na starém, protože to právě končí. Nastal čas se pomalu odvážit jít do dalších cyklů. U každého to znamená něco jiného, a tak se s nikým nesrovnávejte. Ptejte se sami sebe, co končí právě u vás. Probíhá to spíš v mentální, emocionální, duchovní nebo hmotné rovině? Nesmutněte nad tím, co končí, ale s vděčností v srdci se s tím rozlučte.

Nestavte bariéry štěstí

Co se týká vašich vztahů, můžete očekávat, že některé projdou velkou zkouškou. Vlivem velkých společenských změn se pozná i charakter některých lidí, což nemusí být zcela potěšující. Řiďte se starým zenovým rčením: Když přichází, vítáme ho. Když odchází, necháme ho jít. Na ničem nelpěte, ale poučte se ze všech vztahů, kterými jste prošli. Využijte svých zkušeností, abyste milovali lépe, ale zároveň si uchovejte svou nevinnost, abyste milovali plně. Nehlídejte a nepočítejte si svá zranění, protože tím jen stavíte bariéry svému štěstí.

Na úrovni ducha nastal čas pro hlubší praxi. Proto doporučuji pravidelně a intenzivně meditovat nad smyslem vašeho života. Žijte tak, abyste ničeho na své smrtelné posteli nelitovali a byli otevřeni poslednímu mystériu života s čistým srdcem. Lidé spíše litují toho, co neudělali, než toho, co udělali, a tak zkuste žít opravdu naplno. Připomeňte si všechny důležité sny, které se vám za tento poslední rok zdály. Pokud si své sny nezaznamenáváte, přemítejte o všech důležitých zkušenostech, které jste během posledního roku zažili. Co vám tyto vzpomínky chtějí naznačit? Ptejte se svého srdce a zaručeně dostanete tu nejsprávnější odpověď.

Doporučené otázky pro toto období:

  • Co končí?
  • Co nového začíná?
  • Jaká zkušenost mi v mém životě dala tu největší sílu?
  • Umím meditovat?

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Poučte se ze svých chyb tím, že si projdete svůj život jako film.  
  • Mějte odvahu opět otevřít své srdce napříč všem ranám osudu.
  • Napište si příběh svého života.
  • Pozorujte přírodu, hvězdy a lidi a hledejte hlubší souvislosti.

Související…

Úplněk v Panně: Můžete se léčit díky snům i díky změně práce, radí astrolog
Robert Policar

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...