fbpx

Vzhledem k tomu, že 17. února začne být Merkur retrográdní, nevrhejte se do nových plánů impulsivně. Vše si důkladně promyslete a spíš se opřete o lidi, u nichž už víte, co od nich očekávat

Zveřejněno: 13. 2. 2020

Ve čtvrtek začíná třináctidenní mayské období Psa (1-Oc), ve kterém je dobré rozvíjet jak imaginaci, tak vztahy s nejbližšími přáteli. Pokud se někdo z vašich přátel dostane do problémů, neváhejte mu pomoci. A naučte se i vy říct si o pomoc, pokud se dostanete do nesnází. Pobývejte s lidmi, se kterými se cítíte dobře, a nemusíte nic dokola vysvětlovat. Pamatujte, že ve více lidech se toho více zvládne, ale podmínkou je, že všichni budete na podobné vlně. Buďte věrní sami sobě a brzy budete mít kolem sebe kolektiv lidí, který vás neopustí ani v těch největších krizích.

Vzhledem k tomu, že 17. února začne být Merkur retrográdní, nevrhejte se do nových plánů impulsivně. Vše si důkladně promyslete a spíš se opřete o lidi, u nichž už víte, co od nich očekávat. Prohlubujte svá stará přátelství a neskákejte z místa na místo. Vzpomeňte si i na své kontakty ze zahraničí a napište někomu dopis, který potěší. Pracujte se silou imaginace a více pozornosti dejte svým snům. Pokud se naučíte jejich symbolické řeči, můžete ušetřit spousty energie.

Vyrazte za příbuznými i do přírody

Co se týká vašeho těla a hmotných záležitostí, choďte často do přírody na místa, která už dobře znáte. Navštivte své příbuzné, ale svou návštěvu dobře naplánujte, protože doprava může být v následujících dnech značně zmatená. Nevrhejte se zatím příliš horlivě do nových projektů a spíš vše pečlivě rozvažujte. Raději se nestěhujte ani neměňte impulsivně své zaměstnání. Vše si v klidu promyslete a hrajte si se svou tvůrčí představivostí. Zaměřte se především na zdokonalení svého těla a zdraví. Na svých představách nelpěte. Jen je nechte působit.

Zaměřte se spíš na to, co již znáte, a zbytečně se nepouštějte do příliš velkých novot.

V rovině pracovní se zaměřte na budování svých kolegiálních vztahů. V posledních dnech jste mohli v tomto směru zaznamenat i určité změny, a tak na ně reagujte. Soustřeďte se především na kvalitu, ne na kvantitu. Zaměřte se spíš na to, co již znáte, a zbytečně se nepouštějte do příliš velkých novot. A to se týká jak projektů, tak lidí s nimi spojených. Pomozte někomu, kdo se v práci trápí, a sami se nechte poučit od svých kolegů, kterým věříte. Večer si představujte své nejideálnější zaměstnání, které byste chtěli ve svém životě vykonávat.

Zkuste radikální upřímnost

Co se týká vašich vztahů, zamyslete se nad svou věrností. Abyste mohli být druhým opravdu věrní, musíte být věrní především sami sobě. Neobelhávejte sebe ani svého partnera a vyzkoušejte metodu radikální upřímnosti. Pojmenujte vše tak, jak to doopravdy cítíte, aniž byste druhou stranu z něčeho obviňovali. V tomto čase se spíš zaměřte na pomoc druhým. Sledujte, kdo z vašeho okolí ji potřebuje opravdu nejvíc. Řešíte-li nějaké vážné problémy, nesnažte se je řešit sami, ale v přítomnosti svých přátel se otevřete jejich pomoci.

Možná bude některé z vás přitahovat terapeutická nebo sociální práce, ve které byste mohli využít svých darů, jak lidem pomoci.

Na úrovni ducha nastal skvělý čas pro práci se sny. Pes vás provede světem podvědomí a snová realita může být skvělým místem, jak najít odpovědi na vaše nejpalčivější otázky. Naučte se sny vykládat nejen sobě, ale i druhým. Možná bude některé z vás přitahovat terapeutická nebo sociální práce, ve které byste mohli využít svých darů, jak lidem pomoci. Pokud to bude váš případ, popřemýšlejte, jaký kurz nebo škola by vám v tomto ohledu nejlépe vyhovovala. Vyzkoušejte vedenou meditaci ve skupině, která může zesílit vaše intuitivní schopnosti.

Doporučené otázky pro toto období:

  • V čem mohu být pro druhé nápomocný?
  • Jsem věrný sám sobě?
  • Koho bych mohl po dlouhé době navštívit?
  • Co pro mne znamená slovo „věrnost“?

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Buďte oporou pro druhé.
  • Naučte si říkat o pomoc, pokud ji doopravdy potřebujete.
  • Navštěvujte svá oblíbená místa v přírodě.
  • Pracujte se svou schopností imaginace.

Související…

Úplněk ve Lvu: Vítejte nové přátele a nechte jít ty, co o vás nestojí, radí astrolog
Robert Policar

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...