fbpx

Možná zjistíte, že si s některými lidmi už tolik nemáte co říct, protože máte úplně jiný pohled na život. Nikoho neodsuzujte a buďte otevření jiným pohledům na svět

Zveřejněno: 8. 2. 2020

V neděli 9. února v 8:33 nastane úplněk ve Lvu, který může způsobit změny ve vašich dlouhodobých přátelských vztazích. Jeden z hlavních důvodů bude to, že si mnoho lidí uvědomí, jakým směrem se budou chtít ve svém životě ubírat. A to se může značně lišit od vašich momentálních životních postojů.

Buďte tolerantní a nechte jít ty, kteří se chtějí vydat neznámými cestami, a přivítejte ty, kteří se ve vašem životním příběhu objeví. Pobývejte častěji s lidmi, se kterými se nemusíte dohadovat a rozumíte si s nimi beze slov.

Nikoho neodsuzujte a buďte otevření jiným pohledům na svět, aniž byste ztráceli ten svůj.

Jsme v čase velkých změn, které mají za následek obrovský „pohyb“ lidí, který je jak viditelný, tak neviditelný. Možná zjistíte, že si s některými lidmi už tolik nemáte co říct, protože máte úplně jiný pohled na život. Nikoho neodsuzujte a buďte otevření jiným pohledům na svět, aniž byste ztráceli ten svůj. V dnešní době existuje čím dál tím více různorodých skupin, které se značně liší svým životním zaměřením. Může to být obohacující, ale zároveň odcizující zároveň.

Buďte empatičtější

Neodsuzujte hned všechny lidi jenom proto, že mají odlišný pohled na život. Dívejte se jim více do očí a snažte se pochopit hlubší smysl toho, co říkají a jak se chovají. Zároveň si buďte naprosto věrní a nebojte se citlivě říkat své názory.

Nikdo nemá definitivní pravdu, protože ta je slovy neuchopitelná, a tak se můžete bavit nad způsoby, jakým ji chtějí druzí zachytit. Někdy to může být velmi obohacující a někdy zase úsměvné. Hlavně nic neodsuzujte, jinak se brzy dostanete do podobné situace v přítomnosti někoho jiného. Můžete se o životě hodně dozvědět, protože co člověk, to jedinečný příběh.

Buďte kreativní

Lev vládne kreativitě, sebevědomí a odvaze být sám sebou. Věnujte se svým zálibám a sdílejte je s ostatními, aby vaše umění mohli ocenit. Znamení Lva miluje, když je oceňováno, a pokud máte ve své rodině někoho takového, nebojte se ho chválit. Nedostatek uznání může být chápán jako nedostatek porozumění.

Tím, že některým lidem dáte větší prostor, než si zaslouží, tak jim dáváte i šanci, aby si sami našli nové přátele, ze kterých budou mít pocit „novosti“.

Naučte se oceňovat i odlišnost druhých. Nemusíte opakovat to samé, ale můžete se od druhých trochu inspirovat. V každém člověku se dá najít jak světlo, tak stín. Někdo více svítí a někdo je jak temný mrak. Zaměřte se na to světlé, protože o stín je v dnešní společnosti dobře postaráno.

Buďte otevření nově příchozím

Následujte svou radost, a to především ve společnosti lidí, se kterými se cítíte nejlépe. I to se však může čas od času změnit a tento den může upozornit na důležité změny ve vašich přátelských vztazích. Pokud zjistíte, že u některých lidí se již necítíte tak dobře jako dřív, netruchlete. Raději následujte nové lidi, se kterými si budete rozumět lépe.

S určitými lidmi se můžete setkávat méně a s jinými častěji. Následujte své pocity, protože ty jsou řečí vaší duše. Tím, že některým lidem dáte větší prostor, než si zaslouží, tak jim dáváte i šanci, aby si sami našli nové přátele, ze kterých budou mít pocit „novosti“. A tak buďte i vy otevření novým a ty staré, pokud o vás nebudou stát, nechte jít. Pokud jsou naopak tyto vztahy opravdu kvalitní, nikdy je neztratíte.

Doporučené otázky pro tento den:

  • Jaké změny vnímám ve svých přátelských vztazích?
  • S kým bych se chtěl vídat častěji?
  • Čím mohu obohatit své bezprostřední okolí?
  • Jaká je moje životní vize a s kým ji chci sdílet?

Doporučené činnosti pro tento den:

  • Napište si seznam lidí, se kterými chcete nejčastěji trávit čas.
  • Nebojte se mluvit s druhými o svých bláznivých snech.
  • Vítejte nové lidi a nechte jít ty, kteří chtějí odejít.
  • Věnujte se více svým zálibám a koníčkům.

Související…

V období pohybu šetřete tělo a pusťte se do nových projektů, radí astrolog
Robert Policar

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...