fbpx

Je důležité respektovat svůj vnitřní prostor a zároveň se snažit svou práci provést, jak nejlépe dovedete. Nedělejte pořád ty samé chyby a naučte se svým nadřízeným říkat „ne“ bez pocitu viny

Zveřejněno: 10. 1. 2020

V pátek 10. ledna, konkrétně ve 20.21, nastává úplněk v Raku. Může vás upozornit na vaše niterné potřeby, které jste mohli při dosahování svých dlouhodobých záměrů zanedbávat. Možná vás už nebude bavit dosahovat vyšších společenských pozic na úkor svého času s rodinou. Tento den může být rozhodujícím okamžikem u mnoha lidí a může nastínit jejich budoucí pracovní směřování. Pokud se vám zdály sny o lidech v práci, nadřízeném nebo práci budoucí, určitě si tyto sny co nejpodrobněji zaznamenejte do svého zápisníku.

Někdy méně znamená více, což může být mottem tohoto dne. Je důležité respektovat svůj vnitřní prostor a zároveň se snažit svou práci provést, jak nejlépe dovedete. Nikam dnes nespěchejte, ale raději vše z určité vzdálenosti pozorujte. Nedělejte pořád ty samé chyby a naučte se svým nadřízeným říkat „ne“ bez pocitu viny.

Nepotlačujte své pocity

V následujících dnech můžete mít sklon k přepracování kvůli různým úkolům, které na vás „valí“ zaměstnavatel, vy samotní nebo váš partner. Je vlastně jedno, odkud tento tlak vychází. Důležité je si tento tlak vůbec uvědomit. Nahraďte ve své mysli slovu „musím“ za slovo „chci“ a chvíli se jen tak nezaujatě pozorujte.

Rozjímejte nad svými nejčastějšími emocemi, které zažíváte během vaší pracovní doby, a popřemýšlejte o tom, zda takto chcete žít.

Zároveň se naučte respektovat své pocity, které k různým situacím a lidem můžete vnímat. Rozjímejte nad svými nejčastějšími emocemi, které zažíváte během vaší pracovní doby, a popřemýšlejte o tom, zda takto chcete po delší úsek svého života doopravdy žít. Pokud ano, je to skvělá zpráva, a pokud ne, čekají vás zřejmě v tomto roce větší změny, co se týká vašeho zaměstnání.

Pochopte své rodiče a předky

Vztah k otci a matce často určuje i to, jak se můžete cítit vůči svým nadřízeným. Proto je dobré se na tento druh vztahů znovu podívat a dát je do pořádku. To může mít obrovský vliv na vaši jak pracovní, tak materiální budoucnost. Zkuste zapátrat ještě dál a podívejte se daleko do vaší rodinné historie.

Práce je sice důležitá, ale nikdy nedovolte, aby zcela ovládla celý váš život.

 

Uvědomte si určité vzorce chování, které můžete mít tendenci opět opakovat. Díky získanému vhledu můžete dary předků buď přijmout, nebo jejich prokletí odmítnout. Zároveň zkuste vystopovat jednoho z předků, který nějakým způsobem vynikl v tehdejší společnosti. Podrobněji zkoumejte jeho osud a vězte, že kus jeho síly máte i v sobě. Možná tak v sobě objevíte další talenty a nadání.

Poučte se z minulosti

Pokud se momentálně necítíte ve svém zaměstnání spokojeni, připomeňte si svou kariérní cestu a zaměřte se především na to, jak jste se v předchozích zaměstnáních cítili. Rovněž si uvědomte, zda jste měli vždy dostatek času i na rodinu a své koníčky. Práce je sice důležitá, ale nikdy nedovolte, aby zcela ovládla celý váš život. Zkuste si dnes představit, jaká práce by odpovídala nejhlubším touhám vaší duše.

Kolik peněz byste si měsíčně přáli vydělávat? S jakými lidmi byste chtěli spolupracovat? A na jakou práci byste byli hrdí a rádi se jí prezentovali? Když si dokážete dobře odpovědět na tyto otázky, můžete položit pevný základ k tomu, aby se tento sen začal postupně manifestovat. Hrajte si s představou vaší ideální práce i naplněného rodinného života. Vše zkuste promyslet do největších detailů, kterých jste schopni.

Doporučené otázky pro tento den:

  • Jsem spokojený se svým zaměstnáním?
  • Mám dostatek času na rodinu?
  • Bojím se kariérních změn, nebo jim jdu odvážně vstříc?
  • Co bych mohl udělat pro svou rodinu a domov?

Doporučené činnosti pro tento den:

  • Jděte s rodinou na společnou večeři a zeptejte se každého člena na jeho představu ideální práce. Nic nehodnoťte.
  • Vytvořte si doma nástěnku svých dlouhodobých kariérních cílů.
  • Nechte si poradit od svých nejbližších.
  • Rozjímejte nad svou minulostí a poučte se z ní.

Související…

V období Opice buďte vynalézaví. Učte se, nebo učte jiné, radí mayský astrolog
Robert Policar

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...